5 Юни, 2018 15:09 11 518 22

Убиецът от Слънчев бряг остава в ареста

  • симона тодорова-
  • михаил станчев

Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев – стрелеца, който уби бизнесмена Коста Николов и рани тежко приятелката му Симона Тодорова в курортния комплекс „Слънчев бряг“.

В съдебната зала Станчев обясни, че стрелял в състояние на афект, не търси логика в убийството, просто го направил.

Станчев е привлечен като обвиняем за това, че на 02.06.2018 г., пред хотел в Слънчев бряг умишлено умъртвил Коста Николов и направил опит умишлено да умъртви Симона Тодорова, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини и действията му са били насочени към повече от едно лице.

В кулоарите на съда днес адвокатът на Михаил Станчев – Красимир Кацарски, каза, че той нямал спомен защо е стрелял в момичето. Бил пил нещо преди стрелбата, въпреки че по принцип не употребявал алкохол.

Припомняме, че в късните часове на събота Станчев застреля бизнесмена Коста Николов, по известен като Миджурина и приятелката му 22-годишната Симона. Младата жена все още се бори за живота си. Часове след това 37-годишният Михаил Станчев бе задържан при опит да напусне страната през ГКПП-Лесово, а от прокуратурата са категорични, че мотивът за убийството е ревност.

Ето и какво каза Станчев след делото:

„Пътувах към Лесово, за да се предам, а не, за да избягам. Бях с оръжие. Доколкото си спомням минах през Ямбол, но не исках там да се предам. Не исках да се върна в Бургас, не знаех какво ще се случи. На границата бе по-безопасно“, това убиецът на Коста Николов , съобщиха от burgasinfo.com.

Съдия Стойков попита Михаил Станчев дали винаги носи паспорта в себе си, тъй като след убийството се е отправил към ГКПП Лесово. Да, каза Михаил. На въпрос защо си е изключил телефона, той отговори:

„Не знам, не бях на себе си“.

Той каза, че когато станал инцидента е бил с един пълнител, после минал и си взел останалите неща, плюс още един пълнител от една каса. Не помнел кога е презаредил пълнителя. „Сигурно, когато съм пътувал“, каза той. Два пъти в годината то стрелял за удоволствие в комплекс „Аполо“.

Прокуратурата настоява мярката му за неотклонение да бъде "Задържане под стража".

Адвокатът на Михаил Станчев - Красимир Кацарски, каза, че е съгласен с исканата мярка за това, че той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се полага наказание лишаване от свобода над 15 години, но не и заради това, че е искал да напусне страната и да се укрие.

Михаил също се съгласи с адвоката си. Той не може да обясни логиката си на действие.

"Аз не търся логика в това нещо, просто съм го направил, не зная как", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    25 9 Отговор
    Този ямболски селндур си е хладнокръвен убиец. Убил мутрата, стрелял по момичето, после си отишъл в ямбол да вземе ОЩЕ патрони. За какво са му, да си проправя път през границата със стрелба ли? Трябва да изгние при бай Ставри, строг но справедлив.

    Коментиран от #3

  • 2 Паток

    20 1 Отговор
    На тоя никой няма да му закача "гаджето" в панделата! Много е кибритлия!
  • 3 Иванов

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    За Симона, трябва да лежи, но за боса трябва да бъде помилван. Дано момичето се оправи и оздравее.
  • 4 Будалата

    6 1 Отговор
    Според мен уважавания Съд трябваше да го пусне у Ямбол на подписка. Нананана задето съдействал на полицията след неуспешния опит за бягство.
  • 5 Bahti

    8 0 Отговор
    3 години условно. Бг стайл!
  • 6 Будалата

    9 0 Отговор
    Ако бе Ченалова съдийка по гледане на мярката му можеше вече да си е у Ямбол.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 джото

    9 1 Отговор
    Какъв бизнесмен е този Коста?Това си е жива МУТРА!
  • 9 гост

    13 3 Отговор
    Ямболски плешив селянин, Динковец и половина. Щом като не е негова ще е ничия. Селяните така расъждават, селската чест е най-важна. Пък прост, прост, не търсел логика в убийството а бягъл към Турция, за да се предаде. Какво да очакваш от прост ямболия. Брат му пък писъл че убил конкурента си за женската плът, типично по ямболски, жената не е личност а "плът" и ако не се покорява трябва да умре.

    Коментиран от #11

  • 10 Чурулик чурулик

    6 0 Отговор
    Не бе пуснете го са за сезона на сънито тумба лумба на какао
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Будалата

    5 0 Отговор
    Нерде Ямбол Нерде Стамбол. Не е само Динко. Имаше един Недялко хем убавец, сваля от класа(като не му върже мадама) надуваема кукла си носеше. Че май се опитваше и да пее. Ужас.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Расулюлах

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "ВЪЙ":

    Оли гърмииии тва хахахха
  • 16 факти

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Будалата 2":

    само разбиратели цял ден се чудите по кой да плюете за вас работа нямали бе за това няма да се оправите или плюете или ревете
  • 17 Oho

    1 1 Отговор
    Не изглежда много читав anyway Watson
  • 18 майка

    3 0 Отговор
    момче как не разбра жените на тази възраст да направиш това безумие заслужава ли си да си подхвърлиш живота на боклука
  • 19 Огладнял и Озверял

    3 1 Отговор
    Толкова съм огладнял и озверял, толкова са озверели и откачили всичките ми близки и приятели, че грам жалост нямам за тая тука. Куршумът, който е заседнал в мозъка и, може и да си го е заслужила. Щото е взела прекия път към богатството, докато ние тука, балъци ли сме, та да се редим на опашката?! Куршум в мозъка това е! Има жени дето цял ден могат да работят по 12 часа в някое вмирисано магазинче, докато тая си оправя ноктите по 25 пъти на ден! Аре не?! P.S. “Дъщерята на шефа на полицията.” Работата е ясна! Брак по сметка, бате!

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    4 4 Отговор
    37 годишен--------------------54 годишен
    22 годишна кифла
    Баща топ ченге!
    На тия двамата горе толкова ли им е акъла единият почти му е дъщеря ,на другият почти внучка
    А топ ченгето такова ли възпитание е дал на дъщеря си ,да се прехласва по стар 37 годишен ерген който е ако е бил с акъла си отдавна да се е оженил,и да спи 54 годишен чичко паричко.
    Родителите на момичето за мен също носят голяма вина в ситуацията,защото са я възпитали без никакви добродетели. Ако така всеки баща полицай възпитава дъщеря си,тежко и горко му на българският данъкоплатец. Не зная ако се бе случило с момиче от обикновенно семейство как щяха да го тълкуват спец. ченгетата. Да ама сега е полицейска щерка,ще мълчат.И защо да не мълчат това е нормално за тях 22 годишна с чичо си и дядо си в любовен триъгълник,нормално полицейско мислене...

    Коментиран от #21

  • 21 Райко кръвта

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Бе ай стига е ше даваш акъл кои да обича момата..тоа и бил дедо другия баща ...ше ходи с които има повече кинти тва е любов без кинти нема връзки също за семеиство да не говорим...в днешно време хората се сбират кога има пари и тва е ако требва и на 60 ше се задомяват
  • 22 Райко кръвта

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Огладнял и Озверял":

    Тва е естествения подбор ше копаш дорде си жив и в отвъдното ше бъхтиш по тамошните канони