13 Декември, 2017 15:17 3 224 10

Автошкола: Купуването на шофьорски книжки продължава

  • купуване-
  • шофьорска книжка

3000 лева струва тя за български граждани и почти двойно повече за онези, които бързат към Европа

Купуването на шофьорски книжки в България продължава, категоричен е собственикът на автошкола в Стара Загора Митко Трайков.

3000 лева струва тя за български граждани и почти двойно повече за онези, които бързат към Европа, казва Трайков пред Дарик.

По думите му корупционната схема е възстановена, защото няколко месеца след последните арести в ДАИ задържаните отново са върнати на работа.

"Въпреки многократните арести и показани акции, че се справят с корупцията, всъщност това е един театър пред народа. Арестуват ги, уволняват ги и тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава по старому", твърди Трайков.

"Виновните са на най-високо ниво", категоричен е той.

Организираното продаване на шофьорски книжки и осигуряването на т.нар. "данък спокойствие" по думите му продължава десет години.

"Вече има фирми, които правят комплексно обслужване - продават дипломи за завършено образование и шофьорски книжки. След поредната мярка, която уж ограничава корупцията, цената се вдигна. Днес книжка се купува за около 3000 лева ако сте български гражданин, а ако не знаете български език и бързате към Европа, цената е 5000-6000 лева", разказва Трайков.

По време на българското европредседателство Митко Трайков и негови съмишленици са решени отново да повдигнат този въпрос в медиите.

"Ако за пореден път се опитат да накажат тези, които се борим с корупцията, сме готови да стигнем и до протестни действия. Останахме малко, единици сме, но сме решени да доведем борбата докрай", категоричен е Митко Трайков


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    22 0 Отговор
    Трагедия, трагедия...
  • 2 ончо

    15 3 Отговор
    Това се казва демокрация!
  • 3 FUCK OF

    15 1 Отговор
    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА.............КНИЖКИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  • 4 Зорлем

    20 0 Отговор
    Както винаги под такава новина питам - колко трябва да си тъп и неграмотен, че да не можеш да си изкараш книжка по нормалния начин? Все пак шофьорския курс не е като следване за мозъчен хирург например!
  • 5 бббббб

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Арестуват ги, уволняват ги и тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава по старому" .Защото не са се отчитали на правилното място.Сега ще са послушни и ще знаят кога,къде и на кого.
  • 6 me be re

    14 0 Отговор
    Ей така КОРУПЦИЯТА УБИВА !
  • 7 Будалата

    8 2 Отговор
    Никога не е спирало купуването на книжки. Така е било и така ще бъде.
  • 8 Роман дизел

    3 2 Отговор
    Тея пък много алчни станая май е по евтино да си караш без книжка.
  • 9 карача

    5 1 Отговор
    По-жалкото от историята е това как дори да можеш да караш без грешка на изпита, изпитващия те предупреждава в началото какво не трябва да правиш. Например да минеш близко до спрели коли или кофи по улицата.
    И така ако не му платиш точно преди самото шофиране на изпита за парите които ти намеква много случайно се оказваш скъсан точно преди финала за близко минаване покрай кола !
    Вследствие на което изпита се взима от 3 път и по този начин те късат принудително за да може при всяко явяване да плащаш по 150лв ! По този начин принудително отново си взимат паричките за рошвета които са ти набелязали и който ти не си искал да дадеш.
    Пълни изроди !
  • 10 Кобрата

    3 1 Отговор
    Срамота, то не стига, че като се запишеш на шофьорски курс, направо ти подаряват книжката, ами и колко глупав трябва да си, за да дадеш
    3 000 лева?
    Те сега за 1 месец ги правят шофьори по нормалния си начин за 600-650 лева.
    Много жалко, оправия няма да има
    Войната по пътищата ще продължи.