28 Януари, 2018 20:00 10 838 5

Калабрийската мафия прехвърляла хиляди евро на българска фирма

  • калабрийска мафия-
  • интерпласт оод

България е една от отправните точки в дейността на клана

Известната калабрийска мафиотска фамилия Сарконе, която е част от страховитата ндрангета, е прехвърляла пари в България. Според медиите в Италия от една от фирмите на арестувания бос Кармине Сарконе – White House са прехвърлени по банков път 193 000 евро към българска фирма и към румънската „Каза Ноастра”. А

Авторитетното издание „Реджо онлайн“ твърди, като се позовава на информация от дирекция „Антимафия“ в Болоня, че името на въпросната компания е Интерпласт ООД.

Интерпласт ООД има завод за производство на дограми, врати, фасади и др. в жк „Меден рудник“, база в м. с. „Върли бряг“ и офиси в още няколко български града. Дружеството е със скромния капитал от 5000 лв., а негови собственици са бургазлиите Христо Ангелов и Красимир Аврамов, пише "Флагман".

В Търговския регистър фигурират още 2 фирми с подобно наименование, но те далеч не са толкова популярни или с мащабна дейност като бургаската Инерпласт. Дружество със същото име е регистрирано и в Хасково. Негови собственици са братята Николай и Христо Петкови, а основната дейност на компанията е производство на опаковки от пластмаса. Интерпласт ООД има още в Благоевград. Фирмата развива основно търговска дейност, а нейни собственици са семейство Бърдарови.

Кармине Сарконе беше арестуван преди броени дни при специализирана акция в Модена. Според медиите на Апенините той е смятан за местния бос в област Емилия Романя на калабрийската фамилия Сарконе и на клана Гранде Аракри от Кутро - част от калабрийската мафия ндрангета.

В заповедта за арест на Кармине Сарконе изплуват нови подробности около дейността в чужбина на престъпния клан Сарконе от ндрангетата. Сътрудници на правосъдието твърдят пред италианските власти, че кланът инвестирал в имоти в Румъния.

Според „Реджо онлайн”, именно България, родно място на жената на Джанлуиджи Сарконе, е една от отправните точки в дейността на клана. През септември 2014 г. двойката отишла във филиала на банката „Монтепаски” в Повильо. Там превърнали в пари акции за 336 000 евро и изтеглили в брой 35 000 евро, за да ги прехвърлят в България. Според властите фамилия Сарконе използвала и коли, регистрирани на името на българи.

Следователи смятат, че кланът купувал в Холандия посредством своя компания огромни пратки контрабандно гориво, което след това транспортирал към Италия и складирал до Верона. Според „Антимафия” Сарконе има в чужбина „добре консолидирани във времето бази”.

Смята се, че арестуваният Кармине Сарконе е новият местен бос на престъпния клан и опитвал да поддържа жива дейността му след задържането на братята му – Джанлуиджи и Николино, които от година са зад решетките. Той дирижирал новите схеми от името на братята и се разпореждал с имуществото на клана.

Задържането му идва 3 г. след арестите на 200 души по разследване за връзки с ндрангетата, довело и до процеса „Емилия”. Още тогава съдът в Реджо Емилия постави под запор много сметки, терени и апартаменти на клана Сарконе в Литва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    50 10 Отговор
    а лицето БМБ по прякор Тиквата има ли нещо общо със сметките?

    Най-после ГЕРБ успяха да докарат чужди инвеститори.

    Коментиран от #4

  • 2 Санкция

    21 4 Отговор
    Ок, има прехвърляне на финанси, но това не е престъпление. А, това че някой е забогатял по нечестен начин, не значи че няма и законен бизнес. В българия има много примери за това, включително и в политиката.
  • 3 Шаран БГ

    18 0 Отговор
    Напълно Ви разбирам ! /Санкция/Прехвърлянето на финанси не е престъпление!? Каквото било-било. Помните нали, и Гиньо Ганев от трибуната на Парламента я каза народната мъдрост "Бития - би, и и......Не се смейте, господа! Втората част не винаги е толкова весела"
    Лошото е , че огромна част от българите се оказаха във втората не толкова весела част !
    Само българската политическа и юридическа гениална мисъл може да роди понятие "ЗАКОННО , НО НЕМОРАЛНО" !?
    И оттук нататък обикновения нормален човек се пита - Какво им е тогава моралното на българските законотворец, политик и съдия, щом могат те същите, да създават, обгрижват, служат и прилагат такива закони???

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Санкция

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шаран БГ":

    Съгласен съм с Вас, но това е реалността. А, и това се прави по целия свят.