Last news in Fakti

2 Март, 2018 14:46 25 020 16

Апашът, откраднал аудито на Маджо, е сред задържаните от ”Кобра”

  • банкомат-
  • илиянци-
  • кражба-
  • екип кобра

Един от най-известните автокрадци у нас - Иван Янински-Шумахера, е сред задържаните петима мъже от спецотряда "Кобра", след като взривиха банкомат в София.

Сигналът за експлозията е получен в 5.15 часа. Банкоматът се е намирал на фасадата на цветарски магазин на бул. "Рожен" в столичния кв. "Илиянци". Полицията е причакала извършителите, които са се опитали да избягат. След преследване по улиците на София петимата поемат в посока Ихтиман и Елин Пелин. Екипите на СДВР и отряда „Кобра“ обаче успяват да ги арестуват в Ихтиман.

От столичната полиция съобщиха, че и петимата задържани са криминално проявени. По неофициална информация, двама от тях са Иван Янински-Шумахера и Юлиян Ценев-Байката.

Преди минути стана ясно името и на друг Николай Лафчийски - Лъвчето. Той е от Ихтиман. Счита се, че той е шофирал автомобила, който също е негов. В момента обискират дома му, предава Нова телевизия.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че петимата задържани нямат връзка с другите групи, обирали банкомати. Търсим парите, защото не знаем още колко са, каза той. По думите му залавянето на заподозрените е сигнал към останалите. Да свикват всички останали, които посягат, че рано или късно ги хващаме, коментира Радев.

Шумахера е един от най-известните и най-оборотните автокрадци в София. Първата му кражба на кола е била през 1999 година, когато Янински е бил само 14-годишен. Учител му е известният като автокрадец №1 у нас Радослав Цукровски - Чичо Цък, който вече има над 80 висящи дела и само една присъда, но за друго - притежаване на фалшива шофьорска книжка. Срещу Иван Янински пък има над 50 висящи дела за откраднати коли, но нито едно не е приключило, пише "Дир.бг".

През 2016 г. Шумахера "стъпи накриво", като открадна луксозното ауди на Младен Михалев-Маджо, след което сам се предаде в полицията. За последно той бе задържан преди година заради хулиганство на пътя край Ябланица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    111 2 Отговор
    Алооо прокуратурата! Кога ще се събудите? И до кога такива хора с по 50,80 висящи дела ще са на свобода? Или чакате да станат 100......

    Коментиран от #12

  • 2 ТРА ЛА ЛА

    85 0 Отговор
    Нямам думи, в каква държава живеем въобще кви са ти десетки висящи дела бре ? Що тоя не гние в панделата? Кво прави прокурукурата? Кво правят милиционерите ? Кво правят съдиите ? Кой плаща сметката за поредната акция за да се бият в гърдите едни че са свършили нещо без смисъл за 80-ти път.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    41 4 Отговор

    До коментар #2 от "ТРА ЛА ЛА":

    За да имат толкова висящи дела, значи толкова пъти са хванати от полицията или са се предали в полицията.. Всичко решава съда. Щом ако е бил хванат на място поне един път от тези 80 и не е вкаран в затвора, мисля, че не прокуратура и полиция са виновни, но както се казва в една песен "Всичко е точно"!
  • 4 Този

    47 1 Отговор
    Защо като е разбрал че колата е на маджо се е предал сам чудна работа
  • 5 Брат ми

    50 0 Отговор
    Made in България. Тия едни чораджий не могат да вкарат в пандиза,със 200 дела а се готвели за Шенген и Еврозоната.Смех голем.
  • 6 Владо Иширковеца

    19 3 Отговор
    А мен къде ме забравихте в статията ???
  • 7 Француза

    18 3 Отговор
    Полицията е най - големия крадец.
    Крадци, полицай всички са комбина какъв Евросъюз искате Вие сте по долу от Африканските крадци.
    Европа си има много крадци.
  • 8 Реалността

    31 1 Отговор
    Добре де,ок! А такива като Маджо,тим,паша,очи,диневи, до кога ще са на свобода? Дайте им тогава орден Стара планина!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Йордан

    12 1 Отговор
    Как какво прави на вън!!! Ами такива си висят на вън за да тормозят хората. Съвсем съзнателно необезпокоявани и закриляни. А в панделата ще вкарваме гражданите дето ги очистват като им дойде до гуша. На човека дето го е свитнал трябва да дадат парична награда. И където ги види човек тия гадове да ги ликвидира. А тия дето играят чуждата роля на държавни органи едните ще ловят, а с другите ще делят. Както е било, е и ще бъде.
  • 11 Пилето

    6 6 Отговор
    Оставете ме на мира и не се занимавайте с мене имам пари плащам си на всички, плащам си гаранцийте и работя с депутатите. Купувам си прокурори, съдий, адвокати дреме ми на шапката. Живот си живея на тая територия България.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бойко Методиев борисов

    4 0 Отговор
    Чували ли сте кво казва Иво Андонов за полицията във филма под прикритие за полицията,цитирам това политици ,полицаи,всички са корумпирани малко рамонт на вилата,малко обществени поръчки,малко еврофондове ще усвоим,а мафията са паравоенна организация ,армия която има принципи
  • 14 уса

    4 0 Отговор
    80 дела по 1 година за всяко = 80 години затвор!
  • 15 БМК

    1 0 Отговор
    Вие ги хващате но после ги пускат
  • 16 марчо

    4 0 Отговор
    нов закон частната сопственост влезе ли в имота ти с цел кражба или убиство не носиш отговорност за здравословното му състояние