25 Февруари, 2018 18:26 18 099 12

Как групата на Ганята докара 10 кг кокаин от Колумбия

  • ганята-
  • кокаин-
  • антон салама

Сензационният арест на хората на благоевградчанина Иван Ганчев-Ганята, Антон Салама и Благо, задържани на бензиностанция Владая с 10 кг кокаин, разкри добре разработена схема за наркотрафик по трасето Колумбия - България, съобщи Struma.com.

В петък спец операция на Агенция Митници и МВР разби отдавна съществуващия канал и нанесе сериозни загуби на трафикантите. Маскиран като руда за металургична фирма, кокаинът тръгнал от Колумбия, като пратка по DHL.

100-килограмовата пратка руда минала през Лондон - до летище София. Тук на летището в петък, млада благоевградчанка, която уж работи в металургична фирма, трябвало да получи пратката, но е задържана и арестувана. Благоевградчанката е работила във фирма, която участниците в схемата откраднали.

Използвайки съществуваща металургична компания, с фалшив печат, пратката е изпратена уж като мостра за нуждите на производството ѝ. Пратката е била придружена с искане от българската фирма за мостра от известна металургична компания в Латинска Америка. Благоевградчанката - получател, е задържана минути, след като се явила и получила 100-килограмовата мостра-руда.

Предала я на хората на Ганята - Антон и Благо, и като се разделили е арестувана. Логистиката около получаването и предаването на пратката е водил Ив. Ганчев - Ганята, от Лондон. Запознати твърдят, че в играта е и арестуваният в Италия преди година благоевградчанин Радослав Атанасов-Радето, но засега неговото име не излиза на повърхността.

След като получили рудата, в която бил маскиран кокаинът, Благо и Антон е трябвало да извлекат чистия наркотик от така наречения феритен прах. Процедурата не е сложна и не са нужни специални устройства за това. В 100 кг. от получената руда се съдържали над 10 килограма кокаин. Схемата е добре позната на службите, но досега благоевградчани не бяха замесвани в подобна сложна игра.

В ареста са благоевградчанката, чието име не успяхме да научим, Антон Салама и братовчеда на Ганята - Благо. За Ганята се твърди, че е в Лондон. Мистериозно е, че ден преди пратката "да падне" Ганчев-Ганята е бил в Благоевград. Вероятно е заминал спешно за Англия, защото според наши източници в момента той е там.

В тази операция, Ганята е ръководител - Логистика, но до момента не е открит, за да бъде призован за разпит.

Припомняме, че Ганята и Антон Салама бяха арестувани в Уганда, където излежаха присъда за източване на банкови сметки. Наскоро бяха освободени и в петък отново паднаха в капан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    62 6 Отговор
    Отдавна съществуващ канал за който знаели , па чак сега го разбили. И на децата им е ясно вече , че ако не си платиш където трябва , ще ти секне далаверата. Разбойко не е получил процента и им го е сложил. Да им е ясно и на другите бандити не се ли отчетете на главния , ще има пандела.

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Моамар

    46 0 Отговор
    За това количество кокаин на Запад присъдите са между 10 и 15г !!!!
    Да видим тука "съдията" как ще прецени

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван Господинов

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар":

    Най-вероятно вече са на свобода
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ххх

    18 0 Отговор
    3г. Условно и смъмряне от началкина на полицията „повече да не правят така„
  • 8 Toмов

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар":

    Ще се "разберат" !!! Я условно,я някъде на по-леко, за предпочитане с бърз интернет и стабилни телефонни връзки !!Все пак,бизнеса трябва да се ръководи,а трябва да ИМА И ЗА СЪДИИ И ЗА РАЗБОЙКО И ЗА......
  • 9 Патриот

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Много точно.
    Главният покровител на наркотрафика и разпространението в България се бори срещу това.
    Блаженни са вярващите!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 qqqqqq

    4 0 Отговор
    10 кг разредени примерно 1 към 3 са 30 кг. 30кг са 30 000 грама. При цена средно 120 лв за грам е равно на 3 600 000 лв. Като гледам за каква сума става на въпрос, НЕВИННИ СА.
  • 12 Антони Лазаров

    0 0 Отговор
    ..това ли е групата???хахахах