16 Февруари, 2018 14:40 4 679 4

Нови измами: Целят се в бизнесмени и агенции за преводи

  • нова измама-
  • бизнесмени-
  • полицейски началници

Следват и обаждания със заплахи към тях и семействата им

Нови измами: Целят се в бизнесмени и агенции за преводи - 1

За измамна схема, в която се намесват имена на директора на полицията, полицейски началници, общински кметове и на известни адвокат,и съобщават криминалисти от ОДМВР- Шумен и отправят апел към хората да не се доверяват на непознати.

Атаките в момента са насочени към собственици на фирми и агенции за преводи и легализация на документи. Измамниците звънят на фирмените телефони, публикувани в интернет. Обаждат се от скрити номера. В първото обаждане се представят за директор, началник на полицейско управление, или за кмет на населено място. Питат дали ще окажат съдействие на известен адвокат за превод. След положителен отговор следва второ обаждане от името на „адвокат Марковски“.

Непознатият им обяснява, че в ареста на съответното полицейско управление има задържан чужденец и им трябва преводач, за да го освободят от ареста. Канят преводача в съответното полицейско управление. Следва ново обаждане, в което молят по пътя към районното да преведат парична сума / между 50 и 100 евро/ чрез фирма за парични преводи на лице от сръбски произход. Към момента тези, които са подали информация за опитите измами не са превели парични суми.

Обясняват, че следват нови обаждания със заплахи към тях и семействата им. Отново напомняме на хората да не се подвеждат и да не се доверяват на непознати хора по телефона, особено ако обажданията са свързани с искане на парична сума. Ако получите подобно обаждане е сигурен белег, че се опитват да ви въведат в измамна схема. Ако получите закани или заплахи след подобно обаждане се обадете на телефон 112 и съобщете!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на Адвокат марковски

    16 1 Отговор
    "Адвокат Марковски" стана нарицателно за силата на мафията - човек, който спасявзащитава крадци, бандити, изнасилвачи и всякакви отрепки!
    Този човек ще успее да осъди и Господ да плати обезщетение на Дявола, защото имаме неподкупен и обективен БЪЛГАРСКИ СЪД!
  • 2 незнайко

    19 0 Отговор
    А този ,който беше звъннал , че ще заколи Слави Трифонов , как успяха за час да го намерят , а тези измамници не могат ?
  • 3 гост

    15 0 Отговор
    Днес се опитаха да ми пробутат нещо друго: Нежен женски глас ми се обади и ме попита"ИСКАМ ЛИ БЯЛА КРЕДИТНА КАРТА".КОГАТО ПОПИТАХ КОЙ СЕ ОБАЖДА, ОТГОВОРЪТ БЕШЕ: ОТ ЕДНА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ". НЕЖНИЯТ ЖЕНСКИ ГЛАС ИЗЯДЕ МАЙНАТА, НО ВИЕ ВНИМАВАЙТЕ!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Плащат си

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Плащат си там където трябва и са те!