Last news in Fakti

7 Юни, 2018 13:54 2 354 2

ГДБОП разби група за трафик на хора и сводничество

  • гдбоп-
  • трафик на хора-
  • проституция-
  • експлоатация-
  • търговище

Задържани са шестима души, насилвали момичета да продават телата си във Франция

ГДБОП разби група за трафик на хора и сводничество - 1

Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на хора“ и френските им колеги прекратиха дейността на организирана престъпна група, занимавала се с набиране, транспорт и експлоатация на хора за сексуални услуги Информацията споделиха от пресцентъра на МВР.

Съвместните полицейски действия започнали през 2016 г., когато във Франция стартирало разследване за сексуални престъпления, участие в организирана престъпна група и трафик на хора.

В България проверки са предприети за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и организиране на престъпна група. В процеса на двустранното партньорство по случая е осъществен значителен обмен на информация и са установени 19 участници в организираното престъпно сдружение и около 30 жени, сексуално експлоатирани в различни райони на френската столица.

След координиране, преди дни групата е неутрализирана, като при съгласувани и едновременни действия в двете страни са задържани общо 17 души, 11 от които – във Франция, съпричастни към престъпната дейност.

В България, с участието на служители на ГДБОП във Варна, Силистра, Добрич, Търговище и Шумен, са задържани 6-има, сред които и лидерът на групата. За тях има издадена Европейска заповед за арест от френските съдебни власти и вече са започнати процедури за изпълнението им.

Работата по изясняване на престъпната дейност на организираната група продължава, като в рамките на операцията е установен и се издирва още участник, за когото от Франция е издадена Европейска заповед за арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боко 3

    2 0 Отговор
    Ейй французите им развалиха чадъра на родните ни ганстери...Язък
  • 2 Дикембе Мутомбо

    1 0 Отговор
    Тираджиите ги експлоатират, а момичетата, които насилват да проституират - не, нали Макроне?!