28 Май, 2018 21:16 4 769 7

Гангстер №1 на Полша се укривал у нас, задържаха го

  • каиша-
  • спецакция-
  • задържан-
  • гангстер-
  • полша

Гангстер номер 1 на Полша е бил задържан в България при спецоперация с участието на полицаи от Полша, Европейската мрежа за издирване на бегълци от правосъдието и техни български колеги. Това съобщиха от Главната комендатура на полицията в Полша.

На 200 километра от София български командоси са закопчали издирвания с червена бюлетина на Интерпол Михал К. с прякор Каиша, пише в. "Монитор".

Каиша, за когото властите в Полша твърдят, че е един от най-опасните полски престъпници, в продължение на дълги години е бил лидер на опасна организирана престъпна група. Бандата му била въоръжена, а в предмета й на дейност влизал широк спектър престъпления - от производството и търговия с наркотици, грабежи до кражби измами. Преди няколко години полицията във Варшава успяла да разбие ганга, но за да не бъде изправен на съд, Каиша успял да избяга от страната.

След изчезването си Михал К. променял непрекъснато както самоличността си, така и външния си вид, използвал различни фалшиви документи. За издирването му била издадена локална заповед в Полша, Европейска заповед за арест и Червена бюлетина на Интерпол.

Арестът му се превърнал в главна цел на екип за специални издирвания от Воеводската комендатура на полицията в Ополе. Тъй като бил засичан в различни държави, било потърсено съдействие на ENFAST - Европейската мрежа за издирване на бегълци от правосъдието. Координацията довела до първите резултати. Установено било, че Каиша се намира в Южна Европа, в България.

През миналата седмица група, съставена от издирвачи от Екипа за специални издирвания от Ополе и ENFAST пристигнала на територията на България. На място чуждите ченгета представили целия случай на българските си колеги.

В резултат на доброто взаимодействие на 23 май т. г. в следобедните часове български спецполицаи, с опит в задържането на най-опасни престъпници арестувала Михал К.

Както се оказало, Каиша се е криел в местност на около 200 километра от София.

Пред полицаите показал подправен личен документ и не искал да разкрие истинската си самоличност. Бил изключително изненадан, когато на място до българските ченгета видял родни криминалисти от Ополе. В момента Михал К. очаква в български арест екстрадиция в Полша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    18 8 Отговор
    Браво на полицаите.
  • 2 Селянин

    41 1 Отговор
    "..местност на 200 км. от София..." София ли е единственият град в България? А и в три от четирите посоки, това даже не е у нас...Да ви имам журналистиката...

    Коментиран от #4

  • 3 варната

    10 1 Отговор
    Ами да направят една карта само със София и да няма друго нищо!Но да нямат право да напускат миризливата си територия.
  • 4 гражданина

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Явно в България София е най-известния град..Явно е написано за чужденците точно и ясно
  • 5 бббббб

    9 0 Отговор
    Добре,че са били Полските полицаи да го открият в България,че нашите едни затворници още търсят.
  • 6 goni

    1 0 Отговор
    Извинете! Някой да ми обясни какво е ганга?!:) Освен това съм напълно сигурен че полски престъпници няма!:) Тоя сигурно ще е руснак преструвал се на поляк, под българско прикритие!:)

    Коментиран от #7

  • 7 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Ганга е нещо като гарга!:) Така го превежда гугъл!:)