13 Февруари, 2018 14:14 3 994 5

Затвор за бандата на Слънцето, продавала дрога

  • банда-
  • затвор-
  • слънцето

Специализираният наказателен съд издаде ефективни присъди на групата на Иван Митов - Слънцето, разпространявала наркотици в Слънчев бряг и Банско.

Магистратите наложи 3-годишна ефективна присъда на Митов, ръководил от януари 2014 г. до август 2016 г. 7-членна банда.

Наказания лишаване от свобода получиха и останалите участници в групата. 3 години затвор при първоначален строг режим получи и Стойко Стоев. 2 години съдът даде на Димитър Тодев, а 1 г. и 10 месеца - на Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца пък е наказанието на Петър Димитров. Присъдите са приведени в изпълнение, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Делото в Специализирания наказателен съд бе гледано, след като Слънцето и съучастниците му се признаха за виновни и подписаха споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието.

Групата беше задържана на 19 август 2016 г. при операция на ГДБОП и прокуратурата в Слънчев бряг и околността. Тогава бе установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Свети Влас. Продавали обаченай-вече в заведенията на Какао бийч, а през зимата се местели в планинския курорт.

Иззети бяха големи количества наркотици – кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства, доказващи престъпната им дейност.

"До окончателна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата. Това бе едно от първите досъдебни производства, откакто Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противодействие срещу престъпленията с висока обществена опасност – наркоразпространение, рекет, престъпления срещу данъчната и осигурителната система", се казва още в официалното съобщение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    11 0 Отговор
    А сега!Слънцето - на сянка!
  • 2 ГОСТ

    10 0 Отговор
    трябва нещо по ефективно от затвора
    тоя след 1.5 излиза
    и със земеделство ли ще се занимава?
    или такси ще кара?
  • 3 един там

    4 1 Отговор
    Не са заделяли от суджуците и суджука на нацията кралят Слънце ги е погнал и ги е сложил на място.
  • 4 Този

    2 1 Отговор
    В затвора е студено да ги постопли малко
  • 5 Ванката

    0 0 Отговор
    Тоя мръсен шпионин само 3г ли заслужава?
    Продължава да си бачка и от затвора и продължава и оттам да подлага негови "колеги"
    Цяла София си го знаеме тоя НАРЕЖДАЧ