Last news in Fakti

1 Март, 2018 19:16 14 006 16

Синът, убил баща си бизнесмен, е курсант в МВР

  • ловешко-
  • добревци-
  • убийство

23-годишният Виктор Иванов, който застреля баща си - бизнесмена Иван Христов в село Добревци, е четвъртокурсник в Академията на МВР в София.

Това стана ясно по време на днешното заседание на Окръжния съд в Ловеч, който наложи постоянна мярка "задържане под стража" на младия мъж, пише "Дир.бг".

Тялото на 48-годишния Иван Христов бе открито в къщата му в село Добревци около 18,50 ч. на 25 февруари от 50-годишния му брат. Бизнесменът бе прострелян в главата с ловна пушка. Двамата братя имат фирма за производство на ябланска халва и локум и са едни от най-големите производители в бранша.

Два дни по-късно Окръжната прокуратура в Ловеч обвини за убийството на Христов неговия син - Виктор Иванов.

Пред магистратите младежът, който е четвъртокурсник в Академията на МВР каза, че иска да се прибере в дома си, за да се грижи за болната си майка и по-малката си сестра, но отказа да коментира, дали той е извършил престъплението.

Адвокатът му Анна Василиева заяви, че срещу Виктор е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му.

"Правата му са нарушени и то много сериозно. Върху него има упражнено полицейско насилие, психическо, а не физическо. Това момче е подложено на изключителен стрес. Бил е часове без адвокат, в момент, в който разписва документи. С всички законови средства ще се боря докрай това момче да бъде оправдано", добави Василиева.

Съдът уважи искането на прокуратурата и го остави в ареста с мотивите, че са налице доказателства, че е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зарко 13

    30 11 Отговор
    Както казвам мвр кат и дай са наи голямата престъпна шайка и организирана престъпна група

    Коментиран от #2

  • 2 SAAB

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Зарко 13":

    Пожарната води хорото :)
  • 3 гост

    33 5 Отговор
    И тоя е минал психо тест при влизане в академията
  • 4 Този

    23 3 Отговор
    Да го пуснат та да убие и чичо си халвата и локума са негови

    Коментиран от #9

  • 5 vasik atanasova

    17 6 Отговор
    някой хора за деца плачат че нямат
    други казват че това е смисъла на живота им
  • 6 vasik atanasova

    5 1 Отговор
    някой хора за деца плачат че нямат
    други казват че това е смисъла на живота им
  • 7 Мари

    9 2 Отговор
    Схеми
  • 8 Uflaf

    27 1 Отговор
    Няма да го пуснат. Не е циганин. Няма пари за свестен адвокат. А тази само ще му изяде алвата и главата. Друго си е циганин с Марковски и Хелзински комитет зад г--а.
  • 9 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Този":

    Повярвай ми, че това изобщо не му е цел! Момчето е невинно! Спрете да си чешете езиците с глупости, щом не познавате никой от това семейство!
  • 10 Grip

    14 2 Отговор
    Тук смърди!!! В последно време много странни убийства стават и то на хора с пари, а чуя ли за родната прокуратура в съзнанието ми изниква образа на мазниа цацаров цървулчо
  • 11 Георги Киков7728

    10 2 Отговор
    Убитият кучета го яли - важното е да не стресираме престъпника
  • 12 пенсионер

    4 3 Отговор
    За се реши да се превърне на отце убиец му е прикипяло .Като бъдещ полицай е преценил много добре постъпката си в полза на майка си и сестричката .Това че муе упражнен психически тормоз и насилие от колегите му за се представят пред Европредседателството че по горещи следи са разкрили убиец .Всъщо време за другите неразкрити си мълчат .
  • 13 Голям прос

    2 1 Отговор
    Баламосват ни нещо. Ще има "убитият убит, осъденият осъден". Или нещо подобно. Ще си намерят и виновен и мотив, само и само да прикрият истината
  • 14 Радев

    4 1 Отговор
    Не може бъдещ полицай д се подаде на натиск, не става за полицай!
  • 15 каниджа

    5 3 Отговор
    Тази Анна Василиева мисля че плаче някой да я скалпира, онзи гръмнал тейко си в главата а тя правата ще му защитава. Почти винаги адвокатите са за трепане защото защитават явни престъпници
  • 16 Аз Варна

    5 0 Отговор
    Господ да пази от такива синове.Докато си отгледа детето,човек дава мило и драго.А после...