23 Февруари, 2018 15:48 3 833 6

8 г. затвор за изнасилилия жена в канал

  • изнасилване-
  • кольо п.-
  • канал

Инцидентът стана във Варна

8 г. затвор за изнасилилия жена в канал - 1

Пет месеца, след като е бил предаден на съд за изнасилване на жена от Районната прокуратура във Варна, опасният рецидивист Кольо П. получи наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим.

Присъдата е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Подсъдимият признал вината си за извършеното престъпление.

Така съдебният състав му наложил наказание 12 години лишаване от свобода. След редукция с една трета съдът определил 28-годишният Кольо да изтърпи 8 години ефективно в затвор. Уважен е бил и гражданският иск на пострадалата от 1000 лева, които жертвата платила за лечение на получената пареза след престъплението.

На 8 август 2017 г. около 5 часа сутринта пострадалата 56-годишна жена вървяла към автогарата във Варна, откъдето трябвало да вземе автобус до работното си място. В нейната посока се движел непознат мъж. В района имало много улични кучета, който започнали да лаят срещу минувачите. Това станало повод 28-годишният мъж да заговори варненката и дори да й предложи помощ срещу евентуално нападение на бездомните кучета.

В следващия момент Кольо се обърнал рязко към жената, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че трябва да отиде с него. Пострадалата решила, че мъжът има намерение да я обере, и побягнала по металния мост над канала. Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по склона на канала, дълбок 3 метра. Там поискал да прави секс с уплашената жена. Тя се съпротивлявала и започнала да вика, но никой от живеещите в къщите наоколо не се отзовал на виковете й. Не можела сама да излезе от бетонното корито на канала.

Телефонът й започнал да звъни, но насилникът забранил да отговори на повикването. Въпреки съпротивата й, Кольо П. успял да изнасили жената. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине. Веднага след това насилената подала сигнал на тел. 112.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила множество травматични увреждания по тялото на пострадалата 56-годишна жена, които обусловили временното разстройство на здравето й. Резултатите от дактилоскопната и ДНК-експертизата по делото уличили категорично извършителя на престъплението.

Подсъдимият Кольо П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. От началото на досъдебното производство той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския районен съд, потвърдено и от Окръжния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пчеличката Мая

    15 0 Отговор
    На хората, на хората ги давайте такива лумпени, не на съда.
  • 2 guest

    14 0 Отговор
    Опасен рецидивист и само 8 години? Тоест ще излезе на 36 и ще продължи да върши гнусни престъления, направо престъпник в разцвета на силите си.
    Защо след като е опасен рецидивист, който няма да се поправи(целта на затвора е възпитателна) присъдата не е доживотна.
  • 3 Темида

    10 0 Отговор
    Понеже сега някой ще си помисли, че ето виждаме, че не съм прав за бензказаноста и 8години при строг режим си е наказание, се чуствам длъжен да припомня на всички. ЖЕРТВАТА В СЛУЧАЯ Е СЪДИИКА!!!!!!!!!
    а извършителя на престъплението се оказа доколкото помня с 11 присъди (само условни разбира се - все пак е рецидив) и на свобода. Така де тук има правосъдие понеже жертвата е съдиика!!!!!!!!!
    БЕЗНАКЗАНОСТА СИ ПРОДЪЛЖАВА докато народа спи и не вижда съда!
  • 4 Темида

    9 0 Отговор
    Ако жертвата беше обикновена студентка примерно от някое градче без да има връзки, ГАРАНТИРАМ ВИ 1000000000% този щеше да е с условна 1-2 години за същото деяние!!!!!!!!!!
  • 5 ххх

    8 2 Отговор
    В Турция за подобно нещо дават 27 години!!!Дали ние не сме по зле от тях,а???
  • 6 сьд

    8 1 Отговор
    Затвор до живот.