20 Януари, 2018 17:33 2 998 1

Обвинения очакват арестуваните в Медицинския университет

  • медицински университет-
  • образование-
  • фалшива самоличност-
  • гдбоп

Десетки чужди граждани са учили във висшето учебно заведение със сменена самоличност

Обвинения очакват арестуваните в Медицинския университет - 1

Очаква се в понеделник да бъдат повдигнати обвинения на участниците в организираната престъпна група, задържани при акцията на ДАНС и ГДБОП в Медицинския университет.

Операцията се е случила в рамките на разследването за документни престъпления, свързани с приема на чуждестранни студенти и пребиваването им в страната.

Според неофициална информация, споделена от "Нова телевизия" при обиските се търсят фалшиви дипломи, включително такива, които удостоверяват предходна степен на образование.

Службите работят по сигнал за това, че десетки чужди граждани, предимно от арабски произход са учили фиктивно в университета, като някои от тях дори са със сменена самоличност. Разпитват администрацията на висшето учебно заведение. От МВР отказват информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    6 0 Отговор
    ЕЛАТЕ В ПЛОВДИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В набедения "медицински университет", пълен с маймуняци от кол и въже, дето само като ги погледнеш и ти е ясно, че би предпочел по-скоро да умреш, отколкото да оставиш да те лекува подобно Човекоподобно! Отделно, че във ВМИ Пловдив от десетилетия (не са и години) има ценоразпис за издаване на дипломи на хора, които знаят за анатомията по-малко от бай Шабан (лека му пръст), който колеше прасетата на село.