2 Ноември, 2018 20:51 2 323 2

Закопчаха казахстанец, източил $1 млн.

  • максим илиев лионкев-
  • казахстан-
  • измама

Делото за екстрадирането му в Казахстан трябва да бъде разгледано до 40 дни

Закопчаха казахстанец, източил $1 млн. - 1

26-годишният Максим Илиев Лионкев, който бе арестуван в Бургас, се оказа издирван от казахстанските власти за източване на сума в особено големи размери - 1 млн. долара.

Това стана ясно по време на днешното заседание на Окръжния съд в Бургас, на което се разгледа искане за налагане на постоянна мярка задържане под стража. Лионкев бе оставен в ареста преди разглеждането на искането за екстрадиция, пише Dir.bg.

В Казахстан тече разследване, което го уличавало в присвояването на крупната сума. Това се е случило през 2012 година, когато той е бил едва на 19 години. Според защитата той е бил натопен - през 2012 година е бил твърде млад, за да участва в каквото и да е престъпление от подобен вид.

Лионкев е задържан в Бургас, докато подава документи за придобиване на статут на постоянно пребиваващ. Той бил тук от януари т.г., живеел с жена си и двете си деца и очевидно смятал да остане в Бургас.

Делото за екстрадирането му в Казахстан трябва да бъде разгледано до 40 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Депутат

    1 5 Отговор
    Аматйор..............

    Коментиран от #2

  • 2 ядосан

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Депутат":

    А ти си неграмотник!