Last news in Fakti

11 Януари, 2018 15:55 2 784 0

Убиецът на 11-годишната Никол не е луд

  • никол-
  • меден рудник-
  • асансьор

Той е съзнавал какво върши

15-годишният Иван от бургаския к-с "Меден рудник", който намушка 11-годишната Никол Йончева в асансьор е вменяем, той е можел да ръководи действията си и е осъзнавал значението на постъпките си. Това е заключението на съдебно-психиатричната експертиза, съобщи БургасИНФО.

Дълго време въпросът дали момчето, сочено от всички като безобидно, е съзнавало какво прави. Иван е бил ученик със специални образователни потребности и е имал ресурсен учител, в квартала си той е бил като момче за всичко и дори е бил тормозен от по-големите. Затова и жестокото убийство раздели Бургас във версиите. Част от хората не можеха да повярват, че именно момчето може да е забило острие на нож в сънната артерия на Никол, напускайки след това асансьора, за да играе с децата пред неговия блок - 96, който е съвсем близо.

Психиатричната експертиза обаче сочи, че към момента на деянието Иван е съзнавал какво върши. Според прокуратурата доказателствата, че той е извършителят, са много.

Все още не е ясно защо двамата са влезли точно в този вход и откъде се е взел ножът.

Никол и Иван се запознали във фейсбук и там си уговорили злополучната среща, която завърши със смъртта на момичето.

Нощта след убийството в профил, който е използван от Иван, са споделяни всички новини за открития труп на неизвестна жена в Бургас. Тогава никой - дори и полицаите не знаеха самоличността на жертвата. Тя стана ясна след като майката Мими подаде сигнал и описание на изчезналата си дъщеря.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА