Факти.БГ

Канибала остава зад решетките

Решението на Апелативния съд е окончателно

Мария Атанасова

Апелативния съд остави зад решетките Явор Геров - Канибала, арестуван за притежание на наркотици. Съучастникът му Марио Георгиев бе освободен срещу 1 500 лева гаранция. Магистратите се мотивираха с чистото съдебно минало на пловдивчанина и решиха, че няма опасност да се укрие.

Канибала обаче остава зад решетките, тъй като съдът прецени, че срещу него има достатъчно доказателства, че той е организатор на схемата, съобщи "Трафикнюз".

Третият задържан в схемата - Димитър Арнаудски не се яви в съда, а причината е, че не е подал молба за измяна на мярката му за неотклонение. Той остава окончателно в ареста.

Явор Геров - Канибала, Димитър Арнаудски и Марио Георгиев бяха арестувани на 29 август в Кършияка. Тримата пловдивчани са били обект на наблюдение от няколко седмици, като при проследяването им са използвани СРС- та. Малко преди 20 часа Марио Георгиев е спрян на ул. "Черешово топче".

Минути по-късно на ул. "Стара планина" е спряно таксито , в което пътуват Канибала и Арнаудски. Според криминалистите малко преди това е имало сделка за наркотици. В таксито, на задната седалка, е намерено детско столче, в което е била скрита марихуаната. При слизането от автомобила единият от пътниците изхвърля и пакетче с бяло вещество - най- вероятно амфетамин.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пловдив / България