Last news in Fakti

8 Март, 2018 15:52 10 605 13

Мъж взе талашит за 4 500 лв., вместо телевизор

  • телевизор-
  • талашит

По случая било образувано досъдебно производство

Столичните полицаи от Трето Районно управление задържаха 35-годишен мъж за измама, извършена през лятото на 2017 година. Тогава измамникът се разбрал с жертвата си да му продаде луксозен телевизор. Стойността на сделката възлизала на 4 500 лв., съобщи "Новини.бг".

Според потърпевшия офертата била много добра. Измамникът доставил пратката. Измаменият мъж обаче не погледнал съдържанието на кашона. Едва по-късно, отваряйки пакета, той установил, че в кашона има талашитени дъски вместо телевизор.

По случая било образувано досъдебно производство и полицаите започнали разследване. В хода на действията си криминалистите стигнали до 35-годишен софиянец, който имал криминално минало за аналогични престъпления. Срещу измамника е повдигнато обвинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоги

    71 4 Отговор
    Докато има агънца-ще има вълци. Ще дадеш толкова пари и няма да видиш какво си купил-сам си е виновен.

    Коментиран от #2

  • 2 JEEP

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "гоги":

    +1
    И не само отваряш, ами и пускаш да видиш как работи за толкова пари.
    А ми е чудно и как точно ще докаже "измамения", че е имало талашит в кашона? Може той да го е сложил на мястото на телевизора, след като се е прибрал.
    Абе много е съмнителна тая работа, пък и обвинение без доказателства....

    Сега да не скочите, че го защитавам.... нищо подобно
  • 3 хахаха

    12 2 Отговор
    след като има такива идиоти да дават главоломна сума за нешо което струва 10 пъти по евтино така ще е идиотите мислейки че като имат скъп телевизор са голяма так свършват кой с телевизора ги излъгал кой с нещо друго парите при глупав човек не се задържат...
  • 4 Николай

    8 0 Отговор
    Тоя е много тъп. Ченгетата не трябва да му връщат парите. Той може да е извадил телевизора и да е сложил талашит и сега се оплаква, че е измамен.
  • 5 леле

    14 2 Отговор
    е това е кретеноустойчив талашит . затова е на тая цена !
  • 6 Bez ime

    12 1 Отговор
    Преди 3 години има подобен случай . На един светофар в Красна поляна един циганин ми вика - имам 55 инчов телевизор самсунг , преди 1 час го взех от технополис на лизинг , искаш ли го за 500 лв .. викам давай го ... закара ме между блоковете зад мол София и носят един голям кашон на него пише 55'' и на картинката супер тънък тв с тънка метална рамка .... направо го вкара в колата и вика дай парите . Казвам - отвори кашона и тогава , така не плащам нищо. Не не давай ги да се махаме ,че ще дойдат полицайте ... Абе викам ние нищо незаконно не правим , вади кашона от колата и отваряй .. Абе същия е бе бате защо да те лъжем ... аз го извадих , отворих го леко и гледам вътре телевизор с рамка като на гоблен , който едва ли и работеше ... Събрах смелост и казах - изчезвайте и тримата оттук ( като хванах бухалката от багажника ) ...взеха го и избягаха ... Разказах го на приятел , който работи в заложна къща в района и каза , че тоя номер минава доста често и ги знае кои са ... Та ако бях наивен , сега и аз да съм като този от статията .
  • 7 Bez ime

    7 0 Отговор
    И според мен не е дал 4500 , само така е казал на ченгетата ... Тоя телевизор колко трябва да струва в магазина , за да се изкушиш да дадеш 4500 за него на улицата . Дал е не повече от 500-1000 лв , но сега след бомбата гледа ако може да измъкне някой лев . Пълна шматка !

    Коментиран от #9

  • 8 попа

    10 0 Отговор
    Светът ще свърши, баламите не!
  • 9 Бре

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Bez ime":

    Е от кой да измъкне някой лев ?

    Коментиран от #10

  • 10 Bez ime

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бре":

    От този който го е излъгал. Това разбира се няма да стане, онзи ще каже , че не е взел 1 лев или не го познава и лека нощ ... но повечето са на принципа - ако ми откраднат 5 , казвам че са били 10 с надеждата , че някой ще им ги върне , та и пари ще изкарат .. както казва Попа - светът ще свърши , баламите не . Прав е !
  • 11 Да да

    0 0 Отговор
    Същата схема в Италия,само че с телефони и таблети,преди беше с лаптоп. Показват ти ги ,даже ги пробваш и те работят. Обаче пак взимаш сол или парчета плоскост! Наще много са я съкратили ;)
  • 12 Този

    2 0 Отговор
    В магазина е по ефтин
  • 13 Я да видим

    1 0 Отговор
    Има разни нови шукарийки - ОЛЕД, 4К по 8-9 хил и нагоре, та шаранни за 50% надолу от цената в магазина ще се намерят. Но като се има предвид колко е скапана телевизията и филмите, които се пускат напоследък, трябва да си пълен балък да изсипеш толкова пари за някакъв телевизор (дори и да си човек с много добри доходи). Имам един 42 инча ЛЕД ЛЦД, от първите излезли, изсипах му 2000 лв, още си работи и сега съжалявам, че не взех нещо по-евтино.