20 Декември, 2017 15:31 17 316 13

Гръмнали данъчния Стаменов заради далавери с месо

  • прострелян-
  • джип-
  • ивайло стаменов

Далавера с контрабанден внос на телешко и агнешко месо с укрито ДДС за няколко милиона лева е в основата на стрелбата срещу шефа на „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов. Това е една от основните оперативни линии, по която работят разследващите, съобщава „Телеграф“.

Проверява се работата на Стаменов около разкриването на канал за внос на месо от Близкия изток и Латинска Америка, което е препакетирано като продукт от Европейския съюз и внасяно у нас. Става въпрос за месарски фирми, които са част от сложна и добре изградена схема за източване на ДДС чрез незаконен внос и износ.

Каналът действал у нас от няколко години. Част от продукцията била препакетирана в съседни на България държави, а друга част внасяна по документи като стока за влагане в производство на храна за домашни любимци. След това част от месото било преработено в българско предприятия и изнасяно зад граница.

Движението на високорисковите стоки е проследявано от инспекторите на „Фисакален контрол“ по пътя им от граничните пунктове до местата за разтоварване във вътрешността на страната. Според оперативната информация Стаменов е бил на път да разобличи канала, което е вбесило месарските босове.

Към момента няма данни да му е предлаган рушвет, който да е приемал или пък отказал, Не се е оплаквал, че е заплашван или предупреждаван от някого. Основната версия, по която се работи за стрелбата срещу данъчния Иво Стаменов, е посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения, потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

43-годишният директор в НАП бе прострелян в понеделник сутринта, докато се движел с джипа си БМВ Х5 по столичната улица „Дунав“ 5.

Разследващите разпитват колеги на Стаменов и проверяват работата на дирекция „Фискален контрол“ от самото ѝ създаване през 2015 г. насам. Ръководената от простреляния мъж структура е проверявала стотици тирове и е установила дължими данъци за милиони левове. Служителите са иззели тонове стока и са запечатали стотици складове.

Стаменов продължава да е в много тежко състояние и с опасност за живота, съобщиха от ВМА, където се борят за живота му. През нощта му е направена втора операция, която са му направени още преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    14 13 Отговор
    "Гръмнали данъчния Стаменов заради далавери с месо"... А като си помисля колко много коментара от заблудени хора имаше, че бил се опънал и не искал да вземе подкуп и за това бил гръмнат, лошо ми става. На изборите, тея хора се вижда за кой са си пуснали вота...

    Коментиран от #4, #6, #11

  • 2 Сиромаха

    17 10 Отговор
    И аз се чудя по улиците когато видя скъпа кола от къде тия пари .
    Ама колко ми е акъла и на мен ;
    О колко съм прос имали смисъл оо не'

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госта

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    точно за това са го гръмнали защото си е вършил работата

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    За който плаща много ясно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бай село

    23 4 Отговор
    Алооо.. за каква контрабанда на месо се говори?Какъв близък изток , каква латинска Америка ? Къде остана родното животновъдство? България от производител , и износител на качествено месо , се превърна в консуматор на на международна мърша! През 1980 г бях шофьор към международен транспорт ,,тексим,, и знаете ли , точно за близкия изток , колко животни и продукция се изнасяше? Не няма от къде да знаете , защото никъде не се споменава. Срам и позор ,точно от близкия изток да ни внасят месо , а нашето животновъдство е пред крах. Някой сеща ли се , кой има полза от това? Стреля ли са срещу един Българин , опитал се да се противопостави на МАФИЯТА, жалко , много жалко за момчето . Впрочем действието , е точно такова , трябва да се действа с оръжие , но посоката на атаката не е правилна! Господин Цацаров и компания се правят на изненадани , като ощипана мома , и си мислят , че с това случая е приключен. Не - не драги сънародници , с това нищо не приключва , всеки дръзнал да се опълчи срещу мафията , ще го последва тази участ.Добре , че сринаха лошия комунизъм , и докараха добрата демокрация! Весели празници!
  • 9 незнайко

    5 3 Отговор
    Цацаров да не се мутоливи а да се взима в ръче и цялото престъпно ръководство на вносните храни да го тиква в ЗАТВОРА ! Да спрат вноса със закон и да си ползваме нашето производство ! Всеки голям пазар в градовете се ръководи от МАФИЯТА това го знае Цацаров, но не прави нищо по въпроса !!!
  • 10 Пострадала от“ демокрацията“ в България.55

    8 4 Отговор
    Цацаров прави това, което му каже Борисов.От там нататък всеки да си направи извода.
  • 11 Jimmy

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Точно, че ги е разследвал са го стреляли, прочети пак статията.
  • 12 Станка Пердю

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Госта":

    Е така е, у нас като си вършиш работата и си купуваш джип!
  • 13 Не съм избягал...

    4 1 Отговор
    43-годишният директор в НАП бе прострелян в понеделник сутринта, докато се движел с джипа Си БМВ Х5...