Last news in Fakti

8 Декември, 2017 16:35 4 806 5

Разбиха наркогрупа във Велико Търново (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • престъпна група-
  • наркотици

Акцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура

Специализирана полицейска операция е проведена вчера на територията на Велико Търново. В нея са участвали служители на ГДБОП, ОДМВР – Велико Търново, дирекция „Жандармерия“ и служители от бюрото по защита към главния прокурор.

Неутрализирана е организирана престъпна група, занимавала се с наркотици, която по особено брутален начин е налагала монопол на дилърите. Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и иззети наркотични вещества – марихуана, метаамфетамин и пико.

Намерена е и подвижна лаборатория за производство на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им. В хода на акцията са задържани 15 участници в престъпната схема. Ръководителят на групата и неговият заместник са с криминални регистрации в полицията.

Това е най-сериозната група, занимавала се с този тип дейност, на територията на Велико Търново, а може би и на региона, коментира прокурор Гешев. Поясни, че на задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, съобразно ролята и участието им в организираната престъпна група.

Той обясни, че от 2014 година секторът има 4-5 реализации на сериозни групи за налагане на монопол на наркотични вещества във Велико Търново. Спиридонов допълни, че задържаната вчера група е извършвала изключително брутални насилия над дилъри, събрани са достатъчно веществени доказателства.

Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този стил на съвместна работа са все по-добри. Главният секретар на МВР подчерта, че участието на прокурор „на терен“ допринася за по-лесното обезпечаване на досъдебното производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бусът на МОРЕ ОТ ЛЮБОВ

    7 2 Отговор
    Ушев го е стиснал волана все едно кара с 220 по черен път,смятай като потегли сигурно ще го сгъне направо.

    Коментиран от #2

  • 2 Пенчо от Имаш поща

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "бусът на МОРЕ ОТ ЛЮБОВ":

    Аз като му гледам ръката,гледаи да не стисне теб.

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    5 1 Отговор
    Забравили са да се отчетат на тиквата...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1 от 15-те!!

    0 0 Отговор
    По-добре да не те стиска нито 1 от нас,защото никога не е завършвало добре "стискането" ;]