10 Юни, 2018 14:54 2 411 10

Осъдиха наш ало измамник на 12 г. в Гърция

  • ало измамник-
  • затвор-
  • родос

Сценарият на престъплението е позната схема

Осъдиха наш ало измамник на 12 г. в Гърция - 1

Присъда от 12 години затвор издаде съдът на остров Родос срещу 26-годишен български гражданин за телефонни измами. Жертвата на измамата поискала помощ от полицията за арестуване на българина, съобщи БНР.

Разследването по случая доказа, че осъденият български гражданин е извършил няколко престъпления към възрастни хора. Сценарият на престъплението е познатата схема - по телефона се съобщава на възрастен роднина, че негов близък е предизвикал катастрофа с жертви. Иска се голяма сума, за да се промени констатацията на полицията и роднината да бъде оневинен.

Разкритията по конкретния случай на остров Родос идват от възрастна жена, която се усъмнила в достоверността на разказаната й по телефона история и незабавно сигнализирала в полицията. На мястото на предаването на сумата от 5 000 евро идва българинът, който е задържан на място. Съвместно с него в престъпната схема са участвали и две жени, които все още не са арестувани.

Престъплението, съгласно действащото законодателство в страната, се счита за участие и организиране на престъпна група, както и поставяне на риск живота и здравето на жертвите на телефонните измамници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kost

    49 0 Отговор
    Кога ли ще видим такова законодателство в БГ?
  • 2 fakt

    40 0 Отговор
    А в България ,,независимите'' и ,,неподкупни'' магистрати нямат доказателства!
  • 3 Да поканим гърците

    29 2 Отговор
    След като Борисов и другите не могат, да поканим гърците. Те очевидно могат.
  • 4 бг Сталин

    24 4 Отговор
    БРАВО Така се прави. Не като в Бг. при управление на мутри некадърни.герберчета мръсни корумпирани.ДАЙ БОЖЕ Цялата мъка на този народ да им се стовари на главите един ден.
  • 5 Bulba

    22 0 Отговор
    Първа кражба -една ръчичка ,втора кражба другата ,а после - белене при гуцанките
  • 6 дросела

    14 1 Отговор
    малко е, а в българия винаги няма доказателства. целта е народа да живее в страх от престъпноста и по малко да мислят за политиците.
  • 7 Yes

    16 0 Отговор
    Малко му са даже.Разстрел за такива буклуци
  • 8 Гръкккк греко

    8 0 Отговор
    Егати гърците , кви са гадни . Сега съсипаха бизнеса на хора, тук в БГ щяха да ни мамят с години . Да вземем да докараме гръцки полицаи и прокурори ? В гърция си получават заслуженото присъда.
  • 9 Отоплител

    4 1 Отговор
    Тия много смели.Каде са тръгнали по Гърция.Това да не е РБ.Е техните колеги смятам ,че няма да повторят.Да се трудят на наша територия.Ще ги гонят нашето МВР,прокуратура и съд.В най-лошия случай ще попаднат в централния затвор.Но там май ще съкращават чистачките.
  • 10 гост

    4 0 Отговор
    Тук излизат срещу условна и не връщат парите на жертвите. Рай за измами, това е нашата страна.