27 Август, 2018 22:01 1 633 4

Вандали вилняха с брадви и чукове в Център за деца с аутизъм

  • вандали-
  • деца-
  • център-
  • аутизъм

Вандали са влезли в Центъра за деца с аутизъм в Плевен и са трошили стени и врати. Извършен е и опит за палеж. Инцидентът е станал в нощта на 24 срещу 25 август, съобщиха от сдружение "Аутизъм днес".

Центърът се намира в сграда, предоставена от Община Плевен с решение на ОбС-Плевен, която се ремонтира от Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ и сдружение „Аутизъм днес“ само с помощта на дарения, пише offnews.bg.

„Не можем да си позволим охранителна система за цялата сграда. Вандализмът е извършен в частта от сградата, в която няма СОТ", обясниха от сдружението.

Според специалисти вандалите са познавали добре сградата.

СОТ има в частта от сградата, в която са поставени строителните материали за ремонта.

От сдружението призовават плевенчани и всички, които могат, да помогнат да продължи изграждането на Центъра и децата с аутизъм в Плевен и региона да имат място, където да получават висококачествена терапевтична грижа и шанс за социално включване в обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малка шишка

    42 0 Отговор
    Ще вилнеят, що не?То държава няма на всички нива.Има само НАП, КАТ,електро, вода......... да ни прибират кървавите пари, ама да получиш защита..... ела да видиш!
  • 2 Pleven

    24 0 Отговор
    Тия пък от СОД и те...,ако вземат да охраняват и другата част от сградата безвъзмездно да не се набутат нещо.Сакън!Сотаджии,хубаво смятайте квадратурата да не се прекарате.
  • 3 ванката

    21 5 Отговор
    на герб електората никой неможе да ги закача щом им се вилнее ще вилнеят само някой да посмей да им държи сметка и държавата веенага ще застане срещу него ... това е задачата на герб да накара населението да се чуства незащитето и страхливо за да могат да правят каквото си искат началниците отвъд океана!!!
  • 4 Браво

    2 3 Отговор
    Тц, не вярвам, има нещо гнило в тая сграда, дето ремонта и струва, колкото Соросоидната реклама по радиото на сорос.!!! Явно прикриват, гепеното!!!!
    Соросоидите са крадливи гадове!!
    Тц, тц , не им вярвам!!!