Last news in Fakti

20 Декември, 2017 14:30 10 057 0

Нов арест за убийството на Дамла

  • далма-
  • момчилград-
  • убийство-
  • момиче

Обискирано е жилището на младия мъж, който е братовчед на убитото момиченце по бащина линия

Млад мъж, роднина на убитото 8-годишно момиченце в Момчилград, е бил задържан днес при спецакция в града.

По информация на местния сайт 24rodopi.com, акцията по задържането е проведена в района на автогарата в Момчилград.

Там все още има полицейски патрули, но задържаният е откаран за разпит от други служители на МВР в Кърджали.

Обискирано е жилището на младия мъж, който е братовчед на убитото момиченце по бащина линия и е на около 25-27 години. Там е намерено и иззето тиксо, твърдят съседи, които са станали очевидци на ареста.

Тялото на първокласничката бе намерено в неделя сутринта около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред журналисти, че майката Садет е задържана и й е повдигнато обвинение, но не за убийство, а за това, че е оставила без надзор детето си. По думите му, 8-годишната Дамла е била задушена чрез притискане, след което главата й е била омотана с тиксо.

Снощи в дома на детето беше извършен следствен експеримент с участието на майката. След това тя отново бе върната в ареста.

Днес се очаква да бъде готова ДНК експертизата по случая, а резултатите от съдебно-психиатричната и техническата експертиза на телефони и преносими компютри на семейството трябва да бъдат готови до 48 часа.

От прокуратурата са категорични, че не става въпрос за "случайно убийство", както и че то не е извършено от психопат, който представлява опасност за жителите на Момчилград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА