5 Февруари, 2018 11:59 2 913 2

Мащабна акция срещу наркомафията

  • наркотици-
  • акция-
  • хероин

Снощи са задържани 32 кг хероин. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

„Усилията и на Прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества“, посочи той.

Пред журналисти главният прокурор обясни, че се очаква по-късно от Специализираната прокуратура да дадат информация за операциите.

По повод информация на израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името им не фигурира в обвинителния акт и може ли да има такава версия Сотир Цацаров коментира: „За нас няма версии, каквито биха били развивани от един или други израелски медии. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични“, обясни главният прокурор, цитиран от Фокус.

„Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика“, каза още главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хомофоб

    8 4 Отговор
    Дали гущера не си реже опашката?
    Като знаем коя бивша мутра е покровител на наркотрафика в страната едва ли ще се стигне до главата.
    По-скоро ударените не са си платили по веригата.

    Коментиран от #2

  • 2 Камагра

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хомофоб":

    Какво знаем ? Знаеш това което други пишат по форумите, а от тебе го научават трети