Last news in Fakti

11 Юни, 2018 21:29 13 996 82

Два автомобила опитали да изтласкат семейство от магистралата

  • агресия-
  • магистрала

Семейство от Сливен се оплака пред БТВ, че два автомобила са се опитали да ги изтласкат от пътя. Инцидентът е станал на АМ "Тракия", в участък с ограничение заради ремонт.

Началото на екшъна е на 147-я километър от магистралата, между Пловдив и Стара Загора. Пътят е в ремонт, а шофирането се осъществява в две ленти, без право на изпреварване.

Всички карали в колона, когато два автомобила с бясна скорост решили да минат пред тях. Ядосани, че семейството от Сливен не им дава път, колите започнали да ги преследват и да се опитват да ги изтласкат от пътя.

Потърпевшите подали сигнал на тел. 112. Твърдят, че в следващите 150 км никой не спрял двете коли. От КАТ обявиха, че ще проверят случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    51 132 Отговор
    Много едностранчиво описание, като гледах по телевизията келешлъка беше не само от страна на изпреварващите, но и от страна на "потърпевшите". Това, че караш с максималната разрешена не ти дава правото да караш между лентите и нарочно да пречиш на опитващите се да те изпреварят!

    Коментиран от #7, #8, #10, #11, #36

  • 2 Мдаа

    128 46 Отговор
    Пич, изпреварването там е забранено!!! И аз не пускам никой да ме изпреварва в тези зони!

    Коментиран от #19, #39, #57

  • 3 666

    41 81 Отговор
    Там лентите са две, не се кара по средата и ако някой иска да изпреварва нека изпреварва.

    Коментиран от #4

  • 4 българче

    109 16 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Едната е АВАРИЙНА лента в която карането е ЗАБРАНЕНО и е определена 1000 лева глоба за нарушаването на забраната. А да не говорим, че има знак "забранено изпреварването (пътен знак В24).

    Коментиран от #5

  • 5 666

    40 73 Отговор

    До коментар #4 от "българче":

    Това там не е магистрала в момента за да има аварийна лента. Незнам какъв е проблема да пуснеш да те изпреваи някой, било то и забранено.
  • 6 АНОНИМЕН

    104 2 Отговор
    НИЕ НЕ ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА ,А В ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА И ВСИЧКИ СА ПОЛУДЕЛИ , ВСИЧКО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА БОЛНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ,А ТАМ ВСИЧКИ СА БЕЗМОЗЪЧНИ ,А ТЕМИДА ,ТЯ НАПЪЛНО Е ОСЛЕПЯЛА И ОГЛУША

    Коментиран от #9

  • 7 Гани Ганчев

    90 5 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Така е ! Грешката на семейството от Сливен е в КОЯ лента трябва да се движат. Логично да са в ляво защото в аварийната е забранено. Тогава бързащия милионер от Добрич да мине от дясно с всички последици , "ако го хванат". Лошото е . че и да го хване патрул на КАТ , пак за пари говорим. Ей това е проблем вече. Затова стават катастрофи. Чух го пича "по телевизора" , ами ...нагъл е ...ама той така си е свикнал... Ако бяхме "бяла" държава, майка му жална... Ама не сме...
  • 8 Умник

    73 4 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    А знака забранено изпреварването в началото на ремонта дали знаеш какво забранява?
  • 9 КПКОНПИ

    38 2 Отговор

    До коментар #6 от "АНОНИМЕН":

    Браво.Много точен коментар.Има крещяща нужда от изчистване на системата от корумпирани магистрати.
  • 10 Гост

    90 20 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Ами напротив, щом караш с максималната скорост, никой няма право да ти присветва и да те натиска, освен ако не е линейка, пожарна или полицейски автомобил.
    Нещо много взехте да наглеете, че чак и път да ви правим. Само не забравяйте, че Глок на старо за 500 лева, много бързо може да ви накара да слезете на земята, нищо че карате коли за по 200 000 лева.

    Коментиран от #18, #50

  • 11 mario

    36 8 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Върни си книжката!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АГУ

    27 43 Отговор
    Аз карам по магистрала с 149 км/ч. Това е с 9 над ограничението!!! Няма да пускам никойййй защото и без това превишавам скоростта! Ще карате зад мен, вие не сте повече от мен нищо ,че някои от вас карат коли над 500кс. ЗАД МЕН КАЗАХ!!!!

    Коментиран от #15, #20, #30, #41, #58, #74

  • 14 БГ886

    42 3 Отговор
    Пореден случай на самозабравили се боклуци.
  • 15 хахах

    32 44 Отговор

    До коментар #13 от "АГУ":

    Виж сега хубавото е че ти спазваш правилника дори е похвално малко го правят НО ако съм решил да карам с 200 това си е лично мой проблем а ти не си никой че да казваш кой с как да кара и къде за целта има КАТ и камери така че се успокои аз съща карам в огряниченията но пускам всеки който е решил да кара с колкото му е кеф това е личен избор и отговорноста си е негова

    Коментиран от #16, #23, #52, #53

  • 16 Общественик

    42 7 Отговор

    До коментар #15 от "хахах":

    Проблема не е само твой а на всички които са на пътя.Вероятно така е разсъждавал пияния украински тираджия който направи катастрофата на рижкия проход днес. Не разсъждаваш по умно от него.

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Morgoth

    26 14 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Заради такива селски келеши с подобно Глогско мислене стават побоищата по пътищата ни! Защо Глог няма да си купиш, че и 500 лева ще ти се свидят, но пък сигурно си носиш една щанга просто за идеята. Само гледай като я извадиш да не се окаже мутрата с колата за 200к с Глог.

    Коментиран от #24

  • 19 Morgoth

    38 8 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    За мен е по-важно да не преча на останалите. Ако някой много държи да ме изпревари и виждам, че кара по-бързо от мен ще му направя път. Нарушението си е негово, а на мен няма да пречи, защото така и така ще бъде по-бърз. Ти като искаш пречи и изнервяй останалите водачи, само че след това като те изпреварят рисково твоя живот ще е застрашен. Твоя и на твоето семейство.

    Коментиран от #22

  • 20 Morgoth

    22 18 Отговор

    До коментар #13 от "АГУ":

    Не пич, ще се преместиш с подвита опашка когато видиш фаровете на S-класата отзад. И между другото, ако си решил да спазваш закона ще караш в най-дясна свободна лента, защото там така пише.

    Коментиран от #34

  • 21 хахах

    7 13 Отговор

    До коментар #16 от "Общественик":

    Аиде още един дето хем ре чете хем и на моралисти се прави абе смешка точно така е както съм го написал проблема е мой с колко как и къде ще карам ти кой беше че да казваш кой какво ще прави и я сподели ти правилника спазваш ли го на 100% много силно се съмнявам че даже го знаеш както трябва

    Коментиран от #25, #26

  • 22 хахах

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    Точно така аз лично съм на същото мнение само че заради такива като ОБЩЕСТВЕНИК стават катастрофите
  • 23 Конентар

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "хахах":

    Селянин
  • 24 Един друг

    26 9 Отговор

    До коментар #18 от "Morgoth":

    Каква е тая трънка глог, дето си я написал таман няколко пъти? Изобретателят се казва Гастон Глок. Аз пък съм с H&K, та да правя ли път на всякакви пишман бабаити със заешки сърца? Всички са големи ербапи, всички скъпи коли карат, а после реват и викат полиция, вадят медицински и т.н. Жалка родна картинка...

    Коментиран от #45

  • 25 Замисли се

    17 4 Отговор

    До коментар #21 от "хахах":

    Не е само твой проблем къде и с колко ще караш. Не е само работа и на КАТ да ти прави забележка, не е само на КАТ работа да следи дали спазваш правилата. Идеята на камерите и глобите не е да си караш както искаш и да си плащаш,а да караш според правилата. И... от къде познаваш№ 16,та твърдиш,че не знае правилника за движение?. Ако си от страната на човек пострадал от пътен идиот,ще си по-нетърпим към идиотите. Прав си за едно: път трябва да им се дава, за да не пострадаш.
  • 26 Замисли се

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "хахах":

    Не е само твой проблем къде и с колко ще караш. Не е само работа и на КАТ да ти прави забележка, не е само на КАТ работа да следи дали спазваш правилата. Идеята на камерите и глобите не е да си караш както искаш и да си плащаш,а да караш според правилата. И... от къде познаваш№ 16,та твърдиш,че не знае правилника за движение?. Ако си от страната на човек пострадал от пътен идиот,ще си по-нетърпим към идиотите. Прав си за едно: път трябва да им се дава, за да не пострадаш.
  • 27 хахах

    2 3 Отговор
    Гражданин
  • 28 хахах

    10 2 Отговор
    Това беше идеята на целият коментар че е по добре да дадеш път просто никой не го е прочел до край освен теб и както съм написал абсолютно никой не спазва правилника на 100%

    Коментиран от #29

  • 29 Замисли се

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "хахах":

    Прекрасно е ,когато хората си си говорят и се разбират. Бъди здрав!
  • 30 селяк

    4 9 Отговор

    До коментар #13 от "АГУ":

    Ама много лошо бием чиче
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Еретика

    10 0 Отговор
    Правилно КАТ щял да провери,ами кого известният неизвестен извършител.Ако случайно станат официално известни няма да се учудя че са полицаи.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Спиро

    25 2 Отговор

    До коментар #20 от "Morgoth":

    Ако карам с максималната разрешена скорост и имам да изпреваря някой, обикновено го правя.
    Ама това, че някакъв тъпанар с S-класата си решил че ще кара с 200, и ми светка от половин километър.... проблема си е негов, а и на пътната полиция, която е изпуснала юздите от отдавна.
    Келешлъка води до келешлък.
    Скъпата кола не означава че си освободен от ангажимента да спазваш закона. Въпреки, че в България точно това значи.

    Коментиран от #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ФОЖ

    9 1 Отговор
    Закона категорично забранява движението на 2 или повече автомобила "в ескорт", с изключение на колите на НСО. Въпреки това ежедневно сме свидетели как разни неуки и тъпи селски "шефчета" си разиграват коня по пътищата, под носа на МВР.
  • 38 само бой

    1 13 Отговор

    До коментар #35 от "ЯНИ":

    Психично болните типове са същите селски бекове дошли от селата да се правят на софиянци. Но е похвално ,че си знаеш мястото и обиждаш себеподобните селяци.
    Ще ми кара някой от пред и няма да ме пусне защото така е решил , ама не е познал , последния такъв който ми се направи сигурно още го боли главата.

    Коментиран от #67

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мъка,мъка....

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Ой":

    Който много бърза на два метра дълбочина се паркира.....Затова има Ред и Закони в Белите държави!!!!За да стане и България бяла държава много още ,,опушени" Българи, трябва да дадат фира по шосетата!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 onq s konq

    3 4 Отговор
    Принципно стилът ми на каране е СЪОБРАЗЯВАНЕ С ДАДЕНОСТИТЕ НА ТРАСЕТО И НАСИТЕНОСТТА НА ТРАФИКА и чак след това с МАКСИМАЛНО РАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ.Естествено че ми се е случвало в стеснен участък като въпросният в статията да виждам фарова в огледалото и моментално се изнасям плътно в дясно.Правя го обаче не с мисълта че някой ме "ИЗБУТВА" от платното,а защото преценявам че скоростта на изпреварващия ме е ненужно рискова и не си струва изпреварването,след като напред има цяла върволица от коли.Стъпи ли обаче БМВ-то на нормален път без НЕРАВНОСТИ,без проблем стрелката отива на 200 и ако някой ми кара по средата,изобщо не се замислям да го отрежа от дясно!
  • 43 будист

    8 1 Отговор
    проблема е, че българинът гледа да не се мине и да не настине. Малко толерантност, без да се гледа в чуждата паничка и ще видите как ще се чувствате по-спокойни и ще живеете по-дълго. В случая това важи с пълна сила и за изпреварения и за изпреварващия
  • 44 Аз бре

    9 0 Отговор
    Като чета коментарите, сякаш половината сте с подарени книжки !
    Преди ремонта има знак край на магистралата ! Което ще рече че аварийната лента вече не е такава ! Винаги съм се чудил на такива "регулировчици" - нема па да го пусна, ще си седи зад мен ..
    Очевидно е какво става, да не говорим че има и случай на катастрофи !
    Пускай го да върви на м@йка си в п****, и така .. Е га не седна да наливам нерви на някой,регулировчик да ставам, че и опасност за себе си да създавам .. Да заминава там да се размазва и толкова !
  • 45 Morgoth

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Един друг":

    Аз пък съм с луксозна кола и нерядко правя път на шкодички, които искат да карат по-бързо от мен.
  • 46 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Спиро":

    Ако имаш да изпреварваш няма друга причина, освен келешлък за да ти светят отзад. Въпроса който се дискутираше е за пречене просто за идеята, защото си с максималната скорост и съответно трябва да караш в най-ляво и да спираш всички останали, понеже аджеба ти си отговорен гражданин и приемаш налагането на закона като собствено задължение.
    На филмчето се чуваше диалог от сорта:
    - Пусни го, бе като иска да ходи - казано от пътника
    - Как ще го пускам този идиот, има си ограничение! - казано от жената шофьор
  • 47 Morgoth

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Abe ganiovci":

    Карал съм в Германия - там рядко някой ще тръгне да те изпреварва на забранено, но и никога няма да видиш някой да кара в лява лента и да не се измества когато зад него идва по-бърза кола. Там също използват ляв мигач за подсказка и присветване за съвсем заблеялите се.
  • 48 Васил

    11 0 Отговор
    Аз карах в същия участък в петък вечер,посока София.Ограничението е 90 км
    За София е още по тясно,и на мен ми присветкаха но няма къде да се отбия,а карах с 100 км.Просто трябва да си спазваме знаците.
  • 49 майна

    1 3 Отговор
    Кои сте вие да решавате кое е правилно и кое не , ами ако някой умира в бързащата кола. Има полицаи ,те да се оправят и да преценят. Аман от разбирачи БГ.

    Коментиран от #54

  • 50 anonimen

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ако можеш да ми намериш това за такава цена ще намеря начин да се свържем.
  • 51 Дионтей

    1 1 Отговор
    Интересно ми е защо смятате аварийната лента в случая също, че е аварийна. По тази логика изпреварващата лента трябва да се използва пак за изпреварване, както си е по принцип.
  • 52 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "хахах":

    Не си съвсем прав. Гражданското общество осъществява някакъв минимален контрол. То затова и се хвърлят боклуци и фасове на улицата, коли запушват цели тротоари, правят тъпи катастрофи и т.н. - защото ако направиж забележка на някого, веднага чуваш "ти к'ъв си, че ми правиш забележка", "ще правя каквото сиискам" и прочие. По твоята лигика трябва или на всеки метър да има ченге или да разчитаме само на случайното съвпадение, че точно в момента на нарушението, (каквото и да е то) там ще има милиционер. И всичко ще ни е пост-фактум - като убият някого на пешеходна пътека ще се правят акции, като с летните гуми затворят през февруари някой проход и всички подобни - защото "ти не можеш на мен да ми кажеш".

    Коментиран от #60, #76

  • 53 Митко

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "хахах":

    Това че някой ще с носи отговорността (ако въобще я понесе) СЛЕД като убие човек в катастрофа едва ли ще възкреси мъртвия, нали? Ако ще и после да лежи доживот виновния.Тези ограничения са
  • 54 anonimen

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "майна":

    Как пък в тая страна всички умиращи се возят само в коли от по 400 и нагоре коня? Не че не може да има и такъв изолиран случай, но всеки път като замигат отзад да возят родилка и умиращ ... И както колегата по-горе е писал, няма на всеки 100 метра да има ченгета я, нали от нас трябва да им дойдат заплатите.
  • 55 Веселин

    2 3 Отговор
    H е може да караш със 100на магистрала в лентата за изпреварване,всички нови и скъпи автомобили.се движат с 200.

    Коментиран от #62

  • 56 Лимонад

    2 3 Отговор
    Драги, повечето говорите за едно и също но погледнато от едната страна само . Истината е че трябва да има толерантност, но както трябва толерантност към тоя с трошката , така и към тоя дето няма никакви умения да кара.. но трябва и към тоя който някой път бърза... иначе се получава филма - ма аз по светкането не те разбрах че бързаш или че имаш проблем или че просто ти е важно или каквото и да е друго... и се почват нервни изблици и се приравняваме по ниско от животните. Като виждаш че пречиш - пусни го да ми Ава , кво раздаваш правосъдие? В качеството на какво ? Другия път като ти бързаш - и пред теб е някой дядо - ще го изчакаш ли ? Или пак ще раздаваш правосъдие ма тоя път ти ще си прав?

    Коментиран от #59, #77

  • 57 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    Пич, "изпреварващи те" не са ли СЪС СОФИЙСКИ НОМЕРА ?
  • 58 Nasko

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "АГУ":

    И после да не се чудиш,като ти разбият кратуната!
  • 59 Stif

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Лимонад":

    И понеже бърза трябва да НАРУШАВАТ правилника. ?
    Лимонадо, лимонадо,
    С тиквеници като тебе сме стигнали до тук!
    Два огромни мерцедеса своеволничат по пътищата,а ти смяташ примерно, че возят пациент за Перото.
    А не бързат ли за чалгата в София.
    За спешни случаи има линейки.
    Скапан коментатор си ти. Келеш като мутрите от мерцедесите.

    Коментиран от #78

  • 60 хахах

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Митко":

    Нещо не си ме разбрал .Но отговори ми на един въпрос защо не би направил място на някой който се движи с по висока скорост от твоята .Че ти ако седнеш да се занимаваш с всеки хвърлил фас ,боклук и не спазващ правилника няма да ти остане време да мигнеш още повече аз ти пенчо и баба му не може да съдиме хората защо правят това и онова нямаме това право иначе стават побойща и катастрофи защо е нужно ,като само трябва да дадеш десен мигач и да се прибереш.Някъде по на горе някой беше писал за Германия и найстина е така там всеки прави път а ти карай с колкото искаш не застава пред теб и да ти обяснява че има ограничения просто се обажда по тел. и информира какво е станало и толко НО не в БГ-то не може да те изпреварят иначе ще те помислят за балък а ти видиш ли си тарикат най голям е от там идват всички проблеми
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 не е лесно да си прост

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Веселин":

    няма как да е ограничението 140 и да карат с 200 ако ще колата да ти е 2050 и 800 коня !!! за това са тея ограничение , да направят глобита като в гърция да видим как ще карате с 200 кретени!

    Коментиран от #79

  • 63 АГУ

    4 4 Отговор
    Който има хубава и мощна кола ще си я кара и кефи! А хейтарите затова няма да имат никога пари, заради мисленето им! И да попитам някои които много хейтват “ някога карали ли сте кола 600кс.?”

    Коментиран от #66

  • 64 не е лесно да си прост

    0 1 Отговор
    в неделя се пребирам от морето 3 катастрофи на прави участаци !!!
    Искам да ми кажете в дястана лента се кара от 80-110км в час а в лявата лента от 120-200+!!! така каква е средната скорост с коята трябва да се кара?
  • 65 АГУ

    3 4 Отговор
    И още нещо, тези безумни ограничения са от времето когато се караха Зазовете, Москвичите, Трабантите и т.н. Човек трябва да върви с времето, защото времената се менят! Говоря най вече за извън населените места и разберете ,че не винаги бързото шофиране е ОПАСНО шофиране!!!
  • 66 Един друг

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "АГУ":

    Голямо кефене пада тук, явно. Що не ходите да се кефите с тези сорости на юг в Гърция или на запад в Сърбия? За Франция или Холандия не говоря даже...

    Коментиран от #80

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ОТ ТАЛПАТА

    5 1 Отговор
    ЗАБРАНЕНО Е ИЗПРЕВАРВАНЕТО НО КАРАМЕ ПО СРЕДАТА НА ДВУЛЕНТОВ ПЪТ...ДОБРЕ ДЕ...КОЙТО ИСКА ДА ИЗПРЕВАРВА В АВАРИЙНАТА ЛЕНТА ДО ГО ПРАВИ(ТОЙ СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА, А ТИ УМИШЛЕНО ДА МУ ПРЕПРЕЧВАШ ПЪТЯ И ДА СПОМАГАШ ЗА НЯКАКЪВ ИНЦИДЕНТ....НЕ ГО РАЗБИРАМ
  • 69 Расулюлах

    2 1 Отговор
    Воина не ви трева сами ше се погубите
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Расулюлах

    4 1 Отговор
    Ганьо да път да мина е ...ааа нема ти дам път наиш кои сам аз а?имам будка за весници у чишнигирово .....следва засичане и ритници по ганьо а ганьо вие че немало държава и е виновна тиквата щото тои докарал мутрите отново на улицата и ганьо търси свидетели че е бит и то ама много зверски и немало закони тука
  • 72 бай онзи

    2 4 Отговор
    крайно време е да почнат да се събират зверски глоби от светкащи помиари както е в Германия. А за другото, купувайте си дърти по-големички джипове и нека се пробват да ви натискат...
  • 73 S63

    2 2 Отговор
    Аз светкам щото не гледат и не знаят кво правят, ровят си в телефоните например!
  • 74 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "АГУ":

    Ти колега си предпоставка за ПТП като не даваш път защото този който го иска ще тръгне да прави безумни маневри ат дясно в аварийната ще.мине така или иначе пред теб ще се.започне гонене засичане със скорост над 150-170 с която застрашаваш останалите участници в движението което най голямата глупост
  • 75 Факти

    0 0 Отговор
    Какво става ,или случая се потули вече
  • 76 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Митко":

    Гражданският контрол се осъществява с помощта на органите на реда. Гражданите се обаждат и полицаят идва да глоби провинилият се.
  • 77 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Лимонад":

    Много си прав, проблема обаче е, че всеки едни, независимо колко бързо кара смята всички каращи по-бавно за мухльовци, а всички каращи по-бързо за убийци. А под толерантност се разбира "аз ще си карам както си знам (например бавно и между лентите), а тези на които преча трябва да проявяват толерантност и да не показват по никакъв начин, че са недоволни".
  • 78 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Stif":

    Един път си направих експеримента да карам спазвайки всички знаци за ограничение, включително и да следя кога са минали 2км от знака, ако няма знак, който да го отменя.
    Резултата беше, че постоянно ме изпреварваха и създавах колона зад себе си. Разбирай - пречех на движнието.
    Дали е правилно или не е много дълга тема, но масовият шофьор в България не спазва ограниченията, така че е много малко вероятно ти да го правиш, че и да раздаваш морал по темата.
  • 79 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "не е лесно да си прост":

    Погледнато спрямо стандарта на живот в страната сигурно имаме най-високите глоби и това не е помогнало. Но като говори за скорост от 200км/ч, колкото и разни хора да се пънат това е много голяма рядкост и обикновено се прави в много малки отсечки само с цел шофьора да се изфука пред пътника колко му е бърза колата.
    Аз на магистрала карам 130-160 и колите които ме изпреварват са много малко, а разликата в скоростта е не повече от 10-20км/ч. Хора каращи с 200 има основно в интернет. Колкото и добра да ти е колата това е некомфортна скорост, която изморява и изнервя шофьора, а пътниците се лашкат по завоите.

    Коментиран от #82

  • 80 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Един друг":

    В Сърбия най-големия кеф е да пуснеш круиз-контрола на максимална разрешена скорост и да се кефиш на празната магистрала и спокойствието. Всичко над 130 изисква повече внимание при шофиране и води до по-голяма умора у водача, а тръгнал ли си през Сърбия обикновено означава, че цял ден ще си зад волана.
    И за да не си помислиш, че не съм разбрал какво имаш предвид ти давам няколко причини да спазваме ограниченията в Сърбия:
    - не познаваш пътя и не знаеш къде са стандартните камери
    - не познаваш нравите и не знаеш кога и как полицая ти казва, че можеш да минеш с "почерпка"
    - трябва да платиш не когато се прибереш у дома и пуснеш компа, а на място да търсиш банка, което може да ти коства часове, което да си разбие цялата програма на пътуването
    - много вероятно е да си извън работното време на банките, тогава става още по-зле
    - високата глоба? Не, по-скоро незнанието колко е глобата. Наскоро писаха за българин спипан с 240 в Хърватска и колко са го одръстили, изчислих че глобата тук би била по-висока.

    Коментиран от #81

  • 81 smeh

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Morgoth":

    Българите сме интересно племе, караме със 120 на магистралата и с 200 по останалите пътища.

    Отделно пък магистралите ни са едни...в дясната лента на Тракия след Пловдив не се кара. Минеш ли в ляво те застигат "карачи" с 200, та почваш и ти да караш с толкова. И гледаш 200м напреде като орел, да не вземе някой да се престроява, че пушат накладки и се споменават майки. Та тоя селски калдъръм с две ленти, абсолютно не отговаря на критериите за магистрала и безконфликтно пътуване дори и по правилник.
  • 82 AMG

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Morgoth":

    Явно нямаш голям опит с колите и не си карал наистина мощни и бързи коли. Моята е блокирана на 310 и скорости от 250 се усещат като при 150 на една нова КИА например!!!