13 Юни, 2018 14:40 3 167 10

25 г. затвор за трима, крали тръби от ВиК-Добрич

  • вик-
  • тръбопровод-
  • добрич-
  • тръби

Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани в 15-дневен срок

Окръжният съд в Добрич постанови по 10 години "лишаване от свобода" за двама от подсъдимите по делото за кражба на тръби от водонапорния тръбопровод "Водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав".

Силистренецът Р.Г., сочен от прокуратурата като извършител на деянието, и софиянецът Ст.К., подбудител и помагач, ще изтърпят наказанието при първоначално строг режим.

Съдът постанови и конфискация на лично имущество и на двамата - жилища, поземлени имоти, автомобили, парични средства. Третият подсъдим - Кр.Ц. от столицата, посочен като помагач, ще изтърпи 5 години лишаване от свобода при общ режим, обяви съдебният състав.

Окръжният съд призна тримата за виновни, че в съучастие помежду си в периода ноември 2011-март 2012 г. са отнели 27 869 метра стоманени тръби от "ВиК"-Добрич. При кражбата, която е в особено големи размери, на територията на областите Добрич и Силистра тръбите са били изкопани и демонтирани с посредственото извършителство на други четирима души, като е използвана тежка земекопна техника, моторни превозни средства, оксижени, резачи, бутилки с пропан-бутан и други, посочи съдът.

След множество експертизи и разпита на повече от 100 свидетели, Окръжният съд определи тримата солидарно да заплатят на ВиК-Добрич 6 695 708 лева имуществени вреди плюс лихвите.

Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    тия само брали метал, той си бил там само го ровят и подават!
  • 2 гост

    6 1 Отговор
    Добре, осъдени, ама защо ом отнема 7г. да докажат нещо, за което очевидно са виновни? Ами ако е сложно дело 20г. ли ще им отнеме? Ами потърпевшите колко могат да чакат и няма ли да фалират при кражба за милиони, без каквато и да е възможност за възстановяване на откраднатото?
  • 3 обикновен Бг

    9 0 Отговор
    25 години ,че са крали тръби, А 2 ГОДИНИ ЗА УБИТИЯ ПОЛИЦАЙ .
    .
    БЪЛГАРСКА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА !?!
  • 4 незнайко

    4 0 Отговор
    ВиК едва ли щяха да ги изровят. Това са старите тръби на никого ненужни ! Щяха да си стоят под земята !!! Сега обаче, ВиК-Добрич решава, че им е нанесена щета за 6 695 708 лв. НЯКОЙ НЕ Е ПОЛУЧИЛ ДЯЛ ОТ ПЕЧАЛБАТА !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДДД

    3 0 Отговор
    е тия са българи
    сиган такава присъда ? НЕ МОЖЕ ДА ИМА
  • 7 Местен

    3 0 Отговор
    Адвоката е хитър на Апелативен-Съд ще падне делото.

    Брат му на абогада е прецедател на Апелативен-Съд Варна Дур Аджик нищо страшно няма.
  • 8 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    Тъй-вярно ! Разбрах ! Човек убивам, но тръба не барам. Разбрахте ли сега Дами и господа ? Първо убивате човека и после му крадете парите и часовника. Ще се разминете с 4-5 годинки за убийство.
  • 9 Жечева

    2 0 Отговор
    Адвокат по делото е Милен Янков от град Добрич .
  • 10 Прокурор

    2 0 Отговор
    Тоя адвокат много лъже има стотици Завлякани с Пари негови клиенти които се спукват да пускат жалби и дела срещу него.

    Няма спечелени до момента нито едно дела ; само губи дела и се смее. Пари не Връща...