Last news in Fakti

4 Януари, 2018 12:15 13 865 13

Няколко ли са убийците от Нови Искър, каква е истината?

  • нови искър-
  • убийство-
  • мвр-
  • разследване

Неделчо Юнаков е прострелян с 10 куршума, което говори, че е търсен сигурен ефект

Няколко ли са убийците от Нови Искър, каква е истината? - 1

Убийците са няколко, е на мнение бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Всичко е прецизно планирано и извършено от професионалисти, смятат бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев и доц. д-р Маргарита Бакрачева, които коментираха пред "България он еър". "Няма основание да се приеме, че е убийство под афект, то е прецизно планирано. Очевидно става въпрос за външен мотив", посочи психологът доц. д-р Маргарита Бакрачева.

Очакват се резултатите от аутопсиите на телата на жертвите от шесторното убийство в Нови Искър. Надеждите са те да дадат яснота около психологическия профил на извършителя на кървавото престъпление. Все още не е ясен мотивът, нито извършителят. Не е открито и оръжието от престъплението. Работи се по различни версии, като основно се проверява дейността на убития Неделчо Юнаков, за когото има данни, че се е занимавал с кухи фирми за източване на ДДС.

Ревност ли стои в дъното на жестокото шесторно убийство?

Неделчо Юнаков е прострелян с 10 куршума, което говори, че е търсен сигурен ефект, смята психологът. Доц. Бакрачева допусна, че е възможно убитата далеч от "къщата на ужасите" Кети Кюхова да е основната причина, довела до следващите жертви.

Бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев посочи, че новогодишната нощ не е случайно подбрана за извършване на шесторното убийство, тъй като стрелбата не се чува покрай илюминациите. Той е на мнение, че убийците са няколко.

"Седмата жертва е кучето. Може такъв скандал да е тръгнал оттам, може да е възникнал някакъв спор. Самият акт прилича на добре планирана операция. Да бъдат убити 5 души в една къща... Клони към професионализъм това, че има изстрели в главата, което говори, че стрелецът добре познава този калибър 22", коментира още експертът.

"Според мен не е един човек. Има преместване на трупове от едно помещение в друго", отбеляза Тихомир Стойчев. Кети е взета с автомобила, накарана да каже нещо, а след това ликвидирана като неудобен свидетел, предположи той.

Според него присъствието на високопоставени чинове от МВР по-скоро пречи на дежурните екипи в Нови Искър да си свършат работата.

"Нямат професионалните качества да присъстват там. Жертвите трябва да бъдат накарани да "заговорят" - кое е предизвикало агресията на стрелците", настоя Стойчев.

Бившият шеф на ЦСБОП сподели тревогата си, че обществените процеси от началото на Прехода водят до задълбочаваща се криминализация на обществото. По думите му наблюдаваме продължителна институционална немощ.

Трябва бързо да се предприемат мерки, защото най-важно е хората да почувстват сигурност, а не да чувстваме, че живеем във враждебна среда, смята д-р Бакрачева. Според нея най-големият проблем е повишаването на немите свидетели и обезверяването сред хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Карлеоне

    24 4 Отговор
    Стига сте размазвали истината Това е мафоитско отмъщение като при бай Миле
  • 2 Иванчо

    42 2 Отговор
    Никога няма да се разкрие това жестоко убийство. Личи си, че е професионално и ще остане поредното неразкрито като много професионално извършени убийства от 90те години.
  • 3 Иванчо

    50 1 Отговор
    Колкото и да се пънат, нашите полицаи не стават за нищо. Те знаят само да си избиват комплексите на обикновените хора, но не и да свършат някаква работа.

    Коментиран от #8

  • 4 СвръхАз

    20 5 Отговор
    Да се прегледат всички камери по бензиностанции, и частни, в радиус от 50 км. Проверка на съмнителни коли, да се направи възстановка.
  • 5 Хорейшио

    26 1 Отговор
    1. Кучето е било застреляно зад ушите:
    - Най вероятно хората извършили убийствата са били в къщата, преди да започне стрелбата, защото най-логично ми се струва, че това куче е било в краката на човека, който го е убил, щом е било застреляно в тила.
    2. Mъжът се е обадил на сина си, че има проблем, малко преди убийствата, което както един от тези експерти, които коментират случая каза, показва, че най-вероятно жената е убита първа, след като евентуално е била заложник.
    3. От всякъде си личи, че хората са били избити по поръчка. Телата им са били местени, може би, за да не се разбере лесно и бързо, точно къде са се намирали при началото на екзекуциите и така да се затруднят разследващите.
    4. Силно се съмнявам убийците да са напуснали страната, тъй като ми звучи по-логично да се укрият в някое село в България.

    Моето лично и крайно непрофесионално мнение е, че извършителите са били в къщата, малко преди да започне стрелбата, след това са извадили оръжията си и за започнали да избиват наред.
    Друг вариянт е да са били около къщата и да са влезли едновременно през няколко точки.

    Силно се надявам това престъпление да бъде разкрито и виновните да си получат подобаващото наказание. Не считам, че в каквито и схеми да се е забъркало това семейство, заслужава такава участ.
  • 6 гост

    17 4 Отговор
    какво сте ми я поканили тая психоложка утрепана да говори глупости
  • 7 Предположение

    14 0 Отговор
    Аз мисля, че извършителят е един и е бил човек който ПОЗНАВАТ и който не е влезнал баш на зарята в 000 часа ами си бил там с тях и е чакал зарята... Убиецът е трябвало да бъде сигурен, че е до тях точно в този момент. А и никъде не се говори за борба, което пак навеждана тази мисъл, че го познават и са били изненадани, не са се съпротивлявали. Кучето също го е познавало, но то е било неудобен свидетел, тъй като може да го разпознае после по миризмата при евентуален експеримент... Кучето е било първото според мен, защото как ще го хванеш иначе по двора така...баш в пуканията от пиратките навън то се крие..
  • 8 Кифла

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    В БГ - то полиция няма, има хрантутници!
  • 9 Гостенин

    17 0 Отговор
    През 70 - те години един превъртял изби доста хора в студентски град.Заради момиче.Така , че всичко е възможно.
  • 10 Rds

    9 1 Отговор
    Ддс -наркотици-далавери не водят до добро
  • 11 Сашо

    10 2 Отговор
    Моето мнение е че човека който търсят-не е убиеца.По всичко си личи че сам човек не може да направи такова убийство.Убииството е планирано и извършено от професионалисти.
  • 12 просто е

    8 0 Отговор
    Това с убийството от ревност не ми се връзва. Адски нелогично. Но е удобно. Защото ако са убити с по 5-6 куршума и оръжието не е автоматично, трябва да се презарежда и не може да има пълен контрол. Убиеца не е бил сам.
  • 13 Гого

    1 4 Отговор
    Професионално друг път. Когато сърцето ти бие като лудо аха да се пръсне от страх стреляш целият пълнител. Няма професионалисти в този случай, един закоравял пандизчея полудял от ревност. За съжаление и Стойчев не е никакъв професионалист и много американски филми гледа ама тука са Балканите, други правила и нрави.