12 Октомври, 2018 08:31 4 099 41

В махалата в Русе се въоръжиха с брадви срещу мотористите (ВИДЕО)

  • виктория маринова-
  • мотористи-
  • русе-
  • тракцията-
  • селеметя

Жителите на махалите „Тракцията” и „Селеметя” в Русе се въоръжиха с ятагани и брадви

Часове наред хората от махалите „Тракцията” и „Селеметя” в Русе се притесняваха да се приберат по домовете си и се страхуваха от саморазправа.

Минути преди полунощ, по улиците все още имаше хора, информира бТВ. Въоръжени с брадви, ятагани и лопати, те твърдяха, че няма да се приберат, докато не са сигурни за безопасността си и призоваха полицията да ги защитава.

Припомняме ви, че местни разказаха как в махалите „Тракцията” и „Селеметя” група мотористи и хора с джипове, около 15-20 души, са нахлули. Там живеят близките на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

„Дойдоха мотористи тук в целия квартал, по принцип исках само да снимам моторите, обичам моторите и искам да ги снимам. Един моторист дойде срещу мен и вика, защо ме снимаш и ме нападнаха ей тъй. Те ми хванаха телефона и го счупиха”, каза един от жителите на махалата.

По думите на хората е имало заплахи от страна на мотористите, но до сблъсъци не се е стигнало.

„Докато спим щели да ни запалят къщите, децата и щели да направят капан. Искат да ни убият", каза друг жител на квартала.

Полицейски патрули и служители на жандармерията имаше и в двата квартала за осигуряване на спокойствието на жителите. Ранени хора няма.

Очаква се днес МВР да коментира инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    79 2 Отговор
    Красавци на снимката: тип ОРКИ.
  • 2 Djidjiff

    32 3 Отговор
    Всичко на фронта е спокоино. Отмъстители патриоти цяла нощ громиха с постове коментари мнения сега героите са уморени нанят лека нощ и добро утро Реалност... Животът е прекрасен
  • 3 ПНСД

    74 4 Отговор
    Циганин когато и да го убиеш, все ще е късно!!!
  • 4 SAAB

    89 3 Отговор
    Да питам само.......пазачите им ! Защо няма задържан за носене на хладно оръжие ? Или те просто отиват на работа в гората .....може би в някоя частна гора !
  • 5 Ghost

    53 3 Отговор
    Е така да се съберат на куп, да имам един АК-47 в ръката и три пълнителя......
  • 6 Асен

    46 3 Отговор
    Ще става там русенско варено
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Будалата

    37 3 Отговор
    На САПУН.
  • 9 Обикновен Бг

    49 3 Отговор
    Ами тоя с огромният ятаган отпред , начело на групата орки , той за 5 минути ли си е направил ятагана, или е бил готов ятагана отпреди, просто да си го има.
  • 10 Бакърджиева от БХК

    5 56 Отговор
    Хората ги е страх от саморазправа, имат право да защитът семействата!

    Коментиран от #27

  • 11 Сиси

    50 2 Отговор
    Редно е най-накрая на тази неграмотна, необразована и мързелива прослойка на обществото да и бъде показяно къде и е мястото. Не може да правят по 7-8 деца без идея как ще ги гледат и накрая произвеждат само престъпници, които убиват нашите роднини и деца. Търпимостта вече се изчерпа и ако не започне всичко в Русе ще чакаме следващото убийство или изнасилване, те друго не могат. По медиите само слушам и чета как трябва да чакаме правосъдието, кое праеосъдие точно, ние такова нямаме. Ще му дадат 7-8 години затвор и ще излезе на 30 години, какво ще прави, ами същото. Той друго не може. Бой за да имат страх и това е.
  • 12 combat 18

    49 2 Отговор
    Медиите преекспонират нещата, мотористите просто са преминали през циганския квартал, не са нарушили закона и на никой не са направили на никой нищо!
    Забранено ли е да се преминава през кварталите, където живеят орки?
    НЕ!? Тогава?
    Защо, когато циганите се разхождат там, където живеят бели хора не се пише в медиите, а за обратното се пише, кое му е неестественото?
    Мангустите кво рИват, нито са ги били, нито изнасилвали! Нима белите българи не живеят в непрексъснат страх, че могат да бъдат ограбени, изнасилени, убити от цигани??????
    Това е "обратна дискриминация", която сервилните и платени медии изкуствено и услужливо раздухват.
    Да работиш за дестабилизиране на държавата трябва да се разглежда, като престъпление!
  • 13 В Иванова

    26 4 Отговор
    Да укриваш престъпник е престъпно деяние ,за което се налага наказание наравно с извършителя.Убиеца е споделил още в събота,този който е знаел си е мълчал,понеже полицията не се намесва ,хората искат саморазправа-не е редно,да!Още по-нередно е полицията да не е виновна.Търсиха следи в психиатрияра,малко по-в страни защо не претърсиха ,щяха да го хванат преди да му изпрати майка му пари да ходи в Германия и да й признава-шменди капели...И тя е съучастник,след като знае.
    Докато не се спре с тази закрила на виновните в престъпление,ще има такива последствия.Не са редни ,но хората не виждат вече закрила от насилници ,крадци и убийци.Замислете се ,направете нещо,заслужете си заплатите.

    Коментиран от #32

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бг 🇧🇬

    10 1 Отговор
    Попишете си , не им пречите , напротив. Покрай този репортаж колко малтретирани ще се изкарат сега , и какви пари ще вземат оркските нпо от евроа ви е бедна представата.И пак така отново до следващият път.
  • 17 Бабата

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Ryty":

    Тука друго пише, чедо:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

    "Според Алфа-Рисърч разпределението на циганските гласове в изборите през 2014 година е:
    ГЕРБ - 8%,
    Коалиция БСП - 17%
    ДПС - 44%
    ... "

    Коментиран от #24

  • 18 1914

    17 2 Отговор
    Трябва да приложим опита на ген.Антунеско!!!
    Качваме ги на кораби за да емигрират някъде, но корабите от картон....голям кеф! Умен е бил тоя генерал!
  • 19 ГосТ

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "moerto":

    Така, както са се събрали, трябва една лека провокация и полицията да влиза и стреля на месо.до последната орка с ятаган.
  • 20 combat 18

    26 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ryty":

    Орките са параван на властта, зад който се прикриват кражбите и злоупотребите!
    Искаш да отвлечеш вниманието от важните проблеми, правиш етнически конфликт. Също така, по този начин държат хората в страх, напрежение и несигурност за собственото им съществуване, което е добре дошло за олигарсите. Така българите са по лесни за манипулиране, по зависими.
    Целият проблем идва от управлението, което е съставено от куловоди от дс, гру и бкп номенклатури, една стройна мафия, която прави всичко възможно българите да живеят зле, за да могат те да са добре и го правят вече 30 години.
    Народа е казал: "Кучето скача според тоягата"!
    Сега и кучето не скача, щото кучето сатана свещено животно, а циганите се превърнаха в богове за мафиотите, които управляват Бълхария.
  • 21 JEEP

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: и призоваха полицията да ги защитава. Коя полиция? Тази дето я бият с винкели и сопи ли? Да призовът БХК да ги пази там, а не само в съда. Как си мечтая да има ловен сезон за орки. 3 дена в годината стигат.
  • 22 СаламАлеко

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Mustafa":

    Къде си бе Мустафа? Беше изчезнал! Гледам белези си брак и си си заредил телефончето! Ама не можа ли да си купиш едно телефонче с бг клавиатура! Я кажи къде си бе менте-турче, да дойда да ми хвърлиш един лабут! Хахаха, от всяко дърво свирка не става, още по-малко турче!
  • 23 Тралала ли

    0 0 Отговор
    Нека да вали от дъждеца ах нас не ни е страх две калинки с пъстри перелинки....
  • 24 Ryty

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бабата":

    Бабушкер, не ми дреме за извадките дето ми пействаш, аз и всички българи го виждаме и усещаме, тай че взимай си пенсията и бъди щастлива щом ти изнася да те управляват корумпирани крадци и мутри
  • 25 Авджия

    18 0 Отговор
    Аз пък викам всички ловци в страната, над 100000 сме, да да вземаме дулмите и да почваме наред тия скотове. Ни полиция, ни армия могат ни спрат, защото сюе два пъти повече от тях и с много повече опит.
  • 26 гняз

    9 0 Отговор
    точното определение е ОРКИ !!! и дано имат връзки в пожарната!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Моторист срещу брадвар

    4 0 Отговор
    Битка с предизвестен край.
  • 29 НаСапун

    3 0 Отговор
    Тъкмо сапуня ще им привкус на желязо...
  • 30 Вуте

    16 0 Отговор
    Родната милиция може да пребие някои недоволен от управлението излязъл на протест но да защитава орки с ятагани ! Я да взема един ятаган и да отида пред което и да е районно за да видя колко ще са дружелюбни с мен !
  • 31 Марио

    9 0 Отговор
    Да ги бият тия цигани.Мотопистите да взимат по един багер и да ги почват.Или направо да минат набързо да ги запалят и толкова.До ката ще си правят каквото си искат и ще убиват.Да накарат ония манган да си признае кой му поръча убийството на момичето.
  • 32 Абе Иванова

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "В Иванова":

    Майка му не е длъжна да съдейства, дори напротив. Подготви се, защото се иЗказвАш неподготвена , по темата!
  • 33 ххх

    7 0 Отговор
    Не само мотористи и хора с джипове, трябва и хората с кабрио, хечбеци купта седани ванове и всякакви превозни средства да се дигнем утре и да идем и да изнесем тази сган.

    Коментиран от #34

  • 34 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ххх":

    И ас ше додем ако запали беенвето
  • 35 Иван

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Полицейски патрули и служители на жандармерията имаше и в двата квартала за осигуряване на спокойствието на жителите. Ранени хора няма.СРАМ И ПОЗОР нас така ли ще ни защитавате дето заплатите ви ги плащаме ние?
  • 36 Пижо без Пенда

    3 0 Отговор
    Кой им вярва на циганите ? Само журналистите си пълнят вестниците с глупости. Кой ще седне да си признава предварително, че ще им пали къщите ?
  • 37 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    Ееееех, Чочоолу сигурно се е преобърнал в гроба си, ако беше още да е жив, щеше да им покаже той едни брадви...)
  • 38 Здрасти

    2 3 Отговор
    Кой глупак няма да си пази къщата и семейството от малоумни мотористи? Да опънат една фина но яка тел през пътя на около метър и половина височина и да видим мотористите да ли ще се весват там.
  • 39 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ЕГАГИ И ПЛЕМЕТО
    ДЕТО ЯДЕ ХЛЯБА НА БЪЛГАРИНА
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.