Last news in Fakti

23 Май, 2018 09:39 1 809 11

Намериха 5300 лв. в касата на шефа на КАТ – Благоевград

  • данаил стоицов-
  • кат-
  • благоевград

Това вероятно са част от парите от подкупите, коментира говорителят на прокуратурата

„В касата на шефа на КАТ – Благоевград беше открита сума от 5300 лв. и имаме основания да считаме че това са част от подкупите, които е получавал. Открити бяха и огнестрелно оръжие и боеприпаси, които са незаконно държани от него”, коментира пред bTV говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова вчерашният арест.

„Не сме действали само по публикации в медиите, сигналът беше на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. При тях е постъпила информация за корупционна схема в КАТ – Благоевград, която е била потвърдена в рамките на няколко месецa, вкл. чрез използване на специални разузнавателни средства

След образуването на досъдебното производство главният прокурор разпореди следствените действия да се извършват от Националната следствена служба, затова вчера в Благоевград имаше 16 екипа следователи, ръководени от шефа на следствието и неговия заместник”, каза още Арнаудова.

„Доказателствата, които имаме към този час, категорично потвърждават съществуването на корупционна схема – класическо искане и получаване на подкупи, в случая за бърза регистрация, за получаване на специална номера – с еднакви цифри, последователни, огледални и пр.

Задържани по закона за МВР са четири лица. Имаме доказателства за извършени корупционни престъпления от началника на сектор КАТ в Пътната полиция на Благоевград, подпомаган от две други физически лица. В рамките на днешния ден вероятно ще стигне до повдигане на конкретните обвинения”, каза още Арнаудова.

Имаме и други линии на разследване, установено е престъпление по служба , което се е изразило в даване на разрешение за конвоиране на извънгабаритен автомобил във време, в което е било забранено придвижването на такива автомобили и без да се заплатят необходимите такси”, каза още говорителят на прокуратурата.

„Сигналът е отпреди 6 месеца, става въпрос за корупция, търговия с номера. Имам информация от хора от България и Македония, които разказват как са си плащали за номера; за комплект документи и обслужване – 300 лв. за регистрация на кола – 50 лв., 100 лв. за номер – извън таксите, плащани на гише”, коментира Иван Хамбарджийски, един от хората, подали сигнала до вътрешния министър.

„Двама души „уреждат” по 10 – 15 номера на ден с еднакви цифри, значи някой им ги дава”, коментира той.

Според Хамбарджийски арестуваният шеф на КАТ е покровителстван от заместник - директора на МВР в областната дирекция в Благоевград. Очакванията му са, че следващата акция ще бъде в МВР Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ники

    8 0 Отговор
    спестявал е от закуски бе! колко сте глупави!
  • 2 Андро

    4 0 Отговор
    Добра сума е за всеки ден, жалко ахъ да си опраи положението . Сега отиде концо у реката
  • 3 Bahti

    10 0 Отговор
    Ще си плати, ще си трае и повече няма да чуете за тоя тип. Както и хиляди други. А че е крал само той? Да бе да!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bahti":

    Ще го повишат или преместят в друг град. Във всеки кат е така или поне в тези, които съм посещавал, униформени полицаи ескортират "клиенти" и пререждат опашките с хора като влизат директно зад гишетата. Ясно е, че не го правят от добра воля и е ясно, че се отчитат на шефа си. Но това е кокошкарство защото се регистрират и множество крадени коли за стотици хиляди както и се уреждат возила без каквито и да е документи.
  • 5 вижся

    3 0 Отговор
    ама светнаха ли?
  • 6 Смях

    4 1 Отговор
    Аре стига бе, аз със дете и Кредит ипотека имам повече пари в касата. Не казвам, че не е корумпиран, ама тея пари са никви.
  • 7 Stefko88

    3 0 Отговор
    Какво означава незаконно държано оръжие? Последно притежава незаконно или не го съхранява правилно? Пък 5000 лв ... Може да каже, че е искал да купува кола. Са ако се окаже че нищо не може да се докаже....
  • 8 garbage

    4 0 Отговор
    За куката само решетки вдън земя!!!!!Иначе много лалат, закони и тъй нататък, а за тях може да крадат, лъжат, рекетират, незаконни оръжия и да ни казват, че има закони които трябва да се спазват, а те......,.!?!?
  • 9 СТАЛИН

    4 0 Отговор
    РАЗСТРЕЛЯТ НЕМЕДЛЕНО...
  • 10 Делян

    2 0 Отговор
    Само нека види...ХУБАВО ЛИ МУ Е....КАТО МУ Е ЛОШО. Тези пари който държи в касата като резерва.....аз ги вземам за три години..(от пенсия)
  • 11 какво са 5000лв

    0 0 Отговор
    Никой не може да докаже ,че това е заработка за един ден и че са пари от подкуп. Белязани ли са ,или не са ?
    И какво са 5300лв , нищо пари , защо да не ги е спестил, защо да не си държи лични пари в служебна каса за по сигурно. Че то аз държа два пъти повече пари във вкъщи , пък нямам и един ден трудов стаж.