3 Септември, 2018 08:19, обновена 3 Септември, 2018 08:33 18 023 49

Освободиха Вълчо Арабаджиев срещу 20 000 лева

  • вълчо арабаджиев-
  • парична гаранция-
  • ветко арабаджиев-
  • пране на пари-
  • ддс измами
Освободиха Вълчо Арабаджиев срещу 20 000 лева - 1
Вълчо Арабаджиев-младши с родителите си - Ветко и Маринела

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо-младши, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция. Това беше решението Вилислава Ангелова от спецсъда.

Заседанието започна в 17:00 часа в неделя, макар прокуратурата да обяви, че ще е в понеделник. Съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане тайна, защото имало приложени "специални разузнавателни средства". Искането било по настояване на защитата на Арабаджиев.

Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които управляват счетоводни къщи, бяха арестувани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу парични гаранции 20 000 лева.

Вълчо Арабаджиев е обвинен за пране на пари, а Кирилова и Караянева - за укриване на данъци.

Изненада за защитата се оказаха 20-те тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

За да пусне от ареста Вълчо Арабаджиев, съдия Ангелова изтъкна мотив, че няма доказателства младежът да е знаел дали родителите му се занимават с нещо незаконно, защото учил в Лондон, допълват от "Канал 3" по случая.

Прокуратурата е представила справка от НАП за доходите на семейството за предишни години, които възлизат на 25 млн. лева, но били законни пари.

Колкото до двете счетоводителки - за тях има косвени доказателства да са участвали в престъпната група, но няма опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

Решението на съдия Ангелова не е окончателно и се очаква прокуратурата да го протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    84 3 Отговор
    Ще стане много шум за нищо. Където е текло пак ще тече.
  • 2 Ссссссс

    60 11 Отговор
    То е ясно, но можеш ли да си кръстиш детето ,,Вълчо".

    Коментиран от #3, #4, #8, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 йокооно

    36 6 Отговор
    Ветко брато, да се казваш Ветко :))) А детето ти да е вълчо, докато жената ти е Маринела...егаси семейството. Дано ги заключат за много десетилетия!

    Коментиран от #35

  • 7 Bingo

    43 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тези, кажете какво стана с раследването за 17-те жертви от катастрофата. Преди 10 дни писах за това как ще се спретне подобна акция за отклоняване на вниманието от катастрофата и тя вече е факт. В тази скапана държава всяко чудо е за три дни.

    Коментиран от #46

  • 8 те ми да да ама не

    41 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ссссссс":

    А да си кръстиш хотела Маринела!?
    Иначе следващата стъпка на съда по нова българска традиция е да пише Вълчо социално слаб да му намали гаранцията на 1000 лв и да го пуснат да драсне при мама и тате ! Накрая едни кинти, ще бъдат разпределени и постаруму всичко свършва, като в любовен турски сериал !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 No name

    31 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ссссссс":

    Вълчо все пак е чисто българско име. Може би си мислите, че по-добре е да се казва Джон дейвид Азис и т.н.

    Коментиран от #44

  • 11 No name

    17 3 Отговор
    Вълчо все пак е чисто българско име. Може би си мислите, че по-добре е да се казва Джон дейвид Азис и т.н.
  • 12 Шаран БГ

    24 0 Отговор
    Защо да не го освободят младежа - той нищо не знае, нито е чул, още по-малко видял!?? Учил у Лондон, за да дойде в България и да я" оправи", я като министър на пътищата и кривите пътеки , я като министър на финансите ... Защо не ??? Тези дето я "оправят " сега , да не са нещо по-вече от него? Интересно ми е, от кое джобче е извадил тези стотина пенсии на баба ми,/ за гаранция, че няма да отиде при мама и тати/ които и са за 8 години напред - ако не отиде на екскурзия някъде с автобус, естествено !!А името си му е много хубаво българско име : ВЪЛЧО, ВЪЛКО, ВЪЛЧАН, ВЪЛКАНА ...и прочие производни! Е, друго си е да се казва я Вентилатор, я Башибозук, я Вагинян ....както ги има в "странните български имена"........ Тогава вече ще има много издържани във всяко отношение коментари ........
  • 13 Едо

    5 0 Отговор
    Вижда се, че ние, българите, сме готови ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ. От 5000000 човека - 50000000 мнения.
  • 14 Сссерем

    18 2 Отговор
    А щерката да не се казва кума лиса?
  • 15 Голям Слон

    29 1 Отговор
    А как трябваше да стане? В България всичко е въпрос на пари: имаш пари - правиш каквото искаш и излизаш от ареста. Нямаш пари - търкаш наровете и лежиш в затвора. Вълчо не знаел, че 2.5 милиона евро в сейф на негово име може да са от престъпна дейност :-)))) Вълчо е бил в Мадаскар и Ташкент, когато баща му не плащаше на хората, които му построиха хотела в Пампорово. Дали, ако не платиш някакви пари, то същите (спестени) са от престъпна дейност? А колко ли още хора е завлякъл най-вероятно не помни даже самия помак-барман Ветко.
  • 16 jforfk

    25 0 Отговор
    Само едно е мога да разбера ... Намират 10 млн. в брой. 25 млн. в сметки и кой зае колко още пари и слагат гаранция от ... 20 000. Ами който има 35 млн. дали 20 000 ще гарантират неговото представяне пред съда. Не е ли много по-добре при налични 35 млн гаранцията да е поне 30 млн? Като внесе 30 млн. гаранция едно е сигурно: няма да избяга. Щото трябва да ги прежали.

    Коментиран от #25

  • 17 гост

    34 3 Отговор
    Съдия Ангелова...колко пари прибрахте под масата за да пуснете маминото синче навън ми е въпроса !!! Колко пари струва вашата душа ???
  • 18 гост

    9 0 Отговор
    Няма кво да се коментира. Атовете като се ритат..........
  • 19 аман вече

    20 0 Отговор
    бълха го ухапала,толкова сигурно сттруват гумите на колите.....
  • 20 Селяка

    23 3 Отговор
    Вълчо, Ветко, Бенчо, Генчо, Цоньо, Гуньо, Муньо .....само селяци със селски имена са "успелите" в България! Отзвук от времето, когато интелигенцията бе избита, а власта дадена на народа. Ужас, някои неща не се променят и след 70 години

    Коментиран от #21

  • 21 Селяка

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Селяка":

    *властта
  • 22 джото

    16 0 Отговор
    Когато учих в град Девин,учителя по математика имаше двама сина,които се казваха-ЛЕНИН и СТАЛИН!Коментара оставям за ВАС!
  • 23 перко

    8 0 Отговор
    под гаранция от 10милиона и 20хилки
  • 24 minchominchew

    3 1 Отговор
    koi-se-e-obadil-da-pusnat-dwete-schetowoditelki-e-i-toi-w-igrata-i-sega-dwete-kurwetini-sche-skrijat-mnogo-raboti-a-i-sadijata-e-guchnal-mnogo

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 JUMP

    16 0 Отговор
    Прокурор Гешев бе много убедителен тези дни, а то какво стана двадесет тома доказателства и нито едно читаво. Поредната пушилка за тоя дето духа и поредното откроняване вниманието на данъкоплатеца. Труди се брат "българино" и мисли за Терминал 2, защото в нашата Родина има място само за избрани хора...... Плащай данъци безспир, винетки за хубави пътища, застраховки на знайни и незнайни Дружества.... Бъди "щастлив"....
  • 27 Гост

    13 0 Отговор
    Каква изненада! Утре няма да го намерят в къщи и започва старата песен : "ние ги хващаме, съда ги пуска" :) Защо не му дадоха 20 хилки за билет към островите вместо да му искат такава смешна гаранция. Горкия не знаел от къде идват милионите които харчи :))))))))))) Румънците преди години го направиха най-добре - на стадиона и калашника игра.
  • 28 Ivan

    9 0 Отговор
    Модератора, защо триете мнения които не са обидни? Цялата работа е за да му вземат едни пари, може би хотел или завода. Когато си плати цялата дандания ще приключи тихомълком.
  • 29 Антон

    12 2 Отговор
    За мен вариантите са два: 1.Боко постепенно пречупва каналите за финансиране на бсп-то. 2. Някой се е огледал в бизнеса на тези селтаци, и сега ги мачкат за да вземат каквото могат. Онзи гешев да не ми обяснява че от началото на годината ги разследват , особено за такива серизони предтъпления. То едно пиянско сбиване отнема на дознателите месеци какво остава за такива мащабни схеми. Важно е да има зрелише.
  • 30 stanisha

    13 1 Отговор
    Невнесените данъци на измамниците Арабаджиеви може да се окажат 500 млн лев и с тези държавни пари да е изграден хотелският им бизнес . Защото още по времето на Станишев 2005-2009 г е имало разследване на ГДБОП и Икономическата полиция срещу Вълчо Арабаджиев и зациклило. Става въпрос за 70-страничен доклад, адресиран до Румен Петков и премиера Сергей Станишев. В него се съобщавало, че туристическият бос е отклонил 150 милиона лева от неплатен ДДС. Твърди се обаче , че папката е била покрита.
  • 31 Шаро

    9 2 Отговор
    Аз ако съм на мястото на Ветко ще платя на украинец да свитне "тиквата" и останалите 239 мутри в НС ще се наакат от страх! Тези акции са отклоняване на вниманието защото работата с магистралите на Боко много яко се размириса. Обичайни милиционерски похвати.
  • 32 Реалист1

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "minchominchew":

    Нямаш ли интервал бе!

    Коментиран от #39

  • 33 КОК МАЛАК ДИК

    8 0 Отговор
    e как 20 бона гаранция като имали 10 милиона , поне 5милки трябва да е гаранция, те за не правилно паркиране ти лепкат 100 бона гаранция
  • 34 Делипеев

    7 1 Отговор
    Браво, на спецсъда! Поддържа цялостната репутация на съдебната ни система!
  • 35 дхсф

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "йокооно":

    Не се казва Ветко, а Вълчо - както и синът му!
  • 36 ха ха ха

    10 0 Отговор
    20 бинки са му джобните за седмицата...
  • 37 охлюв

    7 0 Отговор
    Пуснаха го да укрие останалите мангизи!!!!
  • 38 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    Ветко стана завеса на Своге.
  • 39 Като домакин

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Реалист1":

    А ти нямаш ли въпросителна?
  • 40 комбат 18

    3 2 Отговор
    Гнусни червени боклуци, жалко, че нищо няма да им направят, след като си платят ще ги оставят на мира и за вбъдеще да не забравят да се отчитат на партията.
    Лошото е, че ги тръсят за укриване на доходи, не от държавата, а от БКП Кукловодите.
  • 41 безпомощен

    7 0 Отговор
    В мотивите към съдебното определение съдът е записал, че "..Вълчо Арабаджиев през по-голямата част от съзнателния си живот е живял извън България и можело да се допусне, че не може да знае или да предполага какъв е произходът на парите на родителите му, които той е съхранявал в банкови сейфове на свое име..." Е бива бива, мазно ама това е безобразно. Прокурор Гешев да си подаде оставката, явно е че всичко е скалъпено...ПФУУУУ...
  • 42 Искаме го за министър председател

    3 0 Отговор
    Като тиквата -поне 3 мандата. Може и пресидент...вълчо вълчоо мама
  • 43 oli

    4 0 Отговор
    Като я гледам майка му не е много сигурно, че бащата е Ветко.
  • 44 Грую

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "No name":

    Лоши имена няма, но за съжалени има лоши хора, а кой е "лошият в страшния филм" тук явно тепърва предстои да се изясни, заиграе ли обаче някъде държавната тояга значи на дебело е работата. По-важното в момента е друго след като държавата си прибере парсата, а тя ще го направи за това трябва да сте сигурни дали ще останат пари за работниците на предприятията, които въпросните личности стопанисват?
  • 45 1234

    5 0 Отговор
    Значи за Иванчева окови киснене на улицата и 3-и месеца арест без обвинение,а за Вълчо 20 бона и спане в къщи на другия ден.
  • 46 МАД

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Bingo":

    МНОГО СИ ПРАВ
    ВИНАГИ Е ТАКА.
    ТАКА БЕШЕ И С ТРАГЕДИЯТА В ХИТРЕНО
    ГЕРБ И БОЙКО ВИНАГИ СИ ИМАТ ДЕЖУРНИ, КОИТО КАТО ОТМИНЕ ВСИЧКО ПАК СИ ЛАПАТ ЖЕРТВИЧКИ
  • 47 МАД

    1 0 Отговор
    МНОГО СИ ПРАВ ВИНАГИ Е ТАКА. ТАКА БЕШЕ И С ТРАГЕДИЯТА В ХИТРЕНО ГЕРБ И БОЙКО ВИНАГИ СИ ИМАТ ДЕЖУРНИ ЖЕРТВИЧКИ , КОИТО КАТО ОТМИНЕ ВСИЧКО ПАК ПРОДЪЛЖАВАТ ДА АПАТ
  • 48 Едо

    1 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ БУЛАМАЧ! И Т. Н. КОМЕНТАТОРИ-БУЛАМАЧИСТИ! И ВСЕКИ БЪРКА БУЛАМАЧА В КОЧИНАТА ПО СВОЙ ВКУС! ТАКА БИЛО, ОНАКА БИЛО! ПРАСЕТАТА- ДОВОЛНИ, СВИНАРИТЕ-СЪЩО! Е, И КАКВО, НАПЛЮСКАХТЕ СЕ! СЕГА ЧАКАТЕ СЛЕДВАЩАТА ТЮРЛИЯ! И ЩЕ Й СЕ НАХВЪРЛИТЕ И НА НЕЯ! И ПРАСЕТАТА-ДОВОЛНИ! И СВИНАРИТЕ-ПРЕДОВОЛНИ! А НИЕ СЕ ЧУДИМ, КОГА ВСИЧКИ ТИЯ, ЩЕ СТАНАТ ГОТОВИ ЗА НОРМАЛНА ДУХОВНА ХРАНА! ДА СЕ ВТАЛЯТ ОТ ДЕБЕЛИТЕ СИ ТУЛУМИ, ДА СВАЛЯТ МНОГОТО ИЗЛИШНИ КИЛОГРАМИ, ЧРЕЗ УСИЛЕНИ ДУХОВНИ ТРЕНИРОВКИ, ТА БЕЛКИ СТАНАТ ГОДНИ ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ! КОЛКО ИНДИВИДА РАЗБРАХА, ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?! ЗНАМ, ЧЕ МНОГО СВИКНАХТЕ С МРЪСНАТА, ОСРАНА КОЧИНА! НО, Е КРАЙНО ВРЕМЕ, ДА СЕ СЪБУДИТЕ, ЗАЩОТО КАСАПИТЕ ОТДАВНА СА НАТОЧИЛИ КАСАПИТЕ СИ НОЖОВЕ И ЩЕ ВИ РАЗФАСОВАТ ЗА ПРОДАЖБА В ЗАПАДНА ЕВРОПА! ЗАПАДНА ЕВРОПА МНОГО ОБИЧА СВИНСКО ОТ БЪЛГАРИЯ! ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ, ПАК ЩЕ ПОВТОРЯ: ОСНОВНАТА ИДЕЯ Е, РЕШИТЕЛНО ОТИВАНЕ КЪМ ШВЕЙЦАРСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ! АЗ, ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ БЯХ В ШВЕЙЦАРИЯ, ЗА ДА ПОДИШАМ ВЪЗДУХА НА ТАЗИ УНИКАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ! ЧЕСТНИ, СКРОМНИ, ТРУДОЛЮБИВИ, ОТЗИВЧИВИ, СПОКОЙНИ И УВЕРЕНИ ХОРА, С МОЩНА ОПЪЛЧЕНСКА АРМИЯ И ДЕНОНОЩНИ ВОЕННИ ТРЕНИРОВКИ! ОРГАНИЗАЦИЯ, ЧИСТОТА НАВСЯКЪДЕ, КРАСОТА И ХАРМОНИЯ! КОНСТАТИРАХ БАЯ ГОЛЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ШВЕЙЦАРИЯ И БЪЛГАРИЯ! ИЗЖИВЯХ Т.Н. КУЛТУРЕН ШОК! И ОЩЕ ГО ИЗЖИВЯВАМ! ОТ ТОГАВА РАБОТЯ ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ У НАС! НЯМАХ ПРЕДСТАВА, КОЛКО Е ТРУДНО, ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО! НО, ПРОДЪЛЖАВАМ, ЗАЩОТО СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪЛБОКО УБЕДЕН, ЧЕ ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И
  • 49 Едо

    0 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ БУЛАМАЧ! И Т. Н. КОМЕНТАТОРИ-БУЛАМАЧИСТИ! И ВСЕКИ БЪРКА БУЛАМАЧА В КОЧИНАТА ПО СВОЙ ВКУС! ТАКА БИЛО, ОНАКА БИЛО! ПРАСЕТАТА- ДОВОЛНИ, СВИНАРИТЕ-СЪЩО! Е, И КАКВО, НАПЛЮСКАХТЕ СЕ! СЕГА ЧАКАТЕ СЛЕДВАЩАТА ТЮРЛИЯ! И ЩЕ Й СЕ НАХВЪРЛИТЕ И НА НЕЯ! И ПРАСЕТАТА-ДОВОЛНИ! И СВИНАРИТЕ-ПРЕДОВОЛНИ! А НИЕ СЕ ЧУДИМ, КОГА ВСИЧКИ ТИЯ, ЩЕ СТАНАТ ГОТОВИ ЗА НОРМАЛНА ДУХОВНА ХРАНА! ДА СЕ ВТАЛЯТ ОТ ДЕБЕЛИТЕ СИ ТУЛУМИ, ДА СВАЛЯТ МНОГОТО ИЗЛИШНИ КИЛОГРАМИ, ЧРЕЗ УСИЛЕНИ ДУХОВНИ ТРЕНИРОВКИ, ТА БЕЛКИ СТАНАТ ГОДНИ ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ! КОЛКО ИНДИВИДА РАЗБРАХА, ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?! ЗНАМ, ЧЕ МНОГО СВИКНАХТЕ С МРЪСНАТА, ОСРАНА КОЧИНА! НО, Е КРАЙНО ВРЕМЕ, ДА СЕ СЪБУДИТЕ, ЗАЩОТО КАСАПИТЕ ОТДАВНА СА НАТОЧИЛИ КАСАПИТЕ СИ НОЖОВЕ И ЩЕ ВИ РАЗФАСОВАТ ЗА ПРОДАЖБА В ЗАПАДНА ЕВРОПА! ЗАПАДНА ЕВРОПА МНОГО ОБИЧА СВИНСКО ОТ БЪЛГАРИЯ! ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ, ПАК ЩЕ ПОВТОРЯ: ОСНОВНАТА ИДЕЯ Е, РЕШИТЕЛНО ОТИВАНЕ КЪМ ШВЕЙЦАРСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ! АЗ, ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ БЯХ В ШВЕЙЦАРИЯ, ЗА ДА ПОДИШАМ ВЪЗДУХА НА ТАЗИ УНИКАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ! ЧЕСТНИ, СКРОМНИ, ТРУДОЛЮБИВИ, ОТЗИВЧИВИ, СПОКОЙНИ И УВЕРЕНИ ХОРА, С МОЩНА ОПЪЛЧЕНСКА АРМИЯ И ДЕНОНОЩНИ ВОЕННИ ТРЕНИРОВКИ! ОРГАНИЗАЦИЯ, ЧИСТОТА НАВСЯКЪДЕ, КРАСОТА И ХАРМОНИЯ! КОНСТАТИРАХ БАЯ ГОЛЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ШВЕЙЦАРИЯ И БЪЛГАРИЯ! ИЗЖИВЯХ Т.Н. КУЛТУРЕН ШОК! И ОЩЕ ГО ИЗЖИВЯВАМ! ОТ ТОГАВА РАБОТЯ ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ У НАС! НЯМАХ ПРЕДСТАВА, КОЛКО Е ТРУДНО, ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО! НО, ПРОДЪЛЖАВАМ, ЗАЩОТО СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪЛБОКО УБЕДЕН, ЧЕ ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И