Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 09:47, обновена 6 Февруари, 2018 09:48 9 297 10

Бременната, която се самоуби в Кърджали, зверски тормозена от мъжа си

  • хапчета-
  • бременна-
  • севинч осман

Бащата я е прибирал със счупени ръце от Австрия

Полицията се зае да установи дали 27-годишната Севинч Осман, която бременна се самоуби, е била склонена да сложи край на живота си вследствие на налаган й системно физически и психически тормоз, съобщи "24Родопи".

Родителите вече са били разпитани по случая, а в рамките на месец от прокуратурата ще трябва да преценят дали има достатъчно данни за образуване на наказателно производство спрямо бившия съпруг на кърджалийката. Роднините пък са готови да предоставят всякакви доказателства за извършено насилие спрямо жената-документирано от властите в Австрия с подадените до тях жалби и издадени ограничителни заповеди.

Ттрагедията се разигра на 16 декември м.г. 27-годишната Севинч Осман се нагълтва с хапчета. Бременната в седмия месец жена е закарана по спешност в болницата в Кърджали. Налага се оперативна намеса и плодът й е изваден мъртъв. Тя изпада в кома, а на 18 декември умира.

Роднините обвиняват бившия й мъж и баща на детето й в склоняване към самоубийство.
7 години една безумна любов, придружена с тормоз, побоища, раздели, събирания и подкани към самоубийство. Накрая тя завършва със 120 хапчета, погълнати от бременна жена. Това разкри семейството на 27-годишната Севинч Осман, която бе погребана заедно с умъртвената й рожба.

„Ти защо не вземеш да се самоубиеш? Пий си хапчетата, умирай!”. Това повтарял съпругът на Севинч Нурхан М., разказаха майката и бащата на жената - Неврие и Селяхтин О. Нурхан не спирал да тормози по телефона бившата си изгора, дори и след като срещу него била издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие.

Двамата сключили брак преди около 7 години. Живеели и работили в Австрия. Закупили си жилище в Кърджали. Отглеждали по-голямото си момченце, но скандалите не преставали, разказаха близките на Севинч.

„За тези седем години, не знам колко дни поне тя бе щастлива. Той я биеше, тормозеше я и психически, но в името на детето тя му прощаваше. Веднъж ми показа на компютъра как я бие. Завъртя монитора, за да гледам и аз-как я гони из стаята, налага и дори ръга с вилица. На следващия ден бях в Австрия, където щях да го…”, разказва през сълзи бащата на Севинч. По думите му, австрийските власти са издали заповед за закрила от домашно насилие. Момичето обаче все прощавало на съпруга си.

„Все заради детето. Прибирал съм я от Австрия със счупени ръце след побоища. Пак прошка, пак искаше да са заедно. В същото време той започна и връзка с друга жена. Накара Севинч да продадат жилището им на майка му. Седмица по-късно той се разведе с нея и заживя с другата. От повече от година са разделени, но той продължи да я търси и тормози. Постоянно звънеше по телефона и на нас. Севинч отново забременя от него. Започна да й повтаря, че не я иска, да махне детето. В петия месец ходиха по лекари, за да прави аборт, дори в Хасково. Лекарите им казаха „Вие, луди ли сте?”, разказва бащата Селяхтин.

Семейството подавало многократно жалби срещу Нурхан. На 15 декември м.г. се явили в съда за издаване на мярка за защита от домашно насилие. По думите на бащата, бившият вече мъж бил предупреден дори да спре с позвъняванията си. В съдебната зала в своя защита Нурхан показал удостоверение за сключен брак от 13 декември с новата си приятелка.

„Севинч го прие много тежко. На 16 декември се прибрахме от гостуване при роднини в Свиленград. Беше около обяд. Казах, че ще изляза малко с таксито, за да поработя. В ранния следобед Севинч получава на телефона си снимки от Нурхан. На едната той позира с костюм и новата си жена, която е със сватбена рокля. На другата е венчалната им халка с изписани имената им. Малко по-късно тя ми се обади, че й е лошо. Когато се върнах, видях, че е повърнала. Повиках 112, но не изчаках, а я заведох до Бърза помощ”, разказва бащата.

27-годишната жена е погълнала около 120 хапчета от лекарствата на родителите й за диабет, сърце и нервна система. Севинч е приета по спешност. На следващия ден изпада в кома. Бебето в утробата й не показва сърдечна дейност и се налага операция. Лекарите изваждат мъртъв плода. На 18 декември Севинч също губи живота си.

„Каза ми, че я боли корема. Ходеше й се до тоалетна. Отидох да купя памперси и чаршафи. Това бе последния път когато я видях жива. Погребахме ги заедно с детенцето”, разказва плачейки бащата.
6-годишният син на Севинч и Нурхан в момента живее при родителите на баща си в Кърджали. 25-годишният бивш съпруг пък отново е в чужбина. По думите на бащата Селяхтин, той е избягал от Австрия в Англия.

„Искаме да получим справедливост, искаме да видим, че нашето правосъдие може да се справи с подобни случаи на насилие, дори след като са завършили фатално. Аз и съпругата ми не знаем дали сме живи или мъртви. Много ни е тежко, искаме справедливост”, заяви бащата на Севинч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мнение

    29 6 Отговор
    Историята е шокираща, но и много поучителна. Не свиквайте с насилието, уважаеми дами, нито с психическия тормоз! Сигурно е прекалено лесно да се каже, но след първата проява, бягайте, много далече, спасявайте се! Никой не заслужава такъв живот, бил той християнин или мюсюлманин. Ужасяващото е, че в тази религия мъжът е пълновластен господар, всичко му е позволено, в някои райони на държавата ни, населена с такива хора, стават ужасни неща, за които просто не чуваме. Смисълът на Истанбулската конвенция е точно такъв - против насилието главно извършвано от мъже, защото положението с мигрантите в Европа е тревожно. Те нападат съвършено непознати жени, гаврят се с тях, да не говорим за собствените им. Нашенецът, който бутна по стълбите и рани тежко съвършено непозната и невинна жена, е един от многото случаи. Да търпиш подобни издевателства граничи със смъртоносен мазохизъм. Едва ли е така!

    Коментиран от #7

  • 4 отговор

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Всички така":

    Пишеш глупости и дивотии, които не говорят никак добре за тебе. Обзалагам се, че "шнурът" ти никакъв го няма!
  • 5 КЕКС

    7 24 Отговор
    СПРЕТЕ ДА ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА С ЦИГАНИ И ТУРЦИ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Крадец

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "мнение":

    Лесно е да се каже,но трудно е да се изпълни!Женската психика е различна от мъжката.При тях либидото определя съзнанието!С други думи,жените повече мислят с п...те си!Аз лично ,съм чувал от жена,да казва на мъжа си:Бий ме,ходи с други,но искам да не ме оставяш!Така,че,за домашното насилие,повече са виновни жените,в смисъл,че харесват агресивни мъже,защото ,подсъзнателно,уж агресивните мъже правели по-здраво поколение.Сложна работа е,общо взето!
  • 8 Аз Варна

    6 0 Отговор
    Той садист,тя-мазохист.Не й е стигал мозъка да си вземе голямото дете,да си събере багажа и да се отърве от този психопат.По добре ужасен край,от колкото ужас без край.За съжаление тя сама е избрала друг егоистичен ,фатален край,лишавайки голямото си дете от майка.
  • 9 ЕДИ КОЙ СИ

    4 0 Отговор
    КОФТИ РАБОТА...СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛНА ИСТОРИЯ....СЕГА БАЩАТА ДА ГО НАМЕРИ ТОЯ БОКЛУК И ДА МУ КЛЪЦНЕ КРАТУНАТА...
    ТО СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА...АМА ТОВА ,,ПРАВОСЪДИЕ "БАЯ ЩЕ СЕ ПРОТОЧИ....
  • 10 Жена

    0 0 Отговор
    За такава гадина да си погубваш живота?! По-скоро търси начин да го самоубиеш ,за да спасиш човечеството.Не бива да чакаш да те наплаши чак толкова,че да не можеш да мислиш! Присъдата на такива е само да ги няма.Това детенце дето сега ,,отглеждат” родителите му да вземат да се откажат по-добре,че то опитът с възпитанието на сина им е очевиден Фал,ще похабят и внучето с техния модел.Тоя няма да го осъдят кой знае какво,но дано си намери майстора като е такъв КЕЛЕШ.