Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 19:15 4 405 4

Съдят петима иманяри в Плевен

  • иманяри-
  • плевен-
  • петърница-
  • селището

Мъжете търсили незаконно културни ценности в местността "Селището"

Съдят петима иманяри в Плевен - 1

В Плевен ще бъдат съдени петима мъже за незаконно търсене на археологически ценности в местността "Селището" в землището на с. Петърница, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е срещу Милен Х., Цочо Ц., Николай М., Петър Р. и Мирослав А. за това, че на 4 август 2016 г., в местността, която е паметник на културата, без разрешение и в нарушение на Закона за културното наследство са търсили археологически обекти с използване на технически средства - металдетектори, трактор и лек автомобил.

Разследването е установило незаконно притежавани от тях културни ценности - общо 32 обеци, фрагменти от обеци, сферични копчета, амулети, апликации от късното Средновековие. Случаят е установен от служители на "Криминална полиция", ГД "НП", сектор "Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности", след сигнал за незаконни теренни проучвания и разкопки в землището на с. Петърница.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оп саа

    24 0 Отговор
    ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА,за политици,бизнесмени и дечицата им няма закони.
  • 2 Мари

    8 0 Отговор
    Я да оставите хората, защо не търсите големите ценности които се изнасят от България....и не от иманяри.....
  • 3 Държавата на приматите

    5 0 Отговор
    За тези които ще спечелят по 2 лева затвор!?А за бандити,мутри,политици,банкери и съдии който крадат милиони и милиарди -НИЩО!!Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА-едно голямо крадене,без съд и наказание.Всички крадци на свобода,а добрите --затворени в домовете и страхуващи се за живота си и честно спечелините си оскъдни пари!!!!!!
  • 4 Кобрата

    2 0 Отговор
    За кокошка, няма прошка, за милиони, няма закони!
    Това е истината! Няма да ходят да залавят хора като Цветан Василев и Делян Пеевски например, а ще опандизват кокошкари за 5 монети...