1 Юни, 2018 18:03 4 133 1

"Прибраха" още един подкупен полицай от КАТ-Благоевград

  • кат-
  • корупция-
  • подкуп-
  • благоевград-
  • кат-благоевград

Н. Д. ще плати парична гаранция от 6000 лева, която е съобразена със здравословното му състояние

"Прибраха" още един подкупен полицай от КАТ-Благоевград - 1

Още един служител на „Пътна полиция” в Благоевград е задържан по схемата за подкупи. В ареста вече са шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, срещу когото вече има и три повдигнати обвинения. Като помагач бе арестуван и Бойко Шарков. Новият задържан е с инициали Н.Д. и също е привлечен като обвиняем като помагач, съобщиха от прокуратурата.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

За времето през 2017 г. и 2018 г., в гр. Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Д. умишлено улеснил Д.С., в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Н.Д. провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвиняемия Н.Д. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Ох Боли

    9 3 Отговор
    ... там чесни нема.... ха хаха... ... тва като у БСП ... само леля Кури е чесна.... ха ха ха....