Last news in Fakti

7 Януари, 2018 10:21 5 504 4

Телата на убитите в Нови Искър – шести ден в моргата

  • нови искър-
  • трупове-
  • тела

Близките нямат информация от аутопсията, търсят адвокати

Телата на убитите в Нови Искър – шести ден в моргата - 1

Шест дни след масовото убийство в Нови Искър телата на убитите все още са в моргата и роднините нямат възможност да ги погребат. Те нямат и никаква информация за аутопсиите. Близките дори са се свързали с адвокати, които да им помогнат, пише в. "24 часа".

"Не само че не мога да погреба детето си, но и нямам никаква информация. Ето, гледах брифинга на разследващите и там казаха, че са готови балистичните и съдебномедицинските експертизи, а мен никой не ме е информирал", каза пред изданието Стефка, майка на убития Боби.

Близките на Кети, Неделчо, Нанси, Георги и Еленка също не са получили телата им. Те дори са се свързали с адвокат. Той ще се запознае с казуса в понеделник.

Процедурата по получаването на тялото при убийство става след прокурорско разпореждане, каквото в случая още няма. Дори впоследствие прокуратурата да поиска тройна, петорна или дори десеторна експертиза, тя се прави на база на заключенията от аутопсията. Затова е необяснимо защо толкова дълго време никой не е потърсил близките, за да си вземат телата.

За шесторното убийство не е искана нова аутопсия, казаха от прокуратурата. Оттам добавиха, че вероятно скоро ще върнат телата.

Продължава и мащабното издирване на 56-годишния рецидивист Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Вчера бяха претърсени нови адреси в София, но без резултат. Луково продължава да бъде блокирано, след като стана ясно, че Росен е бил последно във вилата си в селото.

Искърското дефиле остава под полицейска блокада, като в издирването участват полицаи, военни и спецчасти.

Ангелов е издирван от 8 години във връзка с влязла в сила присъда за блудство с малолетна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ощърбий

    6 17 Отговор
    Нормално е да са у моргата, на градскио площад ли да ги турнат?
  • 2 Измекяри!

    17 0 Отговор
    Тоталната липса на емпатия и уважение към скръбта на роднините е характерна черта на заптиетата. МВР, НСО и останалите нркадърни мижитурки трайкат в очакване Старшинката да им каже какво да правят и какво да говорят... А на Него не му се развалят отношенията с шиптърите за 6 трупа...
  • 3 Бако

    8 0 Отговор
    Нема такава държава....прост народ слаба държава ....само оръжието и гражданска война ,Смерч и тогава всичко В полза на народа !!!
  • 4 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    НЕ Е ЧИСТА РАБОТАТА !