Last news in Fakti

25 Май, 2018 17:11 3 151 8

Разбра се кой е пътният полицай, поискал подкуп

  • кат-
  • корупция-
  • подкуп

Установен е пътният полицай, който предизвика възмущение, след като в социалните мрежи се появи клип, в който той иска подкуп. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР старши комисар Младен Маринов пред Дарик.

Авторът на видеото, което се появи в социалните мрежи, твърди, че в четвъртък е спрял за две минути на булевард "Васил Левски" в София и това му е коствало 50 лева фиш и 50 лева подкуп, съобщава NOVA.

Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов каза пред Дарик, че е разбрал за клипа вчера следобед и незабавно се свързал с ръководството на дирекция "Вътрешна сигурност" във вътрешното министерство.

Вчера е било установено времето и мястото, където е направен клипът, служителят на МВР от кадрите, както и всички детайли, каза Маринов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза пред NOVA, че според установеното по случая до момента водачът на автомобила от клипа не е имал талон за преминат годишен технически преглед и е трябвало да се състави акт за това. Полицаят е поискал 50 лева подкуп, за да състави акт за друго по-леко нарушение - неправилно паркиране.

Разследването на случая продължава, като прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.

В Столичната дирекция на вътрешните работи пък е образувано производство, което ще търси дисциплинарна отговорност на служителя, каза Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    30 6 Отговор
    А за склоняване към подкуп , какво е нарушението и виновният ще бъде ли наказан ?
    Значи всички може да плащаме за прегледи и техническата изправност на МПС , обаче видите ли тариката НЕМОЖЕ. После реве като кифла.
    Боклук нещастен. Като искаш всичко да е по правилата , ЗАЩО даваш подкуп и си нередовен ???????
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да само истината казвам

    13 7 Отговор
    Абе хубаво даваш рушвет щот си незаконен. Да речем полицая ти помогна много. А ти му се отплати като качи този клип в интернет и сега всичко гърми че полицая е буклук. Полицая направи добро а изяде ла.но
  • 4 Талон

    5 3 Отговор
    Полицая е трябвало да му напише акта и за този олипс никой нямаше и да знае, защото щеше да е потънал в размисли и срам че са го разкрили да управлява без право.
  • 5 До кукуте

    6 5 Отговор
    Не че ви обичам ама го намерете тоя помяр и му скъсайте трътката
  • 6 ДЮна

    9 1 Отговор
    Ниска правна култура, драги.
    Попрочетете малко НК

    Чл. 306. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Не се наказва онзи, който е предложил, обещал или дал подкуп, ако е бил ИЗНУДЕН от длъжностното лице, арбитъра или вещото лице да стори това и ако незабавно и доброволно е съобщил на властта.
  • 7 Коко

    11 0 Отговор
    Милиционерите са добри, винаги предлагат помощ в беда....срещу малко мангизи. Злоупотреба със служебно положение, те са на работа. Не са социални работници, нямат право да изопъчават закона за материални облаги. Ако искат да помогнат да го направят човешки, без да взимат пари - само с предупреждение. Нещо което горно пищещите не могат да разберат.....
  • 8 50 кв че и акт му писа

    0 3 Отговор
    Повече от 15 20лв не давам