4 Февруари, 2018 16:11 14 108 13

Сръбкиня разкрила похищението на Адриан Златков?

  • ториното-
  • адриан златков-
  • отвличане

Нови подробности за последното отвличане

Свидетелката сръбкинята Йелена Бобевич стои в основата в разкриването на отвличането на Адриан Златков. Това съобщава сайтът „Блиц“.

Здравка и гаджето й са купили няколко СИМ карти и телефони от съседна Сърбия, чрез които дирижирали разговорите с близките на отвлечения Адриан за начина, по който да получат откуп за момчето. Сръбкинята твърди, че при нея влязла българка с описанието на Здравка, на която заредила картата. Същият ден Стефанова звъняла на сърбин, на когото обяснила, че е била в Пирот, но нямала възможност да се види с него, защото била с родителите си, а баща й се разстроил, като влезли в града, и трябвало бързо да се връщат.

Освен че Георги и Здравка са били в Сърбия по време на активирането на картите, те са се намирали и в близост до мястото, където е станало активирането им, сочат справки по клетките на мобилните оператори. Според прокуратурата другите двама обвиняеми Ивайло Борисов - Ториното и шофьора му Мартин Марков са осигурили двете коли за извършване на отвличането – „Шкода Фабия“ с поставени табели СА5207ВТ и „Опел Астра“ с номера СА8859ТХ. В края на август двамата закарали опела при Ангелина Йорданова, която имала гараж за тониране на стъкла. След като поставила тъмно фолио заедно с колегата си Рангел Димитров, жената снимала колата с джиесема си. Правела го, за да документира крайния резултат от работата си. 10 от снимките са били предадени на експерт от ГДБОП. Часове след отвличането същата шкода била намерена опожарена край Панчарево.

Освен това Здравка Стефанова и гаджето й Георги Джамбазов са заподозрени, че са маркирали мантинелата на магистрала „Тракия“, където бащата на отвлечения Адриан Златков е бил инструктиран да остави сака с откупа, както и че са взели пачките.

Заради съвкупност от косвени доказателства двамата заедно с Ивайло Борисов – Ториново, сочен за дясна ръка на Залтко Баретата, и шофьора му Мартин Марков бяха оставени зад решетките като помагачи в отвличането на момчето.

„Налице са доказателства, че в деня на предаването на откупа, само час и нещо преди да бъдат оставени парите, автомобилът, използван от Стефанова и Джамбазов, е пристигнал точно в района, в който е била маркирана мантинелата. Освен това има засечена активност на използваните от тях мобилни телефони в близост до мястото, на което е предаден откупът“, анализира вчера доказателствата по делото съдия Даниела Талева, цитирана от в. „Телеграф“.

Със същия автомобил – „Ленд Роувър“, Здравка и Георги, които живеят на семейни начела, са пътували до Сърбия, откъдето са купени СИМ картите и телефоните за преговорите с близките на Адриан.

На 8 август 2017 г. от 12:41 до 17:13 часа сръбско време Георги е бил в сръбския Димитровград. Бил заедно с Радослав Радославов, който разказал пред разследващите, че са влизали в магазин за мобилни телефони, част от СИМ картите са били активирани на същата дата и във времето на престоя на Джамбазов в съседната страна. Останалите предплатени карти са били активирани и зареждани на 6 септември от 16:09 до 17:01 часа от Пирот. Отново в същия ден и по това време гаджето на Георги Здравка, е била там. Влязла е в Сърбия с лендроувъра, забелязан до мантинелата на „Тракия“. Жената, която е лежала за източване на карти във Франция, напуснала страната в 18:54 часа. По-интересен за разследващите е фактът, че Здравка е влязла в магазин в Пирот, за да зареди СИМ карта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пандиза

    19 2 Отговор
    Айде в кауша!!
  • 2 Расулюлах

    19 2 Отговор
    Мноо прости на тема комуникация
  • 3 тъпи та тъпи

    30 1 Отговор
    Хич не блестят с акъл ! Затова сега по занданите за отвличане и рекет поне 20 годинки и докато излязат няма да знаят, как се включват новите средства за комуникация !
  • 4 Телевизионен съд

    22 5 Отговор
    Свидетел могат да ти намерят за всичко каквото се сетиш.
  • 5 Неграмотници

    27 2 Отговор
    Косвени доказателства значи нито една сим карта не е намерена,нямат една снимка на заподозрените с тия коли.Един отпечатък поне да бяха намерили или нещо ДНК,нищо,НИЩО.
  • 6 666

    17 6 Отговор
    Тези са от партията на Язовеца, там намират място и Килъри и Нагли, въобще няма сериозна престъпна група или фигура от "Ъндърграунда" която да няма връзки с БСП
  • 7 Йелена Бобевич

    29 0 Отговор
    Що не кажете и ЕГН то и адреса на сръбкинята . 😎

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Йелена Бобевич":

    Защото не съществува бе пич.Журналистите разполагат с имената и адреса на единнствения им пишман свидетел.Стига бе стига уморих се....

    Коментиран от #10

  • 10 gost

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    скалъпена схема
  • 11 Драгалевски Ман Гел

    11 2 Отговор
    Свършиха се нашите кошаревски,та започнаха чак в Сърбия да ги търсят.
    Ако са верни слуховете,отнасящи се до това - кой на кого е слугувал преди да се заеме с "общественополезна" работа в МВР,Пр0к0ратура,Министерски съвет и пр.,
    нещата в държавата действително са мнооооого зле,въпреки афишираните от държавната Мафия успехи.
  • 12 Робин Худ

    12 4 Отговор
    Момчетата отмъщават за откраднатите пари от българския данъкоплатец ! Всички милионери са назначени за такива от червения комунистически БАРДАК !
  • 13 100 млн. лева за МВР

    11 1 Отговор
    Това нашто МВР е като пробита каца , то свидетели, улики, разработки - всичко на секундата изтича към бандитите и журналистите.