Last news in Fakti

19 Декември, 2017 18:58 9 383 21

Съдят циганин, изнасилил жена в канал

  • циганин-
  • изнасилване-
  • жена-
  • канал

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 28-годишния Кольо П. за изнасилване, представляващо опасен рецидив, извършено със сила и заплашване. Обвинителният акт срещу ромския насилник е внесен във Варненския районен съд само 4 месеца след извършване на престъплението по член 152, ал. 3, т. 5 от НК.

На 8 август 2017 г. около 5 часа сутринта пострадалата 56-годишна жена вървяла в района на противопожарната служба във Варна в посока автогарата, откъдето трябвало да вземе автобус до работното си място. В нейната посока пред нея забелязала непознат мъж. В района имало насъбрани улични кучета, който започнали да лаят срещу минувачите. Това станало повод 28-годишният мъж да заговори варненката и дори да й предложи помощ срещу евентуално нападение на бездомните кучета.

В следващия момент Кольо се обърнал рязко към жената, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че трябва да отиде с него. Пострадалата решила, че мъжът има намерение да я обере, и побягнала по металния мост над канала. Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по склона на канала, който е бил с дълбочина около 3 метра. Там поискал да прави секс с уплашената жена. Тя се съпротивлявала и започнала да вика, но никой от живеещите в къщите край канала не се отзовал на виковете й. Не можела и сама да излезе от бетонното корито на канала.

Телефонът й започнал да звъни, но насилникът забранил да отговори на повикването. Въпреки съпротивата й, Кольо П. успял да изнасили жената. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине. Веднага след това насилената подала сигнал на тел. 112.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила множество травматични увреждания по тялото на пострадалата 56-годишна жена, които обусловили временното разстройство на здравето й. Резултатите от дактилоскопната и ДНК-експертизата по делото уличават категорично извършителя в престъплението, за което е предаден на съд.

Подсъдимият Кольо П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. Престъплението, за което е предаден на съд, се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. От началото на досъдебното производство той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража", взета с определение на Варненския районен съд, потвърдено и от Окръжния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    60 1 Отговор
    Като гледам другите цигански присъди максимум 15 минути обществено полезен труд му давам.
  • 2 Гост с име

    85 3 Отговор
    Връщане на смъртната присъда. От това човек не става и няма да стане. Или в трапа или доживот зад решетките за да не пострадат други хора.
  • 3 ХАСАН

    75 2 Отговор
    Да го скопят..да бъде евнух за цял живот
  • 4 Боримир

    57 2 Отговор
    Ама браво на прокурорите много са бързи.Забавили се само 4 месеца.
  • 5 НЕразбирач

    74 0 Отговор
    Пуснете го бе - той е "ром"! Или пък е "циганин" и трябва да лежи?! Обърках се вече! Мам*нката ви Зиганска, измет долна!
  • 6 Будалата

    65 2 Отговор
    На сапун.
  • 7 Милчо

    18 1 Отговор
    Той беше прав !
  • 8 Гост

    24 3 Отговор
    За донори...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    60 0 Отговор
    Има как да се помогне на този объркан човекоподобен индивид...Единствения шанс за оправия е парче олово в циганската му картуна след което се бута в същия канал...Няма нужда от паметник...
  • 11 TDI

    39 0 Отговор
    Рязане на инструмента. С клещи. Хабни.
  • 12 Хан Крум

    35 0 Отговор
    Нека бъдем милостиви по Коледа- да му вържат двата крака за две различни коли и всяка от тях да тръгне в различни посоки.Казах!!!
  • 13 шофьорът

    27 0 Отговор
    Е не бъдете толкова лоши, че той е гласоподавател дал е своя дял на бъдещата анархия...Докато четем коментарите и си пишем така ще бъде.
  • 14 Роман дизел

    27 0 Отговор
    Кой че го храни тоя папуас у кафеза? Господа съдии смилете се над Българския данъкоплатец и му дайте поредната условна присъда докато не срещне майка Ви в канала.
  • 15 Vasik Atanasova

    20 1 Отговор
    не народ а мърша
    жената викала а никой не е излязъл да помогне
    това е истината
    жалка картина
  • 16 Mire

    16 0 Отговор
    Ако Ви чуят какви присъди искате за " този мил и дружелюбен човечец"" от Българския Хелзински комитет ше се сърдят много !!! А Той милия ще полежи един месец на пансион в някое затворническо общежитие не затвор и после ни лук ял ни.... Затова без затвор отрежете му ръката.
  • 17 ИВАН

    14 2 Отговор
    Истината е, че много ги галят, а българите сме дискриминирани - вижда се ясно, че има двоен стандарт ... не има трябват мислещи хора.
  • 18 Гост

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...лишаване от свобода от 3 до 15 години..." Аз винаги съм се чудил на такива наказания! Къде са 3, къде са 15 години. И това не е само за този вид престъпления! Разликата между минималното и максималното наказание се различава в пъти! Ето, затова има и корупция в съдебната система. Ако е отсечено кратко, точно и ясно наказанието за дадено престъпление, няма да има мърдане! А за изнасилване - за мен, наказанието трябва да бъде доживотен затвор, без право на помилване!
  • 19 The TRAPPER

    14 0 Отговор
    Да го пуснат и после да го пипне мъжът или синът на потърпевшата.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    7 1 Отговор
    Нека си го съдят. Сега, като си хване подходящия адвокат, ще се окаже, че не е разбрал, че жената е била против. Справка:
    https://fakti.bg/world/276351-v-shvecia-seks-samo-po-saglasie