Last news in Fakti

21 Декември, 2017 14:10 1 735 1

Девет души задържани при наркоакция в Бургаско

  • бургас-
  • бургаско-
  • наркотици-
  • акция

Иззети са амфетамини, метамфетамин, канабис и „друсан чай”

Девет души задържани при наркоакция в Бургаско - 1

Девет души, занимаващи се с производство, пласиране и държане на различни по вид наркотични вещества са задържани от служители на ОД МВР – Бургас при проведена на територията на Бургаска област специализирана полицейска операция.

Намерени и иззети са амфетамини, метамфетамин, канабис и „друсан чай”. Образувани са шест бързи полицейски производства, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление „Полиция” – Несебър за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления с наркотични вещества е извършена проверка на дома на 33-годишния с инициали П.Ф., разположен на несебърската улица „Любен Каравелов”, като е намерена и иззета суха тревна маса (канабис) с тегло около 200 г. и две електронни везни. Й.Ш. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.

Около 11.55 часа вчера служители от Районно управление „Полиция” – Средец извършили претърсване в дома на 24-годишния с инициали С.Г. от Средец на ул. „Н.Й. Вапцаров”, като намерили и иззели свитък с бяло кристално вещество (метамфетамин). В обитаваната от С.Г. стая, разположена на партерния етаж в къщата, са намерени и иззети: стъклено плаке с наличие на бяло кристално вещество (метамфетамин), червено кристално вещество (червен фосфор), както и различни по вид и съдържание бутилки, съдържащи химични вещества (прекурсури), способстващи за производството на високорисково наркотично вещество метамфетамин (пико). Общото количество на намереното наркотичното вещество е около шест грама. С.Г. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление „Полиция” – Малко Търново извършили проверка на 38-годишния с инициали Й.Ш. от Малко Търново, като намерили и иззели плик с около 13 грама суха зелена тревна маса (канабис). Й.Ш. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

В района на бл. 29 в к-с „Меден Рудник” служители от Четвърто Районно управление „Полиция” – Бургас със съдействието на служители от Пето Районно управление „Полиция” – Бургас извършили проверка на криминално проявения 32-годишен с инициали Е.Ф. и 20-годишен с инициали П.М. и двамата от Бургас, като в П.М. намерили и иззели топче, съдържащо т.нар. „друсан чай”. В дома на Е.Ф. в бл. 29 в к-с „Меден Рудник” са намерени и иззети 23 грама „друсан чай”. Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

Служителите от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас извършили претърсване в дома на 23-годишния с инициали К.П. от Бургас на ул. „Вълко Пушков” в кв. „Победа” - намерени и иззети са 15 топчета със суха тревна маса (канабис). К.П. е задържан за срок от 24 часа. Преди броени дни в дома на К.П. при претърсване бяха открити и и иззети 98 топчета синтетичен канабиноид във вид на чай за пушене и сумата от 320 лв. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

Около 15.00 часа вчера на около 20 м от СОУ „Иван Вазов” в Поморие, служители от Районно управление „Полиция” – Поморие извършили проверка на 16-годишния с инициали Н.Д. от Бургас, като намерили и иззели два свитъка със зелена суха тревна маса (канабис) и плик с бяло прахообразно вещество (амфетамин). В.Д. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление „Полиция” – Айтос извършили проверка на криминално проявената 34-годишна с инициали С.А. от Айтос, като намерили и иззели девет топчета със суха зелена тревна маса (марихуана) с тегло от 10 грама. С.А. е задържана за срок от 24 часа. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

При извършена проверка в дома на 30-годишния с инициали И.Х., разположен на ул. „Пробуда” в кв. „Сарафово”, служители от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели бяло кристалообразно вещество (амфетамин и метамфетамин с различен грамаж, точното количество на който е в процес на изясняване). И.Х. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    0 0 Отговор
    РАЗЧЕСТВАНЕ НА КОНКУРЕНТИ?