23 Май, 2018 19:12 12 315 20

Съдът остави командоса Ангел Желязков зад решетките

  • ангел желязков-
  • добромир лазаров-
  • убийство

33-годишният военен прободе фатално полицая Добромир Лазаров вечерта на 20 май

Съдът остави командоса Ангел Желязков зад решетките - 1
Снимка: Plovdiv24.bg

Военният съд в Пловдив реши да остави в ареста командоса Ангел Желязков, който в късните часове на 20 май отне живота на полицая Добромир Лазаров. Съдът се обоснова, че Желязков може да извърши друго престъпление.

Инстанцията уважи искането на военния прокурор Ангел Узунов да бъде наложена най-тежката мярка постоянно "задържане под стража". Според обвинението жертвата Лазаров е бил невъоръжен, но адвокатът на Ангел - Красимир Елдъров, изрази скептицизъм и посочи, че Лазаров е нападнал с юмруци командоса, а освен това не е установено къде е законно притежаваното оръжие на полицая.

Убийството е станало към 23:30 часа, когато полицаят Добромир Лазаров, служител на РПУ-Сопот, е отишъл да се саморазправя с Желязков заради Люба. Тя е бивша приятелка на Лазаров и настояща на Желязков - живеела е с него на семейни начала.

Във фаталната нощ Лазаров е намушкан със сувенирен нож след боричкане. Две сериозни намушквания в областта на сърцето се оказали фатални.

От думите на Елдъров става ясно, че Лазаров е бил въоръжен, тъй като твърди, че е получавал заплахи за живота си по телефона от жертвата. Съдът обаче е категоричен, че заплахите са били няколко дни по-рано и той не ги е възприел като обезпокоителен факт във ваталната вечер.

Желязков е дал подробни обяснения и активно е съдействал за разследването, помогнал е час по-скоро Лазаров да бъде качен в линейка, но и това не помогна да му бъде наложена друга, по-лека мярка.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Военно-апелативния съд в София на 30 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    46 3 Отговор
    Жалко и за двамата! Не мисля че си заслужава!
  • 2 sdfs

    6 2 Отговор
    скиптицизъм?
  • 3 Единият

    67 1 Отговор
    под земята, другият в затвора, а миндилът с нов тъпкач...
  • 4 Голям прос

    13 12 Отговор
    Що не му начупил главата като е нямал пистолет полицая. Ами ще вади нож. Значи не е никакъв командос

    Коментиран от #12

  • 5 Някой си невеж

    19 2 Отговор
    Чувал съм,че където си вадиш хляба не се вади оная работа ... ето и резултата !

    Коментиран от #6

  • 6 Ани

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си невеж":

    Да,истина е,даже в западните фирми имат изискване,служителите в една фирма да нямат лични отношения помежду си,както и роднински,и аз съм го видяла в живота,това вреди на работата,но явно нашата култура все още е на ниско ниво
  • 7 За Ангел

    30 1 Отговор
    Познавам Ангел от години,наясно съм с връзката им с Люба от самото начало. Редовни сцени на ревност и скандали. Съсипа живота на момчето с курвенски те си изпълнения. Отдавна трябваше да я изтрие от живота си,но това беше Човека за него :(
    Сега тя и да разправя,че е с него и го подкрепя...файда няма!!!
    Лошо е,че Ангел ще плаща за постъпките и
  • 8 Ножаря

    6 0 Отговор
    Я ми обяснете що значи сувенирен нож? И за какво се ползва?

    Коментиран от #11

  • 9 +1 за Ангел

    30 1 Отговор
    Аз пък подкрепям Ангел... онзи е дошъл от на майка си дивака да се прави на мъж, а и е отправял заплахи, естествено, че ще се защитава онова прасе е 150кг разбира се че има опасност за Ангел това си е чиста самозащита а иняма да стои при щерка си ами ще ми се прави на мъж, парцал! Който търси - намира....

    Коментиран от #20

  • 10 АК74

    26 3 Отговор
    И аз познавам Ангел.Ако е убил полицая е било не защото е убиец , а нещастна случайност при самозащита.Нека съдът прецени отговорността му.Но определено за мен не е убиец.Дано да има късмет да попадне на честен съдия.
  • 11 Ето

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ножаря":

    Сувенирен нож е нож за украса,обикновено няма заточване и не можеш да срежеш нищо ,но все пак е с острие отпред с което можеш да намушкаш....едновремешните парадни военни кортици са точно като сувенирните ножове
  • 12 Почукало

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Голям прос":

    Бате ти на прасе виждал ли си някаде да му чупят главата....Кво да го прай тоя шопар при това полицай който си мисли ,че е "вся и всьо",заплашвал го,запалил колата посред нощ и отишъл в дома му да се саморазправя...даже се чудя как с патрулката не е отишал и с някой колега,сигурно са били по умни от него,ама съм сигурен ,че се е обадил на някой да му помага но са му отказали
  • 13 васик атанасова

    2 26 Отговор
    доживотен
  • 14 Иван

    30 4 Отговор
    Що за измет сме? До вчера всички подкрепяхме правото да защитаваме дома, семейството, себе си с всички средства? Сега започвате да шикалкавите? Отишъл прасето в чужд дом с откровени заплахи и намерения за саморазправа. А сигурно и със служебното оръжие? И както четем, не го прави за първи път. Е, сега му е било за последен. каквото търсил намерил. Да изписват тази МУТРА, като фуражка и нека всеки да знае какво го чака когато се прави на мутра! ПОДКРЕПЯМ АНГЕЛ ЖЕЛЯЗКОВ!
  • 15 Обективен

    20 1 Отговор
    Абе тоя е отишъл в един часа през нощта да се крие, като мишок по тъмните улички за да го пребие, пък военния какво да прави? Ами ако сега погребваха военният защото някакъв болен психопат го е убил с шутове в главата, докато се прибира с жена си? Аре нема нужда... Добре, че е имал нож в него,(е можело е и с камък да го пречука, ама щеше да си надере пръстите...)
  • 16 El comandante

    6 2 Отговор
    Браво че е убил ушевия но да го беше ьакопал .Няма труп няма убийство!!!!
  • 17 Наш

    11 2 Отговор
    Свобода за момчето !
  • 18 123

    10 2 Отговор
    Нормално е постъпил командоса. Какво е търсил по тъмно там полицая. Трябва да е бил доста пийнал.Жалко че сега ще осъдят човека и бъдещето му заминава.
  • 19 Лилави очила

    8 2 Отговор
    Гледай снимките,лицата и всичко ти става ясно.
    Убития-нагъл,развратен тип.
    Убиеца-нормален,истински мъж.
    Дознателката-хубава жена,но боклук.
  • 20 Аз Варна

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "+1 за Ангел":

    Точно така!Аз мисля като теб-сега заради тази мастия,ще изгори командоса.Полицая не го жаля,буца лой.Намерил каквото търсил.