12 Септември, 2018 23:30 6 541 7

Баща и син биха чистачка

  • чистачка-
  • баща и син
Баща и син биха чистачка - 1
Снимката е илюстративна

Баща и син бяха осъдени от Районeн съд - Варна за опит да принудят хигиенистка да признае извършване на кражба. Двамата подсъдими, съответно на 49 г. и на 30 г., бяха признати за виновни по повдигнато спрямо тях обвинение за извършен опит в съучастие да принудят жена от специализирана фирма за почистване по домовете, противно на волята ѝ, да признае извършването на кражба на пари от жилището им. Деянието е извършено с употреба на сила от подсъдимите на 24 септември 2015 г. и представлява престъпление против личността.

Ден преди случилото се, управителят на почистващата фирма, след получаване на поръчката, извършен оглед на обекта и уточняване на дължимото заплащане, изпратил на адреса общо трима свои служители, сред които и потърпевшата. По-късно вечерта стопаните на къщата уведомили управителя за изчезнала сума от 2000 лева, а впоследствие многократно звънели по телефона с настоявания за обяснение и личен разговор на място с хигиенистката.

Веднага на другия ден жената доброволно се съгласила да отиде на адреса с намерение да изясни, че няма вина за изчезването на парите. Проблемната ситуация се задълбочила, стигнало се до физическо съприкосновение, блъскане, удари, гневни изблици и заплашителни думи. Пострадалата успяла да съобщи за побоя по мобилния телефон на шефа си, който извикал полиция на адреса.

Двамата подсъдими са с чисто съдебно минало. Те получиха наказания от по 3 месеца лишаване от свобода за направения опит за принуда, като изтърпяването им бе отложено с 3 години изпитателен срок. Те бяха осъдени да заплатят солидарно на пострадалата обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в размер на 2000 лева. Районният съд оправда бащата по повдигнатото спрямо него второ обвинение за отправяне на закана с убийство (престъпление по чл.144, ал. 3 от НК).

Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов дом 1

    14 19 Отговор
    Хахахахахаха, викайте чужди хора да ви чистят къщата ))) Ама като дойдат да чистят, вие излезте и им оставете ключовете )))) Много як тумор имат в главата тея. Аз като брокер бих им взел нотариалните актове, а не някакви 2000лв. ))) После познайте на кого ще им продам къщата )))

    Коментиран от #2, #3, #4, #6

  • 2 Антон 1

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нов дом 1":

    И на кого ще в продадеш ? Аматьор !
  • 3 аве криминал

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нов дом 1":

    И после потърпевшите, ще ти продадат бъбреците па ти ходи ги съди !
  • 4 хахахах

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нов дом 1":

    Ти ако си брокер аз съм стъпвал на Марс хаха искаш ли да ти дам моят нотариален акт да видя как точно ще го продадеш имота смешник то това са яйца пържи па яж идея си нямаш от покупко продажба на имот .За пореден път се убеждавам че в тая държава всеки работи това от което най не разбира

    Коментиран от #5

  • 5 Аман от разбирачи

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "хахахах":

    Братле много си прав!
    Ама то някой като пише коментар със ник "умник" или "професор" означава ,че е такъв нали?
  • 6 до Нов Галфон 1

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нов дом 1":

    Тук някой направи много лоша реклама на Нов дом 1. Изобщо не е сигурно, че този който пише има нещо общо с фирмата. Иначе е неоспорим факт, че брокерчетата на Нов Дом 1 са едни от най-малоумните на пазара. Който и от тях да хванеш да набиеш - все ще има за какво да е :)
  • 7 Дионтей

    5 0 Отговор
    Баща на 49 и син 30 години, дали не става въпрос за алкохолни напитки - Роми.