8 Февруари, 2018 17:27 2 631 12

Цацаров: Обстановката в Ихтиман е притеснителна

  • ихтиман-
  • полиция-
  • жандармерия

„Обстановката в Ихтиман е притеснителна. Това, което мога да кажа от последните минути е, че защитата на обвиняемите е направила отвод на цялата прокуратура в Ихтиман. Очевидно се бърза, за да изтекат 72-та часа, за да няма компетентна прокуратура, която да реагира. Ще ги разочаровам - разследването е възложено и на прокуратурата в Елин Пелин“. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от „Фокус“.

Припомняме, че по-рано днес МВР излезе с горещи подробности за случилото се.

Ромите от махалата заявиха, че починалият мъж е срещнал смъртта заради униформените, които го блъскали.

Вчера неправоспособен младеж не пожела да спре при сигнал на полицаи. Те го догонили, но били нападнати от десетки роми. Младежът опитал да се укрие, но неуспешно и в момента е в ареста. Битите полицаи са изкарали медицински свидетелства, като един от тях има множество травми.

Шестима души от Ихтиман са задържани за последните два дни. Днес при акцията в града са арестувани четирима, каза директорът на областната полиция Георги Григоров. Той уточни, че те нямат връзка с арестуваните баща и син, които са обвинени за нападението над униформени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бг Съдия

    32 2 Отговор
    Ще попитам за пореден път и няма да получа отговор...но на мен въпроса много ми харесва - ЗАЩО ИМА НАПАДЕНИЕ НАД ПОЛИЦАЙ И ТОЙ НЕ Е ИЗПОЛЗВАЛ ОГНЕСТРЕЛНОТО СИ ОРЪЖИЕ ? Каква е тази толерантност бе тиквеници прости ??? Няма значение пол, възраст или раса - това е нападение над полицай !

    Коментиран от #9

  • 3 Юбряяяяяя

    18 2 Отговор
    Една нощ с колове и винкели + 5 туби бензин и на другия ден ще пълят по корем за милост. Така беше навремето!
  • 4 Умозаключител

    27 2 Отговор
    Имам двама приятели полицаи.И двамата са ми споделяли,че единствено от страна на българите срещат уважение и респект, а хората от така наречените малцинства се държат с тях предизвикателно и агресивно,като най-зле се циганите .
    Казвали са ми също,че са превърнати в писари и че началниците им ги спъват и ограничават тотално.Защото имат заповед "ОТГОРЕ "...
    Поради тези причини съвестните хора в позицията напускат при първа възможност, а младите ченгета бързо-бързо разбират,че не са пазители на закона, а пъдари в униформа.
    Защото нямат подкрепа от менистри,комисари и т.н.
    Съжалявам за дългия пост,но по-кратко не мога да го изразя.
  • 5 Умозаключител

    10 2 Отговор
    мЕнистри съм написал ,неволно, ама пък им ходи...
  • 6 Полицай

    30 3 Отговор
    Представете си новина в CNN:
    “Полицай бяха набити от афроамериканци. Извадиха си медицинско.”
    Адекватно се реагира в България.

    Следващото ще е:
    “Цигани биха съдия. Той не е подал оплакване, защото не вярва в системата.”
  • 7 Мангасария

    19 2 Отговор
    Както винаги, когато възникне проблем с циганите и Бойко Борисов мълчи, като насран ???? Иначе е голям компетент по всички въороси, спасителя на нацията !
    Циганската наглост, безобразия и престъпления отдавна са извън всякакви разумни граници! Борисов, що мълчиш ?

    Коментиран от #8

  • 8 Брат ми

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мангасария":

    Защото тъмнозелените са 60 % от електората на ГРОБ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Колю

    15 1 Отговор
    Г-н. Цацаров , положението с циганския терор в цялата страна е повече от притеснително. Бъдете доблестен и го кажете . Кажете ,че няма кой да се справи защото законите не защитават униформените по време на работа , а какво да кажем за частни лица и частен имот. Полицаят има един юрист консулт да го защити и мижава заплата с която не може да си наеме нормален адвокат ако се наложи. Юрист консулта е на можава заплата като него и ето ти парадокса. Адвокатите защитават с удоволствие платежноспособните зад които стоят милионите на тъмнозелените организации като БХК. Така се унищожават и подменят цели народи и държави. Подменя се всичко. Но как можахте и полицията да съсипете след военните ? Народа като едно време ще трябва да разчита на хайдушско движение и то няма да закъснее. Много от напуснали системите са все още тук. Тогава обаче ще станем отново център на събитията за изненадана Европа.
  • 11 step_by

    3 1 Отговор
    .... а какво да кажем за това, че акции на полиция се извършва свободно -избирателно в цигански махали, но акции в богати български квартали, крайбрежни палати, офшорни крадливи компании, корупционни министерски практики, нелегална търговия на оръжие, наркотици и още и още ....
    Оценка за положението в държавата са състоянието на народа, качеството и стандартът му на живот, и още сриването на ценностната му система до нива с тежки последици сега и в бъдеще ....
  • 12 РОМ

    2 4 Отговор
    Господин цацаров,твърдо е решено от горе да се разпалва между етническа война с цел да съсредоточите и отклоните вниманието на Българския народ от беззаконията на управляващите в ДЪРЖАВАТА.Случая е отново провокативен от страна на полицайте с нареждане от горе.ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА нямат етнос.Провинилите се да си получат наказанията съгласно българското законодателство и случая е решен.ИСКАТЕ да кажете на българския народ че циганите докараха България в днешното и състояние ОК.Свикнали сме да ни мачкате,ПРИЗНАВАМЕ СЕ ЗА ВИНОВНИ за краха в държавата.А как ще коментирате,коментарите на някой хора че не само вие получавате пари от отделни лица без регламенти или такива работи не ви се коментират