14 Февруари, 2018 14:25 3 967 10

Съдят катаджии, взели подкуп от 10 лева

  • подкуп-
  • кат-
  • катаджии-
  • полицаи

Когато приканиш шофьора да измисли нещо „за поздрав“...

Съдят катаджии, взели подкуп от 10 лева - 1

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд обвиняемите полицаи С. П. и Георги Г. за извършено от тях престъпление по служба. С. П. заема длъжността младши автоконтрольор, а Г. Г. е полицай към ОД на МВР – Благоевград.

На 28 септември 2016 година двамата били включени в смесен автопатрул на ул. „14-ти полк“ и ул. „Симеон Радев“ в гр. Благоевград.

По време на смяната си те спрели за проверка Р. Ч., управлявал лек автомобил Audi A4. Г. Г. попитал шофьора дали знае какъв е поводът за спирането, на което той отговорил, че се е досетил за невключените къси светлини на колата. Служителите на реда извършили проверка на документите и справка за нарушения в системата на КАТ относно Р. Ч., разпитали го за работата му и доходите. След това Г. Г. дискретно приканил шофьора да измисли нещо „за поздрав“, което той възприел като искане на подкуп, за да не му съставят акт за това, че извършил нарушение.

Р. Ч. отишъл до колата си, извадил от портфейла банкнота от десет лева, заснел я с камерата на мобилния си телефон, като междувременно незабелязано се обадил на приятел, на когото споделил за случилото се. Той се върнал до служебния автомобил на автопатрула и дал парите на единия от тях, след което отпътувал към дома си. По-късно Р. Ч. подал сигнал в полицията за поискания и получен подкуп.

Веднага след това били изпратени полицейски служители, които да установят местонахождението на автопатрула, и дежурна оперативно-следствена група. В резултат на извършения обиск била намерена банкнота с номинал от 10 лева и сериен номер, посочен от Р. Ч.

Предстои насрочване на делото от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    14 9 Отговор
    А на Р.Ч. какво обвинение ще му бъде повдигнато за предлагане на подкуп ?
  • 2 непознат

    12 6 Отговор
    След като полицаите,не са му поискали в прав текст пари съвсем спокойно това нещо може да се обърне и срещу Р.Ч.
    В закона виновния не е само този който взема,а и този който склонява и дава подкуп на длъжностно лице.
    А и най вероятно полицаите ще бъдат оправдани,и държавата ще им наплати заплати за времето в което са били отстранени от служба.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сенко

    5 1 Отговор
    Мога да се обзаложа какво ще е решението на съда
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гостенин

    7 0 Отговор
    Да са станали шефове на КФН.Нямаше да им трябват тези 10лв.
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Браво!
  • 8 КОКА

    9 4 Отговор
    ЕЙ ЗАТОВА МАЧКАЙТЕ НАРУШИТЕЛИТЕ ВЗЕМАИТЕ ИМ КНИЖКИТЕ НЕ СЪМ ЧЕНГЕ НО МРАЗЯ КУРВЕНСКИТЕ МЪЖЕ С КУРИВНСКИТЕ ИМ НОМЕРА ТОЯ КЪДЕТО ДАЛ ПОДКУПА БОЙ ЗА ТАКИВА БОКЛУЦИ
  • 9 Този

    4 0 Отговор
    Не му стига заплатата зел ги е за ракийка завалията
  • 10 The TRAPPER

    4 2 Отговор
    Полицаите са невинни , и знаете ли защо ? Защото в БГ важи поговорката - Не е луд този който яде баницата , а този който му я дава. Следователно шофьора го виждам скоро време да носи раирана пижама и родопско одеало.