13 Февруари, 2018 12:46 4 344 8

Откраднаха 21 машини за копаене на биткойни

  • кражба-
  • биткойни-
  • машини

Безпрецедентна кражба на 21 машини за копаене на биткойни се е разиграла в България в събота вечер. Джаджите са на рекордната стойност от 210 бона, разкрива "Телеграф", като се позовава на криминалисти.

Обирът е станал в офис на фирма в Благоевград по времето, когато гардовете от СОТ, които отговарят за обекта, са прибирали диспечерката си след дневна смяна към дома й.

Крадците са били минимум трима, смятат разследващите. Предполага се, че са следили офиса и охраната му известно време, тъй като подбрали момента на удара изключително прецизно.

Бандитите нахлули в обекта, който се намира в завод ЗИИУ "Стандарт" късно вечерта в събота. На място разбили катинар, показал огледът след кражбата. За около половин час успели да изнесат 21 машини, за копаене на биткойни, да ги натоварят най-вероятно в микробус и да изчезнат.

Охранителната фирма пък нямала нощен диспечер, който подава сигналите от СОТ, а тази работа извършвали самите гардове в патрулите.

Стойността на всяка от свитите машини е около 10 000 лева. Така общата им цена възлиза на рекордните 210 бона. Ченгетата предполагат, че има изтичане на вътрешна информация от фирмата притежател, тъй като били забелязани доста странни обстоятелства в целия удар. "Собствениците на фирмата са трима.

Тепърва ще се уточнява дали имат неуредени финансови отношения помежду си и дали законно са притежавали и използвали машините, които в момента са тотален хит на бизнес пазара", споделиха криминалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KKKKK

    21 1 Отговор
    Понеже явно няма да можем да хванем, крадците дай да разследваме собствениците.От кога да притежаваш компютър стана незаконно ????

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лост

    9 0 Отговор
    Биткойна е виртуална валута и тез снимки дето ги слагате, не отговарят на действителността.
  • 4 Патето Яки

    8 0 Отговор
    И язи си търсех такава машина дето копае, че ми тревясва лозето лятоска.
    Малко е скъпичка тази копачка но ша изтрия една лотария па квото стане.
  • 5 Гоуст

    3 0 Отговор
    СОТ?!?
    30 мин. липса на реакция?
    Голямо возене на диспечерката се е оказало.
  • 6 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "KKKKK":

    Притежанието на компютър не е незаконно . Незаконни са операционните системи в повечето случаи ! 20 компютъра с Windows 10 Home x64, при най ниска цена от 200 лева са 4000 лева.
  • 7 геймър

    2 1 Отговор
    Нека им, заради тия боткойн миньори не мога да си купя видеокарта и рам, всичко е изчерпано, а цените им са станали тройни!
  • 8 ЧТМ

    3 0 Отговор
    Аз съм дал по една видеокарта на децата , да си копат в пясъка.
    Лев два на ден намират.