Last news in Fakti

30 Май, 2018 15:27 1 737 5

Осъдиха Лазар Влайков на 3 години и 4 месеца затвор

  • лазар влайков-
  • виноградец-
  • септември

С пистолета на бившия председател на общинския съвет в Септември беше застрелян човек

Осъдиха Лазар Влайков на 3 години и 4 месеца затвор - 1

Бившият председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор при общ режим, съобщи bTV. Той беше обвиняем за трагичния инцидент във Виноградец от есента на миналата година, когато по време на детско тържество с неговия пистолет беше застрелян 47-годишният Наско Тонев.

Според съда Влайков е виновен за престъпление по чл. 338 от НК – за това, че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност при боравене с оръжие и от това е последвала смъртта на един човек.

Влайков е признал вината си и за това наказанието му е било смекчено. Максималното за престъплението по този член е 10 години лишаване от свобода, а в особено тежки случаи – 15.

Въпреки това обаче той заяви, че не е доволен от присъдата и ще обжалва на втора инстанция.

Според първоначалните обяснения след инцидента фаталният изстрел е бил произведен от 6-годишно момченце, чийто рожден ден празнувала компания в заведението на убития Тонкев.

Пистолетът, собственост на Влайков, обикалял от ръка на ръка и с него стреляли всички или почти всички около масата, свидетелстват роднините на жертвата. На място бяха намерени повече от 120 гилзи.

Според близките на убития Тонкев не детето е произвело изстрела, а веднага след него Влайков, вместо да се обади на 112, звънял на познат прокурор, от когото да търси защита.

Името на Влайков нашумя преди пет години, след като намушка с нож случаен гражданин след пътен инцидент. След инцидента във Виноградец той беше изключен от ГЕРБ. Попада в полицейските сводки веднъж след като пребива сина на общински съветник и втори път след нападението с ножа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩоТакъБе

    12 0 Отговор
    БоклИк!
  • 2 547

    11 0 Отговор
    Браво на съдията ! Сега да го мачкат като фолк певица в затвора !
  • 3 Георги

    6 0 Отговор
    Направо мирисе на КОРУПЦИЯ!!!!ПОСЛЕ ВЯРВАЙ НА ПОЛИЦИЯ И СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!!!
  • 4 гост

    5 0 Отговор
    Значи от 15г. пада на 3г. Защо продължават с това извинение за намаляване на присъда? Има доказателства, отбий му 20% от присъдата, а не 80%. Какво значение има дали се е признал или не след като е напълно доказуемо и ясно?
  • 5 Ники

    2 0 Отговор
    Ако приемем , че детето е произвело изстрела ... и незнайно как се е докопало до пистолета ... Защо има ЗАРЕДЕНО ОРЪЖИЕ , а предпазител има и не се сваля супер лесно ... ( на мен нещата ми миришат , че са натопили детето ... с цел всички да се измъкнат ... ) като и да е 3 те години са на долния минимум ... в ОБЩ РЕЖИМ Е НАЙ- ГОЛЯМАТА ПАРОДИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА !!! ТОВА НЕ Е ЗАТВОР !!! ВИЖДАМ ЧАТ ПАТ ПО ДИСКОТЕКИТЕ ХОРА ДЕТО СА В ЗАТВОРИ С ОБЩ РЕЖИМ .... там си цакат и ги пускат някакви отпуски те не се прибират, звънят телефони , плащат си , подписват се там кат се приберат после пак излизат ... Имаш ли някой лев е нещо като Ваканционен комплекс...