Last news in Fakti

10 Май, 2018 20:09 121 338 62

Митьо Очите към Кравата: Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци

  • митьо очите-
  • божо кравата

„Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!” Така се обърна Димитър Желязков-Митьо Очите към Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му, които са подсъдими за стрелбата в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г., пише "Флагман".

Очите този път се яви, за да свидетелства. Той е и частен обвинител заради това, че бе прострелян с няколко куршума от хора на Кузманов.

В залата на Специализирания наказателен съд в София Очите влезе триумфално, като се спря пред подсъдимите и започна да върти глава, по-скоро заканително.

През голяма част от разпита прехвърчаха искри между него и Божидар Кузманов.

Самият Кузманов получи възможност да разпита Очите и двамата влязоха в диалог. Преди това Митьо Очите описа екшъна на 8 юни.

Неколкократно, докато говореше, той бе апострофиран от Божидар Кузманов.

„Нямах оръжие”, каза Димитър Желязков, след което Божо Кравата реагира: „Защо лъжеш, бе?” Друг подсъдим - арестантът Георги Иванчев, пък каза: „Аз го видях (оръжието)”. Митьо Очите обаче отвърна: „Щях ли да оставя да ме стрелят, ако носех оръжие”.

Той обясни, че имал само пура в ръката, което казаха и други свидетели днес.

По думите на Очите, никой от хората с него, които били 5-6 човека, не носел оръжие. Тук Божо Кравата отново реагира с „що лъжеш бе”. В залата настъпи суматоха. Адвокатът на Очите - Илиан Василев, протестира срещу поведението на Кузманов. Димитър Желязков пък се обърна към съдията: „Уплашени сме, много ни е страх”, но не стана ясно доколко се шегува.

Нов конфликт в залата имаше, когато Митьо Очите обяви, че Божидар Кузманов изкарал пистолет, докато се изправял, след като седял на сепаре при конфликта във „4 You”. Като чу това, Кравата пак реагира шумно. Този път Димитър Желязков се оплака на съдията от реакцията на опонента си. Божидар Кузманов пък му каза: „Спокойно бе, човече”. Този път съдията предупреди Кузманов, че ще го глоби в максимален размер. Митьо Очите пък заяви: „Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!” „Стига бе”, отговори му Кузманов, по-скоро с успокоителен тон.

По време на разпита Очите обясни, че не е видял Кравата да е стрелял по него. Той посочи като стрелец Георги Иванчев, който стоял на масата от лявата страна на Кузманов.

В един момент Божо Кравата получи право да разпита Митьо Очите. Той му говореше „на вие”, като го попита дали се познават, дали делят някакъв бизнес и дали има конфликт между тях. Очите отговори отрицателно. Съдията Стоян Тонев превантивно каза: „Спокойно!” „Спокоен съм, г-н съдия”, отговори му Очите. Той бе само на метър от разпитващия го Божидар Кузманов. Между тях все пак имаше човек от съдебната охрана.

Митьо Очите поиска разпитът да е при отворен прозорец или нещо подобно. Това явно изнерви съдията, който предупреди и Желязков, че ще го глоби. Кузманов продължи да разпитва Очите. Той зададе въпрос дали Желязков е направил резервация за „4 You” и дали двамата са разговаряли по телефона. Митьо Очите се раздразни и попита: „Защо трябва да го правя”. След това Очите се заяде: „То къде е това заведение? Не го виждам на картата, там ли е?”

Припомняме, че ресторантът бе разрушен.

Последва нов въпрос на Кузманов към Очите: „Като ти подадох ръка, защо посегна бе, човек?” Тук Митьо Очите започна да се смее. Вместо отговор, той каза само: „Това е несериозно, г-н съдия. Търсят под вола теле.” С това приключи диалогът между Кравата и Очите.

Димитър Желязков каза, че срещите му ги уреждал Христо Широков, Припомняме, че Широков е общински съветник от ДПС в Поморие и е известен като Ицо Широката. Той бил посредник и за тази среща. Широков обаче не се появил в заведението. Митьо Очите бил потърсен за помощ, тъй като хората на Кравата набили човек на име Костадин Толев-Динко, който имал студио за татуировки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Public Owner Sofia skin head 88

    334 15 Отговор
    Високо интелектуален разговор между представители на интелигенцията. Някой да не се обърка - ние нямаме новобогаташи и мутри, а аристокрация и интелигенция като по царско време! Комунистите са добри и са ни спасили от Хитлер и не са избивали никакви националисти, аристокрация и интелигенция! Затова и днес такива умни хора са богатите и влиятелните в държавата, като тези 2мата. Честито!

    Коментиран от #16, #27

  • 2 Роги

    294 8 Отговор
    Няма ли кой да ни отърве от такива като тези двамата.Няма да липсват на никого ,поне не на нормалните хора.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хохи

    213 8 Отговор
    Крви, очи....
    Долни, гнусни СЕЛЯЦИ

    ЗАЩО ЖУРНАЛЯТА ТРЯБВА ДА ПИШАТ ЗА ТИЯ СЕЛЯЦИ, ДА СЕ САМОИЗБИВАТ

    МАЛЕЕЕЕ ЕГАТИ И НОВИНИТЕ
  • 5 Иванов

    143 8 Отговор
    Съгласно Шерията и двамата са за салата!
  • 6 Брат ми

    171 9 Отговор
    Мърши гадни.Прост народ,слаба държава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хасан

    145 6 Отговор
    Боже, защо ни занимавате с отрепки? Тези за които говорите са отпадъка на обществото, боклук, който трябва да се изолира завинаги. Толкова ли няма за какво да напишете вече ?
  • 9 Ощърбий

    23 3 Отговор
    Туй не го прочетох!
  • 10 Дани

    11 30 Отговор
    Да гледат децата, та като прастът да стснат като тях.
  • 11 Eee

    90 6 Отговор
    Какво ни занимавате с хора на които мозъците им живеят в първобитния свят?
  • 12 Десислав Методиев

    27 46 Отговор
    Един нормален коментар не прочетох! Само простотии
  • 13 реклама

    34 1 Отговор
    на инфантилно шоу ли правите?След 2 год. разследване,експертизи и показания на БГ съда му трябва лично театрално представление от назначени за страшилища,а станали за посмешище !Кукловодите да наклонят везните в полза на следващият брад пит :Д новият сезон почна и дребните дилъри да знаят от кого да се страхуват ;) Интересно ще е това театро м/у руската и албанската мафияв германия,когато си разпределяха територии преди 20год. :Д

    Коментиран от #17

  • 14 Патриот

    71 8 Отговор
    Тия е трябвало да се явят в "съдебен спор".
    Какво се чудите бе, господа?
    Забравяте ли точно един такъв тип от това съсловие управлява страната(че и на същият интелект), предрешен като прем... и го раздава "главен борец" срещу престъпността в страната.
  • 15 мунчо

    16 23 Отговор
    странно,какви коментари чета-не ви ли е ясно ,че точно тези ,ако ги няма ще сложат други на тяхно място-явно нещата са вървели добре в последните годините по Южното Черноморие с 1 който контролира и гарантира някакъв мир и възможност за бизнес-ама явно на някой друг му се е приискало да отхапе от голямата баница лятото и е пратил този този дето го доят всяка сутрин,че даже стрелят ,за да убият и то с огромна наглост и увереност ,че ще са безнаказани,а това става само ако или си самоубиец(пък този с краве млякото не ми прилича на такъв и остава извода,че има подкрепа от някакво много високо ниво

    Коментиран от #19

  • 16 YNWA

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Public Owner Sofia skin head 88":

    Евала
  • 17 Отмъщение

    26 1 Отговор

    До коментар #13 от "реклама":

    СКОРО ЩЕ ГО ГРЪМНАТ!!!!!
  • 18 ОКО ЗА ОКО!!!!!!-КИЛЪР

    28 1 Отговор
    НА МИТЮ ЗЪРКЕЛА-АЗ ЛИЧНО ЩЕ МУ ИЗВАДЯ ОЧИТЕ И ИЗЯМ!!!!!
  • 19 Патриот

    61 1 Отговор

    До коментар #15 от "мунчо":

    Ами АКО имаше истинска полиция?
    Ами АКО имаше работеш съд?
    Ами АКО имаше неподкупна прокуратура?
    Къде ли щяха да са тези екземпляри?

    Какво ли тогава щеше да стане не само с Южното черноморие, ами с цялата страна?
  • 20 Фафла

    5 9 Отговор
    Тия са на изчезване,егати отживелиците.
  • 21 ДОСТОЙНИ ПРИЕМНИЦИ НА БОЙКО

    32 12 Отговор
    ЖЕНИТЕ ХАРЕСВАТ ЕДРИТЕ МЪЖЕ, НАЛИ ПОД ГОЛЕМИЯТ КАМЪК ЛЕЖИ ГОЛЯМАТА РИБА. А ЯЖТЕ ГОЛЯМАТА РИБА НА БОЙКО СЕГА ! И ОРИГАЙТЕ НА ..Й ! А Митьо Пищовов за президент.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 наивник

    21 1 Отговор
    ЦИРК в сьда
  • 24 Ежко

    58 1 Отговор
    Митко "мъжа" косвено признава, че е отишъл там да се бие! Ама не сам, а с още 50 човека! Толкова за "мъжеството" на Митето!А когато се изправят 7 срещу 50 -само куршум ги спира! Когато са извършени неправомерни действия за предотвратяване на престъпление, в случая побой, на Митето следва да се откажат всякакви компенсации! А колкото до Кравата -и той е бандит и отдавна трябваше да е зад решетките!
    Спешно се нуждаем от български Пиночет, спешно!
  • 25 кенефистан е най добре

    36 3 Отговор
    Пародия на държава, пародия на съд, пародия на полиция, само Мафията е на ниво, за това ни и управлява.
    Личи си кой е доайена в Слънчака, Митко стои наравно със съдията и полицията, той разадава правосъдие и изпълнява присъди, Кравата е решил и той да се почувства велик и си е купил пистолет. Истината е, че всеки трябва да си купи пистолет, защото мутрите имат протекции от управляващите.
    Закривайте Кенефа, само някой трябва да пусне водата!
  • 26 mediator37

    9 19 Отговор
    Престъпност винаги е имало и ще има. Ако не са тези ще са други.
    Въпросът е, както казваше преди време Б.Б. , когато беше Гл. секретар на МВР, Че и в Италия има мафия, но мафиотите живеят в луксозни имения и не излизат от тях, а нашите мутри , не само че живеят и тънат в лукс, но и се тикат по ресторанти и дискотеки и тормозят обикновените хора.
    Ако изловят всички български бандити, ще дойдат руските, чеченските, арменските, турските. С тях по няма да се оправим.

    Коментиран от #28

  • 27 1488 е годината

    22 20 Отговор

    До коментар #1 от "Public Owner Sofia skin head 88":

    Така е брат, най-големите врагове са комунистите, те родиха тия плазмодии и амеби. Те дефакто и деюре работят за тях, за русофлистичните боклуци.
    Ой!
  • 28 1488 е годината

    34 2 Отговор

    До коментар #26 от "mediator37":

    ХАХАХА ти ме уби бе, значи викаш, за кво да се борим с престъпността, като ще дойдат други!?
    За кво да се къпиш, като пак ще се намарсиш, за кво да ядеш, като ще го из*сереш?
    Ега ти логиката, за тва държавата прилича на кенеф.
    В Италия мафията я натиснаха здраво, мафиотите вече отдавна не демонстрират лукс. Само в Сицилия е все още силна мафията и то не е мафия, защото има силна централна власт и незвисими съд и полиция. В България властимащи и бандити са едно и също нещо, това е Мафия.
  • 29 ААА

    36 0 Отговор
    Циркове,вместо да ги извадят на един стадион и ...............на дълги редове.
  • 30 Ганьо

    30 1 Отговор
    Докато Крави и Очи са на дневен ред.....други лапнаха милиони от парите на раята.Здравна каса,ловни стопанства,евро пари и общински чиновници отвсякъде лапат.Отделно покровителстват такива чукундури като крави,очи и сие.Нали те им плащат масрафа.А тя нали е богата.....на страх от време оно си плаща.Но нито богатството душевно или материално е нещото което вълнува Ганя.Живее като циганите ден за ден.Ганьо събуди се от сън дълбок.Левски и Ботев загинаха за твоята свобода,а не слободия.Но така е ....материала е лош.Боко си е прав спор няма.
  • 31 kkk

    20 4 Отговор
    Леле колко сме зле... не е истина, щом това са ни мафиотите, с който държавата не може да се справи 30 години

    Коментиран от #35

  • 32 alf

    14 4 Отговор
    БСП И ГЕРБ така спорят за териория чрез Кравата(ГЕРБ) и Очите (БСП). Тези спорове ги решава "неутралния" съд

    Коментиран от #34

  • 33 Телето

    7 8 Отговор
    До 32 Май ги обърка. Очите е на ГЕРБ, а кравата, не зная.
  • 34 Генерал Атанасов

    6 10 Отговор

    До коментар #32 от "alf":

    Гласувайте за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и всичко ще си дойде на мястото.Кои зад решетки,кои ще пътуват за Москва!!!Национализация на разграбеното.Освобождаване на бизнеса от мутрите- перачи на пари.Стимулиране на малкия и среден бизнес.Стабилизиране на здравната реформа и спиране източването на здравната каса.Стимулиране на младото подрастващо поколение с трудова заетост.Внедряване на професионални честно изпълняващи кадри в изпълнителната власт.Промяна в учебната система и възвръщане на понятието,,семейни морални ценности”.

    Коментиран от #36

  • 35 Телето

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "kkk":

    Не само, че не може да се справи, а не иска. Та нали тези мафиоти са такива, защото вършат работата на власт имащите. Те са с протекции от власта. Бойко и Лилито нали рониха сълзи до болничното легло на очите.
  • 36 Телето

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Генерал Атанасов":

    Точно такива агитации ги слушаме вече 30г. А колко ли хора ще им повярват? Наслушахме се на празни обещания и се съмняваме и при най- малкото издишане на балона. Например обяснете, как точно ще стимулирате младото поколение с трудова заетост, фирми ли ще отваряте? А и не виждам никакъв стимул в това. Просто трябва да се промени заплащането в заетоста, за да имат стимул да работят хората.

    Коментиран от #38

  • 37 Ссссзсз

    8 2 Отговор
    Точно вашия човек Костов расипа държавата г-н Атанасов що за наглос не ви е срам да агитирате и тук ами народа е виновен за всичко нека грабнем сопите ида ви наложим хубаво да видите тогава как крави , козли , очи , паши и др.др.ще върнете народните пари и ще се покриете като мишки.
  • 38 Генерал Атанасов

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Телето":

    Всички сме отчаяни от случващото се ,но точно това искат управляващите,защото в отчаянието ни сме им лесни за манипулация.За това казвам НЕ на отчаянието ДА на смелоста да изразим волята си.В момента бюрото по труда е бюро на илюзиите, ниски заплати,а и не ги дават с измислени от тях констатации.Те са свързани с НАП-корупцията.А що се касае за 30-те изминали години бяха години на противоборство с внедрените тайни служби на БКП в новите демократични партии.Най-голямата изненада бе самият Сакскобурготски,който излъга народа със светло бъдеще,а през това време вкара комунистите през задна врата.Всъщност Сакобурготски спира демократичното развитие на страната ни и се определя за най-големия враг и предател.В момента ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е изчистена от предатели и шпиони.Партията,която няма да има компромис с виновните за това състояние на държавата,а именно това ще доведе до финансовото стабилизиране на държавата,защото няма да се краде!!!
    Нямам нищо против как се определяш,но трябва в този момент да сме лъвове и ще успеем.С лъвско сърце към урните!!!!
  • 39 Анонимна

    9 2 Отговор
    На никого не вярваме ,дрън,дрън,че пляс !!!
  • 40 Анонимна

    6 1 Отговор
    На никого не вярваме ,дрън,дрън,че пляс !!!
  • 41 дидо мамута

    5 0 Отговор
    Казвам се дидо мамута от провинцията съм како ме занимаате със тия мутри измислени че то цялата държава е мутренска и неграмотията е на високо ниво .Медиите ни занимават за да четат децата ни и те да искат да станат като тези батковци кат пораснат.
  • 42 Ссссзсз

    8 1 Отговор
    Не ме учудва наглоста ти г-н Атанасов,че продължавате да агитирате и ви разбирам,че и вие искате да краднете от европарите на вас да се отчитат мутрите,а не че мислите за обикновенния човек,но знаи и го запомни това което ти пиша вие всички политици възмездие от народа няма да получите,защото българите сме мазохисти,роби колкото ни тъпчете по хубаво ни става,но има господ,който вижда и чува всичко и божието наказание е най стршното,но така или иначе за да си политик трябва да си атаис и вие всички сте такива заслепени само от богатство и разкош.
  • 43 Rambaldievskievichus

    2 1 Отговор
    Нищо чудно, че в такава действителност и демографската криза ще се увеличава, и устремилите се към Т. 2 също.
  • 44 селтака от слънчака

    12 1 Отговор
    "Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци". Ами ти що ходиш на престрелки с хладно оръжие бе миндил?!
  • 45 Пит

    10 0 Отговор
    А защо тези парапитеци са на свобода? Някой може ли да даде разумно обяснение.
  • 46 КОМПЛЕКСАРИ от нисебърът

    9 1 Отговор
    Да го бяха опаткали тоя несебърски ГНУС!
  • 47 Жабата

    3 0 Отговор
    Супер интелигентни новини- като двамата,които са се разпитвали
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 уишшшкс5мц

    6 1 Отговор
    Има кой да ни отърве веднъж завинаги от тези 10-15 човека и ТОВА Е ЕCBЛK-14C "Cyмpaĸ", пopaзявa цeли нa пoвeчe oт 3 ĸилoмeтpa точност не се публикува . Има и по скромни представители НО ИМА И СЦ-130ПТ специален снайперски боеприпас с калибър 12,7 мм с повишена точност 1000-1200м.Дулна енергия 3650 джаула, която се запазва на голямо разстояние благодарение на високия му балистичен коефициент. .АБСОЛЮТНО БЕЗШУМЕН ИДЕААААААААААААААААААААААААААААААААЛЕН ЗА ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ СТАВА ВЪПРОС.Това казва военната промишленост аз само чета. Пробива 16мм релса на 200 метра като топъл хляб.
  • 50 Исегаа

    1 3 Отговор
    И к'во се вживявате на Ентьелегенти на фона на митьо и тоя другия -тъпа работа ...и кво ви крив комунизма бил ви изтепал интелигенцията и ви оставил митьо - това е меко казано несериозно и плиткоумно да обвиняваш за ниският си потенциал и този на част от нацията някакъв строй който в добрите си дни е залагал и възпитавал много на културата и образованието в българското общество ,...вече 30години фалшива демокрация ни докараха дотук не комунизма, все едно испанците да хулят за глупостта си Франко или Италианците Мусолини миналото си е минало давайте напред справяйте се с проблемите престъпността и корупцията бъдете промяната която искате да видите а не все да търсите вина у друг, комунизма е дал много на българите то е видно за интелигентен човек
  • 51 незнайко

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА СА НА ОНЯ СВЯТ !!! Никакво правосъдие не им трябва !!! ЖАЛКО !!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ще те убия

    0 1 Отговор
    Митьо Очите ще ги очисти сванахте ли очите очисти ехооо ?
  • 54 Жоро

    4 0 Отговор
    Писна ми от простотии.Стига Очи,Крави,Мамути,Орангутани и други такива животни.Хората няма какво да ядът,вие с идьоти ни занимавате!Запомнете едно-всичко направено на този свят се връща,било то добро или зло.Правете си сметка.Няма ненаказани за идиотщини те си хора.Историята го показва!
  • 55 Усмивката

    1 2 Отговор
    Истината е сама но никой не я пита....от как свят светува човек е измислил оръжиет за да оцелее в един безжалостен свят.Една издънка радиационен мутант взе върха и налага противоестествени правила в своя изгода.За да оцелее.То са крави,влечуги и все нечовеци за да се справят с човеците.
  • 56 komunista

    3 1 Отговор
    така се эахласнах четейки че эабрайх да си иэбърша эадника
  • 57 Григор

    2 0 Отговор
    Статията завършва с “..Очите бил потърсен за помощ, тъй като хората на Кравата набили човек на име Костадин Толев-Динко, който имал студио за татуировки”. Явно това е същият Костадин Толев, за който Григор Лилов пише в книгата си “Дуел”, който освен тату-студио... е и собственик на “Краун чейндж”, тоест на фирмата която тихо притежава най-много чейндж бюра на територията на РБ (вече десетилетие). Но има ли истинска журналистика..?
  • 58 Наско

    5 1 Отговор
    Митио скача на Сикаджийте,лошо Очички,лошо!
  • 59 23W4SE5DR67

    2 6 Отговор
    ВСИЧКО ТОВА ТУК Е ПРОДУКТ НА СОЦИАЛИЗМА И ПО ТОЧНО ТОВА СА КЪСНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ РЕАЛИЗЪМ.
  • 60 Казвам ти чуек

    3 0 Отговор
    Бог е създал хората различни, колт ги е изравнил.
  • 61 Шлянса

    1 0 Отговор
    Прости,ама те редят пъзела,а това е обезпокояващото.
  • 62 Ставрю

    1 0 Отговор
    Прилича ми всичко на чалгаджииски филм. И това се нарича съд. Две мафоитски групи се съдят съдъ знае защо са барони и не ги укаушва и ни сервират спектакли с комедиен характер. Мале майко мила и това ми се нарича Български съд. Мале майко мила немога да повяряам.