Last news in Fakti

19 Януари, 2018 18:29 3 415 3

ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет

  • медицински унивеситет-
  • гдбоп-
  • данс

Пореден скандал във висшето учебно заведение в София

ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет - 1
Снимка: МВР

ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет в София. Причината била сигнал за корупционни схеми с приема на чуждестранни студенти.

По непотвърдена информация полицията е запечатала кабинетите на ръководители и административни служители в университета, предава "Дарик". В акцията ще бъдат проверявани студенти, преподаватели и служители на университета.

Това е поредният скандал в Медицинския университет. Бившият му ректор проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и безстопанственост. Според обвинението Митев е сключвал сделка с адвокати, въпреки че в МУ имало налични юрисконсулти.

В друго обвинение пък е установено, че около 150 студенти от други страни са постъпили в университета, без положен изпит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината винаги боли

    5 2 Отговор
    Продажно племе,единственият начин за управия,са законите на Кан Крум.Само рязането на ръце и други крайници,ще върне реда и закона в България!!!
  • 2 Yom

    6 1 Отговор
    Ами нека. Да влязат и във ФОЗ. Там да видят как без изпит се приемат мед. сесетри и акушерки, които са неграмотни и готови утре да.убиват...
  • 3 petia

    0 0 Отговор
    Поредната поръчкова атака срещу Академик Митев - забележителен мениджьр и учен, докарал 100 млн. на университета, когато беше Ректор, а сега го обвиняват за период, в който той не е бил Ректор. Отново поръчкова работа - много злоба и завист се извива вьрху този човек, а хората са му благодарни – той е човека, който вдигна заплатите четири пъти, всеки храни семейство.
    Другият поръчков удар: Акция на ДАНС в комбина с репортери на БТВ. В деня на връчване на дипломите на завършващите медици в зала 1 на НДК. Настоящият Ректор Златков не бил открит за коментар, въпреки присъствието на камера на БТВ и факта, че бе на сцената пред всички поне 4 часа. Някакви граждани от европейския съюз, които нямат никакъв проблем да посещават и да престояват колкото си искат тук, дават луди пари за да се запишат платено обучение в един от най-скъпите университети в БГ. При условие, че в повечето европейски страни и САЩ ако поискат да си плащат за учене, никой няма да ги спре. Едновременно почва събарянето на руйната "стол ном.8" и явно събраните от най-успешния Ректор в касата на университета 100 мил, явно няма да могат да омажат ръцете на някой държавен дерибей като Кунева например.... Чиста ПР акция за хвърляне прах в очите на простолюдието. Толкова сме слепи, гладни и прости, че като нищо утре ще се събудим с паспорти от 3тия пол и няма да знаем как сме го проспали. БТВ е най-пропадналата и платена медия в страната. Мога да потвърдя от личен опит, а народа който им гледа т.н