16 Януари, 2018 13:15 2 674 6

Произвеждаш марихуана за 73 000 лева, пускат те срещу 20 000 и условна...

  • марихуана-
  • наркотици-
  • парична гаранция-
  • ивански
Произвеждаш марихуана за 73 000 лева, пускат те срещу 20 000 и условна... - 1
Шумен, Съдебна палата

По 20 000 лева глоба и условни наказания получиха трима наркоразпространители, произвели марихуана на стойност близо 73 000 лева, след одобрени от съда споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен.

30-годишният Виктор Станев, 25-годишният Димо Димов и 25-годишният Светлин Стойчев сключиха споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен, признавайки се за виновни за производството и държането с цел разпространение на около 17 кг марихуана, чиято стойност е в особено големи размери – 72 564 лева. Състав на Шуменския окръжен съд одобри споразуменията.

Подсъдимите приеха да изтърпят наказания 3 години "лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок. И на тримата наркопроизводители, които са от Варна и са неосъждани до момента, е наложена глоба в размер на по 20 000 лева. В тежест на осъдените са и направените по делото съдебни разноски.

Наркооранжерията действала от неустановена дата до 11 юли 2016 г. в село Ивански, Шуменско. Голяма част от намерените и иззети количества марихуана са открити в къща в селото, но наркотични вещества са намерени и иззети и от апартамент във Варна.

Осъдените са приели безусловно клаузите на споразуменията, като се отказали от разглеждане на делото срещу тях по общия ред. Одобрените от съда споразумения са със сила на присъди и са окончателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моя страна моя България

    12 0 Отговор
    Това е то да си "производител" в БГ
  • 2 JEEP

    11 1 Отговор
    Порязали са ги. Те за убийство на пешеходна пътека толкова дават.
  • 3 Конкуренцията

    7 0 Отговор
    Много малко . Ужас
    Ще избият за два месеца
  • 4 555

    11 1 Отговор
    Много интересно къде отиват парите от глобите ...при тези бомбастично герберски глоби Боко събира повече пари от тях отколкото от данъци ...и водят ли се някъде на отчет или отиват в банковите сметки на управляващите изроди

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    Те ги осъждат, но не означва, че ги изплащат и след това ги пускат. Напротив, просто е имаш да даваш 20х.лв и дотам.
  • 6 The TRAPPER

    1 1 Отговор
    Ако ги вкарат в затвора нали трябва да ги хранят ? Я по-добре да им вземат кинтите.