6 Януари, 2018 12:11 13 937 49

Експерти: Росен Ангелов е издирван лошо

  • росен ангелов-
  • нови искър-
  • убийство

Убиецът от Нови Искър може да убие отново

Експерти: Росен Ангелов е издирван лошо - 1

„Лошо е издирван преди. Сега много неща се знаят за него, а преди явно не е било така. Сигурно има много подобни случаи. Не може да си заврем главата в пясъка и да кажем, че няма такива случаи у нас“.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият шеф на Националната полиция генерал Васил Василев по повод убиеца Росен Ангелов, който екзекутира шестима души в Нови Искър.

Според него голяма вина за кървавото деяние има и обществеността. „Конкретен пример е кметът на Луково. Той казва „Тука идва един. Самонастанил се е“. Тук се пита – „Добре де , кмете, ти защо не идеш да провериш кой е там, какво се случва и така нататък“.

„Росен е стрелял по една ламарина и какво ли още не във вилата, дето се е самонастанил. Тогава се пита защо съседите не са обърнали внимание на това и не са сигнализирали“, заяви още генерал Василев.

„Росен ще огладнее. Ще се намокри, ще му стане студено. Ще тръгне да влиза по вилите. Не дай си боже да види възрастни хора или други в някоя от вилите. Ще ги убие – сигурно е“, предупреди генерал Василев и затова призова местни хора и ловци да помогнат на органите на реда в издирването на шесторния убиец от Нови Искър.

Подобна тревога изрази и експертът Славчо Велков, който предупреди, че Росен дори може да вземе заложник.

Не е изключено Росен Ангелов да вземе заложници. Това заяви пред Би Ти Ви експертът по национална сигурност и депутат от БСП Славчо Велков.

Припомняме, че 56-годишният Росен Ангелов се издирва вече втори ден в горите над село Луково за шесторното убийство в Нови Искър.

"Не искам да притеснявам хората, но този човек най-вероятно се движи нощем. Той ще търси храна и подслон. Ще се опита да се измъкне някак си от ситуацията и е напълно възможно да вземе и заложник", обясни Славчо Велков в "Шоуто на Слави".

"Според мен този човек няма да се измъкне жив. В характеристиката му от затвора пише, че е високо интелигентен. Това допълнително усложнява нещата. Този човек знае какво го чака. За да бъде заловен, той трябва да бъде поставен в безпомощно състояние, защото е въоръжен и опасен. Няма да се измъкне жив, в това можем да бъдем сигурни", каза още експертът по национална сигурност.

"Този човек вече не изглежда така, както го виждате сега. Той вече има 6-дневна брада и мустаци. Те много променят облика. Заподозреният ще търси големия град, ще търси да се слее с хората. Ако някой го види, призовавам да не се прави на герой, а да се обади там, където трябва", призова Славчо Велков.

"Това, че този човек успя да се скрие, означава, че е в добра кондиция. Той тепърва ще търси храна и подслон, после ще търси автомобил. Развръзката няма да е лесна", заключи депутатът от БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    50 8 Отговор
    Направо си кажете че сте му подписали смъртна присъда и е нужно малко време за да я изпълните!Не ви трябва жив че току виж се обърнали нещата!Ама тариката ви дразни и то много!!!

    Коментиран от #3, #41, #42, #43

  • 2 Бесен Язовец

    38 3 Отговор
    За това е мн.прав В.Василев българите са на принципа щом не е на моята порта не ме интересува.И политическата обстановка е на тоя хал заради тая практика !Никой нищо не го интередруса докато не опре до неговия интерес
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    То от язовец какъв коментар да очакваш?
  • 5 незнайко

    32 0 Отговор
    БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ !!! ОТКРИЯТ ЛИ ГО НЯМА ДА Е ЖИВ !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Густо Майна

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Много е прав Българин. Ако го сгащят и само да кихне на 90 % са го очистили. Ако си мислиш, че ченгетата на терен не ги е шубе, след тези "реклами" дето му ги теглиха.

    Коментиран от #8

  • 8 Бесен Язовец

    5 19 Отговор

    До коментар #7 от "Густо Майна":

    Аз на това се и надявам да му пръснат мозъка
  • 9 Боримир

    36 1 Отговор
    Ами какво стана с банковите обирджии,Маргините,Галеви и десетки други?А ние вече си плащаме данъците и осигуряваме заплати за професионалните институции които ни пазят.Аз като данъкоплатец не съм никак доволен от народната милиция

    Коментиран от #12

  • 10 Диди

    38 0 Отговор
    А когато съсед го издаде родната милиция ще пази ли съседа или веднага в поръчковите медии ще му цъфне името на този съвестен гражданин.
  • 11 Идиота

    25 1 Отговор
    Е нема нужда да го казват експерти,аз не съм експерт ама се сещам ,че е издирвам лошо,все пак 9 години...
  • 12 Бай хой

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Боримир":

    Те га бяха милиционери твърде добре си вършеха работата. Га се прекръстиха на полицаи са научиха да пафкат сигари, да пият кайве, да точат бин ин и още много на много други мурафети. Че и да организират престъпността.
    Къ беши народната милиция тоя щеше да е в дранголника а и други не биха и вършили масово убийство.
    Имаше навремето едно но то бе извършено от младеж повлиян от хамериканската култура.

    Коментиран от #21

  • 13 Оффф

    5 11 Отговор
    Ами ако се е гръмнал сам в някоя дупка по гората ще го хванат за макарите. Тоя скъсаняк и да избяга къде ще отиде нито пари има нито кола нищо гол е като пушкаи след шест отнети живота и като знае какво го чака а е и интелигентен ти да видиш лесно е да сметне , че куршумът му е варианта
  • 14 Оня

    22 2 Отговор
    Той дори да не е направил нищо яви ли им се е отекъл и никой няма да има и намерения да го изслуша особено полицаите комплексари на които им е даден пълен карт Бланш да стрелят на месо в тая ситуация
  • 15 Теодор

    22 2 Отговор
    Не е убил хората този. Да вярват маймуните. За мен е ясно. Съшита работа. Дано докаже че не е той. Но май е невъзможно. И мен да натопят без шанс за отрека и аз ще се крия. Бих опитал обаче да ги разоблича. Нв е стока този. Изнасилвач и всякакъв. Но едва ли е убил 6 човека за кеф.
  • 16 Кака Гинка

    28 1 Отговор
    Така значи - кметът виновен,че не проверил кой е,комшиите виновни,че не сигнализирали (а беше казано,че мястото е отдалечено и няма съседи);изобщо всички са им виновни на полицаите,че не са им свършили работата.Човек с присъда (изнасилвач и педофил) се крие почти десет години и никой не си прави труда да го търси.А дали той е убиецът или просто е удобния в случая,също не е ясно и надали ще узнаем - още вчера писах,че е пътник.Бих се учудила,ако го оставят жив.Точно в такива случаи се вижда ясно колко са "компетентни" в родната полиция - могат само да протестират,че са им малки заплатите...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Росен е жертва

    13 2 Отговор
    Toзи който търсят не е убил хората в къщата, изкупителна жертва е и гарантирано ще го свитнат, за да затворят случая спешно. Иначе ако той се разприказва, ще стане ясно, че полицията не знае кои са и къде са останалите баш килърите. Убеден съм, че този човек няма общо с къщата, категорично. С жената в гората може би, но с къщата не.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Чест ти прави че накрая си призна колега !

    Коментиран от #26

  • 21 Боримир

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Пров си,тогава бандитите се следяха,бяха малко и наказанията бяха бързи и тежки а сега разбоиницте са чак в парламента.
  • 22 Гей

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Браво колега.
  • 23 тираджия

    10 0 Отговор
    ловците на бежанци да се намесят,едно време по каубойско време като е имало ловци на глави,естествено срещу солидно възнаграждение.
  • 24 факт

    5 1 Отговор
    подстрекател милиционер
  • 25 К.К.

    6 0 Отговор
    Ще го сгащят ако още е там. Колко спокойни часа след убийството е имал, може да е стигнал до всяка точка на България.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "OMG WTF":

    Веднъж е от любопитство и не се брои.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Професора е прав сега погледнах анкетата от 800 гласували към 15:30 ч. 200 за че е той 300 че не той и 300 не знаят които ги причисляваме към % и е = 80% дебили излизат точно по сметка + - сега все пак не съм калкулатор ама това е !
  • 31 Скорпион29

    3 5 Отговор
    Само дебилите биха оспорвали очеизвадните факти е те всичките водят към издирвания
  • 32 БОРАНЧ

    6 4 Отговор
    ТОЗИ БОКЛУК АКО МИ ГО ДАДАТ ЩЕ МУ ВЪРЖА ЕДИНИЯ КРАК ЗА ДЪРВОТО А ДРУГИЯ ЗА КОЛАТА И ЩЕ ПОТЕГЛЯ С МРЪСНА ГАЗ-ТАКА ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИ НА ДВЕ .ЩЕ СТАНЕ ЕДИН БОКЛУК НА ДВЕ ПОЛОВИНКИ.А ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ИЗДИРВАНЕТО ТО ПОЛИЦИЯТА Е ДЕМОТИВИРАНА И МНОГО СЛАБА.КАДЪРНИТЕ ГИ ИЗГОНИХА ИЛИ ПРИНУДИХА ДА НАПУСНАТ ,ОСТАНАХА САМО ТИЯ ДЕТО СА СЕГА ТОЕСТ ДЕТО СА ТЪПИ КАТО ГЬОН.НАЗНАЧАВАТ СЕ САМО ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЕЛЕМЕНТИ-РЕЗУЛТАТА Е НА ЛИЦЕ.

    Коментиран от #48

  • 33 Истината боли!

    7 0 Отговор
    Росен не е издирван изобщо,което се оказа Зловещо Лошо за цялото общество!:)Срам е,че Българин може да прояви подобно Зверство в мирно време!Или сме в състояние на Тиха Война и всеки може да направи същото???????
  • 34 Mimi

    3 0 Отговор
    А дали е така?
    Кой?Кой ще ни каже?
    Аз вървя през света
    и подсвирквам си даже!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ЩЕ МУ ХВАНАТ ДЕДОВИЯ
  • 37 ОТ ПАШАТА

    7 0 Отговор
    А НЯКОЙ ЗАПИТА ЛИ СЕ КАКВО ИМАЛО СКРИТО В КЛАДЕНЕЦА, И ЗАЩО ТОЧНО ТАМ СА УТИШЛИ.?
    АКО ТМ СА БИЛИ ПАРИТЕ ИЛИ ХЕРОИНА НА ШИПТЪРИТЕ.... А...?

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 бай село

    5 0 Отговор
    Аий колко експерти се навъдиха в България! От глупости главите им пращят до спукване. Задавам въпрос към всички сънародници! Човек , който не е участвал в дадено събитие , няма свидетели и никакви доказателства , а изпреварва събитията и твърди , че знае истината , експерт ли е , или глупак? Не искам отговор ,запазете го за вас ! Ако съдим по логиката на ,,експертите,, ,че Росен е убил Кети и другите заради ревност , защо да не допуснем , че любовница на Неделчо също би го направила ? Едно е предположение друго е истината , която в случая липсва! Пълно е със всякакви коментари и гадаене , но не и истински факти. Сигурно е само едно , че този Росен е пътник , въпрос на време е кога ще го открият и убият , пък и да не го открият , труп ще има и случая ще приключи , като в приказките
  • 40 да бе да

    2 2 Отговор
    Нещо не ми се връзват нещата един човек ще избие толкова хора и нито един няма поне да звънне на 112 или на някой друг.....нещо много ми мирише тази работа на Лясковец 2 с тези барети танкове......пак евтин пиар на тъпаците пред чужденците.....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бея

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ОТ ПАШАТА":

    Паша ...евала
    Единствения правилен поглед върху нещата...
    Явно са останяли още прозорливи хора в тази латино държава..
    Дано някой тъп полицай ти прочете коментара и направи опит да се замисли
  • 45 Адин от 80%

    1 2 Отговор
    Само не разбрах,генерала в извън орбита ли е бил до сега!!! Има няма от 30 години е все в системата,що бе аджеба не свърши нещо като хората,все на сянка ,заплатката.и со кротце соблаго...на бог доброто на нас в гърлото....

    Коментиран от #46

  • 46 Насо

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Адин от 80%":

    Лъжеш се! Генерала НЕ Е в системата ,той е народен представител. От опозицията! Не знам защо пък точно него се опитваш да държиш отговорен! Не е ли по-правилно да се насочиш към властимащите?
  • 47 Коко

    4 1 Отговор
    Убийците на шестимата са в парламента а тоя човек е невинен ие изкупителна жертва от 27 години ни правят на балъци кой престъпник е в затвора къде са.парите от КТБ защо не искат Цветанов да говори къде са Галеви нека ГРОБАРИТЕ да застанат пред народа и да кажат кой е влязал в затвора
  • 48 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "БОРАНЧ":

    Бре! Бре! Не ми се иска да го срещаш в тъмното. Макар, че има спасение. Мажеш се с лай.на и той те оставя на мира. А откъде ще ги вземеш - сети се сам, ще има мноого.
  • 49 Пенчо бе,чети

    0 0 Отговор
    Не е издирван лошо,изобщо не е издирван