12 Октомври, 2018 00:01 1 144 3

Четирима от търговците на лекарства остават в ареста

  • онкоболници-
  • лекарства

Съдът остави в ареста четирима от обвинените в търговия с лекарства за онкоболни. Трима души остават под домашен арест.

Според магистратите има доказателства, че задържаните са подменяли изписваните от Здравната каса медикаменти, с такива с изтекъл срок на годност, и след това са ги продавали.

От прокуратурата обясниха, че на пациентите вместо животоспасяващи лекарства са вливани неясни вещества.

Адвокатите контрираха, че търговията с лекарства не е престъпление, а доказателства срещу групата няма.

„Няма доказателства, но бързаме да задържаме хората, защото така прокуратурата се чувства комфортно и разчита на самопризнания”, каза Емануил Йорданов, адвокат по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    6 0 Отговор
    Господин Емануил Йорданов, поставете се на мястото на потърпевшите пациенти и след това обяснявайте, че търговията с медикаменти не е престъпление! Наглостта няма граници!
  • 2 среднощен

    3 0 Отговор
    Към модератор: Хубаво е тази новина да бъде качена във форума на "Факти" и през деня..! Не ставайте съработници на лъжата...!
  • 3 Краен

    4 0 Отговор
    Ако е истина това в което ги обвиняват , заслужават китайско правосъдие - на стадиона , с по един изстрел ! А Северин да е последен !