6 Февруари, 2018 20:46 2 800 8

Убийците на клошаря изпили литър ракия и бира

  • айтос-
  • клошар-
  • ясен-
  • желязко

Бургаският окръжен съд остави в ареста двамата младежи, задържани за бруталното убийство на 70-годишния клошар Асен Пуров в Айтос.

16-годишният Ясен Стойчев и 20-годишният Желязко Данчев, обвинени, че в пияно състояние са проболи 32 пъти с нож възрастния мъж, бяха докарани в съдебната зала с белезници. Според прокуратурата няма мотив за престъплението и то е извършено за удоволствие. Очаква се младежите да се признаят за виновни и делото да протече по съкратената процедура, с което присъдите им ще бъдат намалени.

"Разбираш ли сега какво се случва тук, какво правим?", попита съдия Георги Пепеляшев по-малкото момче, което неуверено отговори с "Да", предаде Дарик радио.

Магистратът продължи: „Кажете на близките да му донесат някакви обувки в ареста. Не може така с чехли да бъде. С тези чехли ли си в затвора?!“.

Оказа се, че обувките на момчето били взети за изготвянето на ДНК експертиза по случая.

Прокуратурата поискаха постоянен арест и за двамата. Според прокурор Красимира Кателиева, те са убили Пуров с особена жестокост.

„Предвид мотива или това, че в случая е извършено убийство за забавление, става ясно, че се касае за човешки същества без развита ценностна система. Тези момчета нямат задръжки, имат неуважително отношение към човешката личност и телесната неприкосновеност“, заяви тя в съдебната зала.

„Не беше напълно адекватен, когато разговаряхме. Все още беше под въздействие на алкохола. Произхода на двамата обвиняеми е от такава прослойка на обществото, че е трудно и майката да даде каквото й да е обяснение за това. Жената е клошарка”, каза адвокатът на Ясен – Георги Габровски.

Според него момчетата са изпили по поне литър ракия преди да извършват престъплението. По-рано консумирали и бира. Адвокатът смята, че момчетата са познавали Пуров и са отишли при него, за да му искат 2 литра вино. Към този момент обаче не е ясно дали отказ от страна на възрастния човек е причината за зверското престъпление.

Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат обща присъда от до 30 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    2 5 Отговор
    още 1 доказателство че сички проблеми са от недостатъчно пиене
    ако бяха изпили по 2 кила ракия клошара щеше да е жив и ге извън затвора - само щеше да ги боли глава -ама пред тоя мармалад дет се е забъркал главоболието е рай

    Коментиран от #8

  • 2 нямамдуми

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат обща присъда от до 30 години затвор. някаква пародия на съдебна система, Между другото повечето от нас чете и пише пред компа но никой не излиза на протест и гласуваме на човека дето даде оставка абе миш маш, вече става банално

    Коментиран от #3

  • 3 скобар

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "нямамдуми":

    Аз съм за протести дайте дата и боклуджийски кофи да сложим всички боклуци в кофите като румънците ама не сме единен народ жалко така ще ни и затрият...
  • 4 me be re

    12 0 Отговор
    Аз съм за смъртно наказание, изрод които убива за удоволстиве не залужава друго.
  • 5 Змия в пазвата

    7 0 Отговор
    Това отглеждаме с данъците си . Хора неграмотни на които е трудно дори и от майка им да свалиш обяснение. Питам КАКВО, ОЧАКВАХТЕ, КАКВО СТАНА, А КАКВО НИ ЧАКА. Дайте право на народа да защитава себе си и собствеността си със законно притежавано оръжие . Иначе сме обречени
  • 6 Чурулик чурулик

    3 0 Отговор
    За органи или ако не стават на бесилото и в морето после а може и напрево в морето нали е демокрация сега
  • 7 мангором

    4 0 Отговор
    Що бе,те момчетата са се разкаяли и няма повече да правят така.
    Иии много сте кръвожадни ,бе!Вместо да им дадете още малко ракийка,вие тука ревете,че били престъпници.Пък и салатка не е лошо да им се направи.Хубава работа.
  • 8 Дон Тони

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Мишо":

    Ти защо коментираш глупости при такава сериозна тема, знаеш ли че у нас умират повече хора от цигански ръце отколкото в катастрофи, е за тва е така щот сте лигльовци