Last news in Fakti

8 Януари, 2018 14:30 4 281 10

Убитият бизнесмен е бил издигнат за депутат от ГЕРБ

  • петър христов-
  • убит-
  • герб-
  • депутат

Петър Христов обаче си направил отвод

Бизнесменът Петър Христов, който тази сутрин бе прострелян в София и почина във ВМА, през 2013 г. е бил издигнат за кандидат-депутат от ГЕРБ, но се е отказал.

През март 2013 г. общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица са издигнали Христов за кандидат за народен представител.

Бизнесменът обаче си направил отвод, след което изпратил и писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В него заявил: „Налага се да ви уверя, че ще бъда стократно по-полезен, като продължа да работя за реалната икономика на страната ни“.

Той благодарил за доверието и декларирал, че ще продължава да подпомага и работи за развитието на регионалните и националните политики на България.

Името на Петър Христов бе свързано и с делото срещу бившия началник на звено "Борба с организираната престъпност" във Велико Търново Орлин Тодоров през 2012 г. От обвинителния акт срещу Тодоров стана ясно, че той системно е предоставял класифицирана информация от СРС-та на бизнесмена Христов по знакови случаи, като „бебето във фризера”, „Килърите” и „Фалшификаторите”. Двамата се познавали още от 1990 година.

По неофициални данни, Петър Христов е близък на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Христов е собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти у нас - "Лактима", и още няколко фирми. Стрелбата е станала пред софийския офис на "Лактима" на улица "Ралевица" 98А. Той е един от спонсорите на Мануела Горсова - момичето, което пострада тежко при катастрофата, предизвикана от Максим Ставийски през 2007 г. През годините е бил президент и на футболния клуб "Локомотив"-Горна Оряховица.

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра. Израснал е в село Самоводене, където завършва основно образование. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия, а след това и право.

Семеен е, има дъщеря и син.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    10 7 Отговор
    Боли ме ... за убития бизнесмен.
  • 2 пазарна икономика

    15 8 Отговор
    Абсолютен червен бушон, станало е късо и е гръмнал!?
    Къде е драмата? В Кенефланд от 1990 има стотици такива поръчкови убийства.
    Причината е, че или комунетата не могат да се разберат или някои дотолкова си повярват, че спират да плащат на Партията.

    Коментиран от #3

  • 3 Я изкарай Гано

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "пазарна икономика":

    ... и аз избягвам да пазарувам в Кенефланд. Абе, скъпо бе!...
  • 4 Кавал

    4 1 Отговор
    ...доста противна физиономия с противни пресметливи очички ...май не е можал да пресметне това хохо
  • 5 Цв. Цв. Цветистия

    8 0 Отговор
    Я не плюйте по спонсора ми бе, маскари.
  • 6 МУЛТИГРУП, МУЛТИГРУП С БОСИЛЕК ЕДИН ДО ДРУГ

    2 0 Отговор
    На добър ви час момчета!
  • 7 Да им върви по вода!

    3 0 Отговор
    А ма кой им е ЧАДЪРА ? ОНЗИ ДЕТО НИЩО НА СВОЕ ИМЕ НЯМА НО Е ПАРТНЬОР НА ВСЯКА БЕЗДЪННА ЯМА ! КОЙ Е ТОЙ ? ПОЗНАЙ !
  • 8 Жоро

    0 4 Отговор
    Големи боклуци сте с тези коментари мишоци долни!

    Коментиран от #10

  • 9 ЧАДЪРА

    1 0 Отговор
    ЧАДЪРА, НА ЗАПАД КАЗВАТ UMBRE LLA ВИД ЗАСТРАХОВКА НА ВСИЧИ ХИЛАВИ И СЛАБИ ЗА ВСИЧКО И ПРЕД ВСИЧКИ. НЕЩО КАТО SHILD - Броня, защита щит. КОЙ В БЪЛГАРИЯ Е ТОЗИ ЩИТ ? КОЙ ? Как кака Всички български кораби отидоха в една ръка ? А ? Чадъра ! На мултигруп ЧАДЪРА ? ЗНАЕТЕ ГО ВСИЧКИ ДА ? ТЕ ТАМ Е КЛЮЧА ЗА МАЗЕТО ? КАЖИ МА МАСЛАРОВА ! КАЖИ МА !
  • 10 И ти си под чадъра Жоре?

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    Разрай гъ кой си що си, как я караш, че таквъз ербап го даваш. Рипни още малко да са забележиж.