Last news in Fakti

8 Юни, 2018 11:23 2 365 6

Бивш шеф на МВР – София: Миков и Орешарски разбиха системата на МВР

  • ботевград

Все по-ясно става какъв е бил пътят на бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев след бягството им от Централния софийски затвор

Системата на МВР бе разбита през 2008 и 2013 г. при Миков и Орешарски. Проведе се масова чистка сред ръководството на структури в МВР. Сега има едно недоверие между самите служители в системата. Това беше страшна политическа чистка. Факт е, че когато БСП дойдат на власт винаги следва голяма чистка, и ето ги резултатите. Това каза бившият директор на ОД на МВР-София комисар Николай Николов в ефира на бТВ.

"Не ми се иска да давам оценка на разследването на бягството на Пелов. Нека МВР си направи оценката и да се анализират пропуските. Няколко пъти разследващите са били на крачка да го заловят“, обяви той.

Все по-ясно става какъв е бил пътят на бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев след бягството им от Централния софийски затвор. Оказва се, че три дни след бягството те са били в необитаема къща в село край Своге. На тях се натъкнали младежи, които видели, че излиза дим от комина на постройката. Те дори ги виждат вътре и ги разпознават. Казват, че Пелов им е направил впечатление, защото бил с особено око. Обадили се в полицията, но дошли на проверка едва на другия ден. Преди това пред къщата спрял джип и те се измъкнали.

Николай Николов каза, че планинският преход от Своге до Ботевград не е труден, затова се е допускало, че Пелов може да го е направил. „Още повече, че в района има 33 000 вили, много от които изоставени. Този човек е изпечен престъпник. Трябваше по-мащабно да се подходи. Причината да не бъде издаден Пелов от хората е страхът. Пелов е жесток и отмъстителен човек. Това е една от причините да търси Марио Панчев.

„Убеден съм, че МВР ще вземе най-адекватните мерки, след като си направи анализът“. Той обаче призова да бъдем малко по-снизходителни към полицията. „Непрекъснато ги обвиняваме за грешки, но когато нещо се случва, първо търсим тяхната помощ. Служители на МВР споделят, че сега е обърнато повече внимание на регистрация и бързо разкриване на престъпления. Непрекъснатото хулене на МВР води до загубата на доверие в органите на МВР. Основният пропуск, по думите му, е това, че не са били поставени под наблюдение по-широк кръг от близките му хора“, отбеляза Николов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    8 3 Отговор
    Айде сега, па други виновни. Земи единия, удари другия.Кой ми пръдна в гащите?!
  • 2 лешояд

    5 4 Отговор
    тоя какви глупости говори.По времето на рапона и социоложката се получи разпада на службите. Те раздаваха правосъдие на всякакво ниво.
  • 3 Сър Пичук

    6 1 Отговор
    Ооо верно е даже Ханко Брат и Ханк Рум са още по-виновни.
  • 4 Стефан

    1 1 Отговор
    Пелов може да се окаже и герой. Загинал достойно в сражение с 2 човека. Можел е да избяга от страната но не го е направил.
  • 5 3333333333

    1 1 Отговор
    е,как не.за 1-2год.и МВР още неможе да се възстанови
  • 6 Siegfried

    0 0 Отговор
    Ясно е ,че МВР е в ръцете и под влиянието на БСП .Мин . Радев си го каза .Ръководствата на Синдикатите им ( няколко ), първо отиват в една партийна централа ( БСП) и след това идват на разговори с нас .Всичко е ясно !Защо обаче се търпи това положение ?Чистка ,чистка и пак чистка !Хора ще се намерят.Няма незаменими.Но умишлено зловредни а и некадърни служители , са най-голямото зло .